از روز جهانی کوه‌ها در وزارت زراعت تجلیل شد

content_admin
یکشنبه ۱۳۹۸/۹/۲۴ - ۱۴:۵۵
 از روز جهانی کوه‌ها در وزارت زراعت تجلیل شد

۲۴ قوس ۱۳۹۸
وزارت زراعت،‌ آبیاری و مالداری، در یک برنامه مشترک با اداره ملی حفاظت از محیط زیست، وزارت انرژی و آب، مؤسسه تحفّظ حیات وحش افغانستان و برخی از سازمان‌های بین‌المللی با حضوری شماری از استادان دانشگاه کابل از روز جهانی کوه‌ها تجلیل کرد. در یازدهم دسامبر همه ساله از روز جهانی کوه‌ها تجلیل می‌شود.
حشمت‌الله غفوری معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت آبیاری و مالداری، در مراسم گرامی‌داشت از روز جهانی کوه‌ها، نقش کوه را در حیات انسان‌ها مهم توصیف کرده گفت: «کوه‌ها اساس زنده‌گی انسان‌ها را تشکیل می‌دهد، جنگل‌ها، چراگاه‌ها، نباتات طبی، آب، معادن، حیوانات وحش و یخچال‌ها در کوه‌ها بوده و سرچشمه آن کوه‌ها است.»
وی افزود که وزارت زراعت آبیاری و مالداری برای حفظ و غرس نهال‌هایی مانند جلغوزه، پسته، چهارمغز و ساخت چراگاه‌ها به هدف احیای جنگل‌ها و تنظیم مناطق حیات وحش برنامه‌های دارای اولویت دارد.
هم‌چنین عزت‌الله صدیقی معین مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت که کوه‌ها روابط پیچیده‌ای با ایکوسیستم و اقلیم دارد و نباید در حفظ آنان و منابع سرشارشان توجه کم‌تر صورت گیرد. وی افزود: «کوه‌ها خدمات حمایتی، عرضه محصولات، سرچشمه آب یخچال‌ها و غذا را تشکیل می‌دهند.»
همین گونه فایزالرحمن عزیزی رییس منابع آب و وزارت انرژی و آب نیز در این مراسم گفت: «کوه منبع بزرگی آب و مخازن آب یخچال‌ها و ایجاد برق بوده است. جریان آب سبب زراعت، آبیاری، نباتات طبی و تولید برق می‌شود.»
افغانستان از جمله کشورهایی است که ۷۵ درصد قسمت‌هایش را کوه‌ها تشکیل می‌دهد و این کوه‌ها از امتیازهای طبیعی این کشور به شمار می‌رود که در حدود ۸۵ درصد آب‌های شیرین برای استفاده در زراعت و آشامیدن از کوه‌ها سرچشمه می‌گیرد.
از دید منابع طبیعی ۹۰ درصد جنگل‌های کشور در ساحات کوهستانی قرار دارد و دامداری، کوه‌ها مزیتی برای مالداری نیز به حساب می‌آید. هم‌چنان باید گفت که در حدود ۵۰ درصد چراگاه‌ها را ساحات کوهستانی تشکیل می‌دهد و برای رشد بخش مالداری اهمیت دارد.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۲ - ۱۰:۳۶
Background image

برگزاری جلسه هماهنگی جهت ترتیب طرح‌های سال مالی ۱۴۰۵ در وزارت زراعت

۱۲ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
جلسه‌ای تخنیکی و هماهنگی به منظور ترتیب و تنظیم طرح‌های سال مالی ۱۴۰۵، تحت رهبری سید احمد خالد صاحب زاده، رئیس پالیسی و پلان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در ریاست. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۲ - ۱۰:۱۵
Background image

بررسی صحی بزهای پروژه «مصونیت غذایی» در ولایت تخار

۱۲ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
تیم تخنیکی آمریت مالداری و صحت حیوانی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار از بزهای تدارک‌شده در چارچوب پروژه "مصونیت غذایی" دفتر میشن ایست، بازدید تخنیکی و صحی. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۲ - ۱۰:۱۵
Background image

جمع‌آوری ادویه‌جات تاریخ‌گذشته حیوانی از کابل مارکت هرات

۱۲ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هرات اعلام کرد که تیم تخنیکی آمریت مالداری و صحت حیوانی این ریاست از دواخانه‌های حیوانی در کابل مارکت این ولایت تفتیش و بررسی به. . .

BACK TO NEWS