تولید عسل در بدخشان ۶۰ درصد افزایش یافت

content_admin
دوشنبه ۱۳۹۸/۱۰/۹ - ۱۳:۵۶
 تولید عسل در بدخشان ۶۰ درصد افزایش یافت

امسال تولیدات عسل در ولایت بدخشان به ۲۸۳ متریک تن رسیده که افزایش ۶۰ درصدی این محصول را نشان می‌دهد. در حال حاضر بیش از ۵۹۰ فارم خرد و بزرگ زنبور عسل در این ولایت فعالیت دارند.
معین‌الدین عینی رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان در این باره می‌گوید: «امسال با مساعدت شرایط اقلیمی؛ موجودیت گل و آگاهی بیش‌تر زنبورداران نسبت به سال‌های گذشته بیش‌تر شده است و ۶۰ درصد در تولید عسل افزایش به میان آمده است.
وی می‌افزاید که سطح تولید امسال به ۲۸۳ متریک تن رسیده است و منبع خوب عایداتی برای زنبورداران است، در حالی که سال قبل میزان تولید عسل به ۷۷ هزار و ۱۵۴ کیلو گرام یا ۷۷.۱۵۴ تن رسیده بود.
عسل خالص ولایت بدخشان در زنبورداری‌های ولسوالی‌های بهارک، کشم، جرم، شهدا، وردوج، یاوان و تگاب بیش‌تر تولید می‌شود. که عمدتاً در بازارهای محلی و ولایات هم‌جوار آن صادر می‌شود.
زنبورداران عسل را از ۴۵۰ افغانی تا یک هزار و ۲۰۰ افغانی می‌فروشند که بنیه‌ی اقتصادی آنان را شکل می‌دهد و برای‌شان ارزنده است. عسل نظر به فصل و تولیدش، بهایش متفاوت است.
فضل‌الدین از زنبورداران در ولسوالی بهارک بدخشان می‌گوید: «من مدت ۲۷ سال می‌شود که ترویج و پرورش عسل را کار می‌کنم با انتقال در زمان مناسب آن در ساحات گل‌دار، حفظ و مراقبت از آن و پیش‌گیری از خطرات محیطی همی حاصلات ما زیاد شده و ما از وزرات زراعت و دولت می‌خواهیم که بازارهای فروش و مارکیت آن را برای زنبورداران مهیا بسازد.»
اسدالله از ولسوالی جرم هم از زنبورداران است که در سال جاری عسل خوبی برداشته او می‌گوید: «در سال جاری ما توانستیم که عسل زیادی برداشت کنیم چون هم آب هوا مناسب بود و هم شیوه‌ها مختلف پرورش را یاد گرفتیم.»
هم‌زمان با همکاری وزارت زراعت در بخش آگاهی‌دهی شیوه زنبورداری و توزیع لوازم زنبورداری برای زنبورداران میزان حاصلات در این ولایت افزایش چشم‌گیر داشته است.
ولایت بدخشان از ولایاتی است که میزان پرورش زنبور در آن به پیمانه‌ی زیاد صورت می‌گیرد و سالانه حاصلات قابل ملاحظه عسل از آن‌جا به دست می‌آید.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۴/۱۰ - ۱۵:۳۲
Background image

برگزاری نمایشگاه یک‌روزه محصولات زراعتی و صنایع دستی در سمنگان

۱۰ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
نمایشگاه یک‌روزه‌ای از محصولات زراعتی، تولیدات داخلی و صنایع دستی، امروز در شهر ایبک، مرکز ولایت سمنگان برگزار شد.
عبدالخلیل کریمی، آمر امور زراعتی ریاست زراعت سمنگان. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۴/۱۰ - ۱۰:۵۷
Background image

نظارت تخنیکی از مواد پوشش سبزخانه‌های معیاری در بامیان انجام شد

۱۰ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بامیان با همکاری هیئت تخنیکی پروگرام انکشافی ملل متحد (UNDP) از مواد پوشش سبزخانه‌ها (گرین هوس) در گدام این شرکت در مرکز بامیان. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۴/۱۰ - ۱۰:۵۷
Background image

افزایش کشت نبات هنگ در ولایت لوگر؛ بیش از ۴۰۰ جریب زمین زیر کشت رفت

۱۰ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
مسوولان ریاست زراعت و مالداری ولایت لوگر می‌گویند که کشت نبات هنگ در این ولایت نسبت به سال گذشته سه درصد افزایش یافته و به بیش از ۴۰۰ جریب زمین توسعه یافته است.
قاری. . .

BACK TO NEWS