حاصلات توت در پنجشیر ۱۳ درصد افزایش یافت

mail-admin
یکشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۸ - ۱۵:۵۷
حاصلات توت در پنجشیر ۱۳ درصد افزایش یافت

۲۸ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پنجشیر اعلام کرد که حاصلات توت در این ولایت در سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافته است.
قاری فضل‌الله دیوبند، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری پنجشیر، گفت که در سال ۱۴۰۵ حدود یک‌هزار و ۴۰۰ هکتار زمین زیر کشت باغ‌های توت قرار داشته و میزان تولید این محصول از سه‌هزار و ۵۰۰ متریک تُن در سال ۱۴۰۴ به چهار‌هزار و ۲۳ متریک تُن در سال جاری افزایش یافته است.
به گفته وی، مساعد بودن شرایط آب‌وهوایی، نبود بارندگی در فصل برداشت و حمایت از باغداران از طریق توزیع دستگاه‌های خشک‌کن میوه، از عوامل اصلی افزایش حاصلات توت در این ولایت به شمار می‌رود.
رئیس زراعت پنجشیر افزود که در این ولایت انواع مختلف توت، از جمله توت خودی، توت سیاه، توت سفیدک، توت بیدانه، شیرتوت، ملکری و شاه‌توت تولید می‌شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد که اخیراً ۱۶۵ دستگاه خشک‌کن میوه از سوی مؤسسات همکار برای باغداران ولسوالی‌های دره، حصه اول و مرکز پنجشیر توزیع شده است. این دستگاه‌ها زمینه خشک‌کردن، پروسس و نگهداری بهتر و سریع‌تر حاصلات توت و زردآلو را فراهم کرده و در افزایش کیفیت محصولات و بهبود عواید باغداران نقش مؤثری خواهد داشت.
افزایش تولید توت و توسعه امکانات پروسس و نگهداری محصولات باغی، گامی مهم در راستای رشد باغداری، کاهش ضایعات پس از برداشت و تقویت اقتصاد خانواده‌های باغدار در ولایت پنجشیر به شمار می‌رود.

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۹ - ۱۵:۳۴
Background image

هیئت وزارت زراعت در سفر به هلمند روند تطبیق پلان‌های تفصیلی لشکرگاه و مدیریت اراضی را بررسی کرد

۲۹ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
۵ صفرالمظفر ۱۴۴۸ هـ.ق
به‌منظور تطبیق حکم عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه‌الله تعالی، یک هیئت عالی‌رتبه وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به ولایت هلمند سفر کرد تا روند تطبیق. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۹ - ۱۴:۳۴
Background image

۵۰۴ کیلوگرام میوه قاچاقی «ام» در قرنطین تورخم ضبط و نابود شد

۲۹ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
۵ صفرالمظفر ۱۴۴۸ هـ.ق
کارمندان مدیریت قرنطین تورخم مربوط ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت ننگرهار، در جریان اجرای وظایف قانونی و قرنطینی خود، ۵۰۴ کیلوگرام میوه. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۹ - ۱۱:۳۴
Background image

دفتر خدمات پروژه‌ای سازمان ملل متحد برای کاهش اثرات تغییرات اقلیمی در کابل پروژه‌های جدید تطبیق می‌کند

۲۹ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
هیئتی از دفتر خدمات پروژه‌ای سازمان ملل متحد (یونپس) با مولوی بازمحمد فیضان معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری دیدار کرد و درباره تطبیق پروژه‌های. . .

بازگشت به خبرها