حاصلات گندم امسال به بیش از ۵.۱ میلیون تن رسید

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۶/۳۰ - ۱۵:۲۵
حاصلات گندم امسال به بیش از ۵.۱ میلیون تن رسید

سروی مشترک وزارت زراعت و اداره‌ی ملی احصائیه:
حاصلات گندم امسال به بیش از ۵.۱ میلیون تن رسید

۳۰ سنبله ۱۳۹۹

نتایج یک سروی مشترک وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و اداره‌ی ملی احصائیه و معلومات حاکی از آن است که در سال روان، حاصلات گندم به ۵.۱ میلیون متریک تن رسیده است.
اکبر رستمی رییس اطلاعات، ارتباط عامه و سخنگوی وزارت زراعت می‌گوید که از میان مجموع حاصلات، ۴.۰۳ میلیون متریک تن گندم از کشت‌های آبی و ۱.۱۵ میلیون متریک تن گندم از کشت‌زارهای للمی به دست آمده است. این سروی در ۳۰ ولایت، ۱۷۷ ولسوالی و ۸۸۵ روستا صورت گرفته است.
آقای رستمی می‌گوید که سال گذشته و طبق سروی مشترک وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، و اداره‌ی ملی احصائیه و معلومات، میزان تولید گندم حدود ۴.۹ میلیون تُن بود که حاصلات امسال، افزایش بیش از ۲۰۰ هزار متریک تنی را نشان می‌دهد.
دلیل افزایش میزان تولید مجموعی گندم در سال روان نسبت به سال گذشته، افزایش ساحات کشت و بیش‌ترشدن تولید در مزارع للمی بوده است.
کشت‌زارهای آبی گندم در سال روان به ۱.۶۱ میلیون هکتار و مزارع للمی گندم به ۱.۰۵ میلیون هکتار افزایش یافته است.
تخار، هرات، قندهار، هلمند، کندز و غزنی به ترتیب بیش‌ترین میزان گندم را در سال روان تولید کرده‌اند. هم‌چنان پنجشیر، نورستان، غور، پکتیا، نیمروز و کاپیسا، به ترتیب، کم‌ترین تولید گندم را داشته‌اند.
بر اساس آخرین سروی، افغانستان ۷.۳ میلیون هکتار زمین زراعتی آبی و للمی دارد که از این میان، ۳.۴ میلیون هکتار آن تحت کشت قرار می‌گیرد. از جمع زمین‌های قابل کشت، ۲.۳ میلیون هکتار آن آبی است و حدود یک میلیون آن به صورت للمی کشت می‌شود.
نیاز گندم جمعیت ۳۲.۹ میلیونی فعلی افغانستان امسال ۶.۴۹ متریک تُن است.
قابل یادآوری است که این سروی، با استفاده از تکنولوژی «ریموت سینسنگ» و سیستم معلومات جغرافیایی و با رویت تصاویر ماهواره‌ای «sentinel» که دارای دقت ۱۰ متر می‌باشد، صورت گرفته است.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۳۰ - ۱۰:۱
Background image

به ۱ هزار ۲۰۰ خانواده بازگشته از مهاجرت  در لوگر روند توزیع گندم و کمک‌های نقدی آغاز شد

۲۹ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش
۱ رمضان‌المبارک ۱۴۴۷ هـ.ق
به اساس لطف و توجه ویژهٔ عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه‌الله، روند توزیع کمک‌ها به ۱۲۰۰ خانواده بازگشته از مهاجرت در ولایت لوگر آغاز شد.
این کمک‌ها. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۳۰ - ۱۰:۱
Background image

نشست هماهنگی کمپاین ملی نهال‌شانی در بدخشان برگزار شد

۳۰ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش
نشست کمیته کمپاین ملی نهال‌شانی با حضور مسئولان محلی در بدخشان به‌منظور هماهنگی بهتر برگزاری روز کمپاین ملی نهال‌شانی بهار ۱۴۰۵ برگزار گردید.
در این نشست، اعضای کمیته. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۹ - ۱۳:۵۱
Background image

آغاز کمپاین ملی نهال‌شانی در ولایت فراه

۲۹ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت فراه کمپاین بهاری نهال‌شانی را آغاز کرد. بر اساس این برنامه، در جریان سال ۱۴۰۵ هـ.ش، ۳۸ هزار و ۶۵۰ اصله نهال میوه‌دار، غیرمیوه‌دار و. . .

بازگشت به خبرها