چکدم به ارزش ۲.۹ میلیون افغانی در ولسوالی نېش ولایت کندهار به بهره‌برداری سپرده شد

mail-admin
سه‌شنبه ۱۴۰۴/۱۲/۵ - ۱۲:۵۹
د کندهار نېش ولسوالی کې د ۲.۹ میلیونه افغانیو په لګښت چکډېم ګټې اخیستنې ته وسپارل شو

۵ کب ۱۴۰۴ هـ.ش
۷ رمضان‌المبارک ۱۴۴۷ هـ.ق
به اساس بودجه انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، تحت رهبری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار و نظارت مستقیم آمریت منابع طبیعی، یک باب چکدم به ارزش ۲.۹ میلیون افغانی در ساحه میانکو ولسوالی نېش ولایت کندهار، پس از تکمیل کارهای ساختمانی و نظارت تخنیکی، در حضور هیأت کاری رسماً به بهره‌برداری سپرده شد.
انجنیر نورمحمد همکار، مسئول آمریت منابع طبیعی ریاست زراعت کندهار، گفت: طول تاج این چکدم ۳۰ متر بوده و کارهای ساختمانی آن در مدت سه ماه به‌گونه معیاری تکمیل گردیده است.
به گفته وی، اهداف اساسی این پروژه شامل انتقال مصئون و مؤثر آب، بلند بردن سطح آب‌های زیرزمینی، ذخیره آب‌های موسمی، جلوگیری از سیلاب‌ها، تقویت کاریزها و منابع آبیاری، مدیریت بهتر اثرات تغییرات اقلیمی و فراهم‌سازی آب مورد نیاز زمین‌های زراعتی و مالداری برای دهقانان و مالداران می‌باشد.
در این اواخر، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری توجه خاصی به مهار و ذخیره آب‌های بارانی و اعمار چکدم‌ها در مناطق دوردست معطوف داشته است. در همین راستا، تلاش می‌شود تا در تمامی ولسوالی‌های ولایت کندهار آب‌های بارانی مهار و حفظ گردد، تا دهقانان و مالداران بتوانند در آینده از آن به‌گونه مؤثر و پایدار استفاده نمایند.
ولایت کندهار به دلیل اقلیم خشک، همه‌ساله با کمبود آب و سیلاب‌های موسمی مواجه است که در نتیجه آن سطح آب‌های زیرزمینی کاهش یافته، زمین‌های زراعتی با خشک‌سالی روبه‌رو می‌گردد و مالداران با مشکلات آب آشامیدنی و آب برای مواشی مواجه می‌شوند. همچنان، به دلیل عدم مهار آب‌های بارانی، مقدار زیادی از این آب‌ها بی‌استفاده ضایع شده و گاهی به شکل سیلاب‌ها خسارات نیز وارد می‌کند.
به همین منظور، تطبیق پروژه‌های کوچک و متوسط مهار آب از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری تسریع گردیده است تا از طریق ذخیره آب‌های بارانی و موسمی، سطح آب‌های زیرزمینی بلند رفته، آب کاریزها و چشمه‌ها تقویت شده و سهولت‌های پایدار برای سکتور زراعت فراهم گردد. چک‌دم‌ها به عنوان یک روش مؤثر و کم‌هزینه مدیریت آب شناخته می‌شوند که هم از سیلاب‌ها جلوگیری کرده و هم در زمان خشک‌سالی از دهقانان و مالداران حمایت می‌نمایند.
در ادامه این تلاش‌ها، اعمار چک‌دم‌ها در ساحه میانکو ولسوالی نېش و سایر ولسوالی‌های ولایت کندهار، گامی مهم در راستای مهار آب، کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی و بهبود وضعیت اقتصادی منطقه محسوب می‌شود و انتظار می‌رود در سال‌های آینده نتایج مثبت آن بیشتر نمایان گردد.

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۲ - ۱۵:۴۹
Background image

معین مالی و اداری وزارت زراعت از ریاست زراعت ولایت میدان وردک بازدید کرد

۱۲ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی نورالدین عمیر معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در جریان سفر رسمی خود به ولایت میدان وردک از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری این ولایت بازدید و با. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۲ - ۱۵:۳۹
Background image

اشتراک مسئولان وزارت زراعت در سمپوزیم توسعه نیروی کار وترنری افغانستان

۱۲ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سمپوزیم توسعه نیروی کار وترنری افغانستان که تحت عنوان «از آموزش تا ارائه خدمات باکیفیت وترنری» در هوتل کابل استار برگزار شده. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۲ - ۱۱:۵۲
Background image

ایجاد ۳۵ قطعه نمایشی لوبیا و ماش برای ترویج کشت حبوبات در ولایت تخار

۱۲ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار، به‌منظور حمایت از دهقانان، ترویج کشت حبوبات و افزایش تولید در واحد سطح، ۳۵ قطعه نمایشی شامل ۲۰ قطعه لوبیا و ۱۵ قطعه ماش را. . .

بازگشت به خبرها