احداث ۳۷ جریب باغ لیمو و مالته در لغمان

content_admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۱۸ - ۱۵:۲۴
احداث ۳۷ جریب باغ لیمو و مالته در لغمان

پروژه زنجیره ارزش باغداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در ولایت لغمان ۳۷ جریب زمین را در شهر مهترلام باغ مالته و لیمو ساخته ‌است.
عزیزرحمان جبارخیل مسوول پروژه زنجیره ارزش باغداری یا HVCDSP، در لغمان، می‌گوید در جریان سال ۱۳۹۹ در مجموع ۳۷ جریب زمین را باغ ستروس در این ولایت ساخته‌اند. آقای جبارخیل گفت: «از این باغ‌ها که ۱۵ جریب آن لیمو ۲۲ جریب آن مالته ‌‎است به‌صورت تجارتی برای باغداران مهترلام ساختیم. پلان داریم که در جریان سال ۲۰۲۱ در مجموع ۴۹ جریب زمین را باغ ستروس و ۲۵ جریب زمین دیگر را در شهر مهترلام و ولسوالی قرغه‌ای لغمان باغ خرما بسازیم.»
باغداران در لغمان از حمایت و همکاری دولت استقبال نموده و از سرمایه‌گذاری‌شان خوشبین‌اند.
اسدالله یک‌تن از باشنده‌گان منطقه بادپَخ مرکز لغمان می‌باشد که دست به سرمایه‌گذاری بزرگی در بخش باغداری زده است. او که از همکاری وزارت زراعت مستفید شده می‌گوید: «ساحه ۵۰۰ جریب زمین را از حکومت اجاره گرفتیم در منطقه دشت بابا صاحب در مرکز لغمان، ۳۰ جریب زمین آن از طرف پروژه زنجیره ارزش باغداری وزارت زراعت برایم باغ لیمو و مالته ساخته شده، بخش دیگری از آن را خودم باغ انار، انگور و بادام ساختم. در نظر داریم آن را در سال‌های آینده افزایش دهیم.»
وی افزود که از میان باغ‌های احداث شده به کمک وزارت زراعت، ۱۰جریب آن لیمو و ۲۰ جریب دیگر مالته می‌باشد که در جریان سال ۱۳۹۹ برایش ساخته شده است. او گفت: «همکاران ریاست زراعت لغمان این باغ را به‌صورت معیاری برایم ساختند، هر هفته آمده در موارد ضروری مشوره می‌دهند، در صورت نیاز کود، دوا و یا هم که امراض متوجه درختان باشد مشوره‌های دیگر که نیاز باشد برایم همکاری می‌کنند.»
در این باغ ۱۶ نفر کار می‌کنند و روزانه هم در حدود پنج تا ده‌ نفر روزمزد می‌گیرند. این در حالیست که ریاست زراعت لغمان از احداث ۴.۵ هزار جریب باغ در چند سال گذشته خبر می‌دهد.
انجنیر محمدجمیل خوشحال رییس اداره زراعت لغمان می‌گوید: «چندین سال است که در بخش احداث باغ‌ها فعالیت می‌کنیم، در این مدت حدود چهارونیم‌هزار جریب زمین را باغ مالته، لیمو، شفتالو و املوک ساخته‌ایم.» به گفته آقای خوشحال، برای حمایت از سکتو خصوصی و احداث باغ‌های تجارتی نیز فعالیت‌های زیادی انجام شده است. او گفت: «در همکاری اداره محلی لغمان و ریاست اراضی و شهرسازی در منطقه سلطان‌غازی و دشت بابا صاحب بیش از ۵۰۰ جریب زمین را به اجاره در اختیار سکتور خصوصی قرار دادیم تا در بخش زراعت و باغداری سرمایه‌گذاری کنند تا هم زمینه کار برای مردم مساعد شود و هم تولیدات داخلی افزایش یابد.»

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۱۱:۴۹
Background image

بر تسریع روند تطبیق پروژه‌های انکشافی وزارت زراعت تأکید شد

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
جلسه‌ای به منظور تسریع روند تطبیق پروژه‌های انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به ریاست مولوی نورالدین عمیر، معین مالی و اداری این وزارت، برگزار شد.
در این نشست،. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۹:۵۷
Background image

در مرکز شهرنه پکتیکا، ماشین‌های خشک‌کن میوه و سبزیجات برای ده‌ها دهقان توزیع شد

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
۲ محرم الحرام ۱۴۴۸ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پکتیکا با حمایت مالی سازمان خوراک و زراعت ملل متحد و همکاری تخنیکی مؤسسه اکشن‌اید، روند توزیع ماشین‌های خشک. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۹:۳۲
Background image

پروژه بدیل کشت کوکنار به ارزش ۱.۳ میلیون دالر در کندهار تکمیل شد؛ هزاران دهقان و مالدار تحت پوشش قرار گرفتند

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
۲ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۸ هـ.ق
پروژه دوساله توسعه بدیل کشت کوکنار و حمایت از دهقانان و مالداران به ارزش ۱.۳ میلیون دالر امریکایی در چهار ولسوالی ولایت کندهار با موفقیت. . .

بازگشت به خبرها