سفر رهبری کمیسیون جلوگیری از غصب و استرداد زمینهای امارتی به ولایت بدخشان
رییس و اعضای کمیسیون جلوگیری ازغصب و استرداد زمینهای امارتی به ولایت بدخشان سفر کرده و با مولوی عبدالجمیل سایس معاون والی بدخشان و مسوول ملکی و نظامی آن ولایت دیدار نمودند.
جلسهی که به این منظور درمقام ولایت بدخشان تدویرگردیده بود عبدالجمیل سایس معاون والی بدخشان حضوراعضای کمیسیون مذکور را به ولایت بدخشان خیرمقدم گفته افزودند" حضور بزرگان و رهبری ادارات مهم دولتی به این ولایت، باعث رفع مشکلات و چالش مردم، تقویت حکومت داری محلی و افزایش اعتماد ملت نسبت به دولت خواهد گردید".
مولوی عطاءالله عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری که در ترکیب هیئت کمیسون جلوگیری از غصب به ولایت بدخشان سفر کرده است افغانستان را از لحاظ اقتصادی به عنوان چهار راه آسیا یاد کرده گفت" افغانستان منابع آبی و زراعتی فراوان دارد و این کشور باید از لحاظ زراعتی، اقتصادی و تجارت رشد نماید، تا باشد افغانستان از یک کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل گردد.
آقای عمری همچنان از تلاشها جهت جلوگیری از غصب سخن زده افزود" درمدت بیست سال گذشته مردم افغانستان دو نوع اشغال را تجربه نموده اند، یکی آن اشغال کشورهای کفری بود که با نصرت الله جل جلاله، مجاهدت و مبارزه مجاهدین امارت اسلامی و همکاری مردم افغانستان پایان یافت؛ اما حالا نوبت مبارزه علیه اشغال زمینهای دولتی از نزد زورمندان است که طی بیست سال گذشته توسط این افراد با حمایت خارجیها غصب گردیده بود".
در همین حال شیخ عبدالحکیم شرعی وزیر عدلیه هدف از سفرشان به ولایت بدخشان را بیان کرده گفت" کمسیون جلوگیری از غصب و استرداد زمین که متشکل از چهار وزارت و دو ریاست عمومی میباشند در حال حاضر به چندین ولایت کشور سفر نموده اند که هدف سفر امروزی ما به ولایت بدخشان؛ بررسی و ارزیابی کار و فعالیتهای کمیته تخنیکی ولایتی این کمسیون و نیز جلب کمک و همکاری جدی سایر ادارات بخصوص مقام ولایت، قوماندانی امنیه، استخبارات و محکمه با کمیته تخنیکی می باشد که بتوانیم زمینهای امارتی را شناسایی، استرداد و ثبت بانک زمین نمایم".
موصوف غصب زمین را بزرگترین ظلم دانسته می گوید" جلو گیری از غصب و استرداد زمین کار معمولی و ساده نبوده و زمان گیر است و باید عموم نظام مبارزه علیه غاصبین را بگونه جدی روی دست گرفته با کمیته تخنیکی همکاری نموده دست ظالم را از ظلم قطع و در کنار مظلومین قرار گیرند".
مولوی احسان الله وثیق رییس عمومی قضایای امارتی در این برنامه گفت که کمیته تخنیکی جلو گیری از غصب و استر داد زمین در بدخشان با وجود اراضی صعب العبور و پیچیده، دست آورد های زیادی داشته اند که طی یکسال گذشته توانسته اند ۱۸ هزار جریب زمین را تثبیت و شناسایی نموده که از این میان ۸ هزار جریب زمین آنرا استرداد و به بانک زمین ثبت نمودند.
در این جلسه شماری از روسای ادارات امارتی بدخشان نظریات و پیشنهادات خویش را دربخشهای مختلف به خصوص چگونگی کار این کمیسیون مطرح کرده و خوهان توجه اعضای کمیسیون به پیشنهادات مطرح شده گردید.