تربوز؛ دومین میوه از لحاظ تولید بیشتر

content_admin
دوشنبه ۱۴۰۰/۴/۲۱ - ۱۷:۶
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.

۲۱ سرطان ۱۴۰۰
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن  ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.
نیمروز، فراه و بادغیس از تولیدکننده‌گان اصلی تربوز در سطح کشور به شمار می‌روند. سال گذشته ولایت نیمروز شاهد برداشت ۱۵۰ هزار و ۸۹۲ تُن، فراه ۱۳۷ هزار و ۲۰۷ تُن و بادغیس ۱۱۳ هزار و ۵۱ متریک‌تُن تربوز بود.
امسال نیز با وجود خشک‌سالی در اکثر ولایت‌ها، میزان تولید تربوز خوب بوده، اما جنگ و ناامنی سبب شده تا این حاصلات برداشت درست نشود.
 شماری از دهقانان نیمروز، کندز، فراه، هرات، قندهار، بلخ و بادغیس می‌گویند که آنان به‌ دلیل جنگ نتوانسته‌اند محصولات‌شان را به‌درستی جمع‌آوری کنند. این دهقانان نگران فاسد شدن محصولات‌شان هستند.
محمداسماعیل، یکی از باشنده‌گان مرکز ولایت فراه، می‎گوید که حاصلات تربوز امسال با وجود خشک‌سالی و کمبود آب خوب است، اما نبود امنیت و بازار فروش، قیمت این محصول را پایین آورده است. او گفت که قیمت یک کیلوگرام تربوز تا چهار افغانی رسیده است.
مسوولان ریاست‌های زراعت در این ولایات نیز می‌گویند که ناامنی، انتقال این محصول به دیگر ولایات را دشوار ساخته است.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۳/۱۲/۱۳ - ۱۴:۴
Background image

دیدار معین زراعت و مالداری با مسئولان برنامه عمران سازمان ملل متحد  در افغانستان

۱۳ حوت ۱۴۰۳ هـ.ش
مولوی صدراعظم عثمانی، معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، امروز با خانم دیویل، رئیس برنامه عمران سازمان ملل متحد  در افغانستان و هیئت همراهشان دیدار کرد. . .

دوشنبه ۱۴۰۳/۱۲/۱۳ - ۱۳:۳۷
Background image

دیدار سرپرست اداره زراعت آبیاری و مالداری غور  با نماینده سازمان خوراکه و زراعت ملل متحد 

۱۳ حوت ۱۴۰۳ هـ.ش
مولوی محمد عشرت، سرپرست اداره زراعت آبیاری و مالداری ولایت غور  با فرید احمد یوسفی، نماینده سازمان خوراکه و زراعت ملل متحد در بخش سکتور زراعت و مالداری به همراه جمعی از. . .

دوشنبه ۱۴۰۳/۱۲/۱۳ - ۱۳:۳۶
Background image

توزیع مواد خوراکه حیوانی کانسنتریت در ولسوالی آقچه ولایت جوزجان

۱۳ حوت ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت جوزجان به منظور رسیدگی به مشکلات مالداران، برای تعداد ۱ هزار ۶۶۶ نفر از مالداران در ولسوالی آقچه مواد خوراکه حیوانی کانسنتریت و تخم. . .

BACK TO NEWS