حاصلات پنبه حدود ۲۱ درصد افزایش یافته است

content_admin
پنجشنبه ۱۳۹۸/۱۰/۱۲ - ۱۳:۲۴
 حاصلات پنبه حدود ۲۱ درصد افزایش یافته است

۱۲ جدی ۱۳۹۸
آمارهای گردآوری شده توسط وزارت زراعت از ۱۷ ولایت کشور، نشان می‌دهد که در سال روان، نسبت به سال گذشته حاصلات پنبه‌ (پَخته) حدود ۲۱ درصد افزایش یافته است.
سال گذشته تولید پنبه‌ی افغانستان ۵۷ هزار و ۴۵۰ تن بود، در حالی که این حاصلات در سال روان به ۷۳ هزار و ۱۱۹ تن رسیده است. ساحه‌ی کشت‌زارهای پنبه در سال روان، ۴۹ هزار و ۳۱۷ هکتار در ۱۷ ولایت بوده است. در حالی که کشت‌زارهای پنبه در سال ۱۳۹۷، ۳۹ هزار و ۴۹۶ هکتار بود.
ولایت بلخ با داشتن ۱۹ هزار و ۵۰۰ هکتار پنبه‌زار در سال روان توانسته است ۳۵ هزار و ۱۰۰ تن تولید داشته و در صدر ولایت‌های تولیدکننده‌ی پنبه باشد. پس از بلخ، هلمند با داشتن ۱۵ هزار و ۹۱۰ هکتار پنبه‌زار و ۱۵ هزار و ۹۱۰ تن تولید دوم، کندز با داشتن سه هزار و ۸۰۰ هکتار کشت‌زار و هفت هزار و ۴۰۰ تن تولید سوم، ننگرهار با داشتن سه هزار و ۴۰ هکتار کشت‌زار و چهار هزار و ۸۰۳ تن تولید چهارم و ولایت بغلان با داشتن یک هزار و ۶۵۰ هکتار پنبه‌زار و سه هزار و ۳۰۰ تن تولید، پنجم است.
در افزایش میزان حاصلات پنبه در کشور، افزون بر بارنده‌گی‌های به موقع و آب هوای بهتر، خدمات مشورتی و کمک‌های تخنیکی و ترویجی وزارت زراعت نیز ثمربخش بوده است.
در سال روان، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری ۲۰۶ مزرعه‌ی نمایشی پنبه را در ولایت‌های هرات، سرپل، کندز، بادغیس، فراه، بلخ، تخار، سمنگان، فاریاب، جوزجان، بغلان، کاپیسا، قندهار و هلمند ایجاد کرده است که باعث رشد حاصل‌دهی، ترویج روش‌های جدید کشت و افزایش حاصلات آن شده است.

خبرهای تازه

شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۰ - ۸:۳۰
Background image

تکمیل و تحویل کشمش خانه‌ها و ذخیره خانه‌های محصولات زراعتی در ولایت غزنی

بر اساس معلومات ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غزنی، با همکاری پروژهٔ NRC، در این ولایت ۳۰ باب کشمش خانه  و ۲۰ باب سردخانهٔ نگهداری پیاز و و کچالو  با سیستم «صفر انرژی» ساخته شد.
ا. . .

شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۰ - ۸:۱۵
Background image

شرکت زراعتی وادی ننگرهار: تولید روغن زیتون ۴۰ درصد افزایش یافته است

شرکت زراعتی وادی ننگرهار روند پروسس روغن زیتون را به ریاست سید محمد نعیم محمدی، رئیس اجرایی این شرکت، آغاز کرد. در مراسم افتتاح این روند، محمداجان راشد رئیس مالی و اداری، انجنیر ندی. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۷ - ۱۵:۴۴
Background image

برگزاری ورکشاپ ظرفیت‌سازی برای دهقانان ولسوالی پسابند ولایت غور

۷ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۷ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غور ورکشاپ آموزشی ظرفیت‌سازی را برای یک‌صد تن از دهقانان و باشندگان روستای مرزا‌قل ولسوالی پسابند پیرامون. . .

بازگشت به خبرها