۱۳ مزرعه‌ی نمایشی زعفران در بادغیس ساخته می‌شود

mail-admin
سه‌شنبه ۱۳۹۹/۶/۱۸ - ۹:۲۰
۱۳ مزرعه‌ی نمایشی زعفران در بادغیس ساخته می‌شود
 
۱۸ سنبله ۱۳۹۹
در ادامه‌ی تلاش‌های وزارت زراعت برای رشد تولید و بهبود کیفیت زعفران کشور، ۱۳ مزرعه‌ی نمایشی زعفران در بادغیس ساخته می‌شود.
عبدالتواب تایب، رییس زراعت بادغیس می‌گوید که برای ساخت این مزارع نمایشی، پیاز زعفران به زعفران‌کاران زیر پوشش برنامه توزیع شده است.
به قول رییس زراعت بادغیس، پنج تن پیاز زعفران از سوی ریاست زراعت این ولایت، برای ۱۳ نفر زعفران‌کار به هدف ساخت ۱۳ مزرعه‌ی نمایشی توزیع شده است. از میان این مزرعه‌های نمایشی، پنج مزرعه به صورت استندرد نمایشی و هشت مزرعه دیگر تنها به صورت نمایشی ساخته می‌شود.
این مزارع نمایشی هر کدام در ساحه یک هزار متر مربع در ولسوالی‌های قادس، مقُر و آب‌کمری؛ و نیز قلعه نو مرکز ولایت، ایجاد می‌شود.
هدف از ایجاد این مزرعه‌های نمایشی، ترویج کشت و پرورش زعفران در میان دهقانان است.
به زعفران‌کاران مستفیدشونده از مزرعه‌ی استندرد نمایشی ۵۰۰ کیلو پیاز زعفران و به مستفیدشونده‌گان هشت مزرعه‌ی دیگر ۳۱۲.۵ کیلو پیاز زعفران و نیز به هر کدام، یک بسته‌ی کاشت، برداشت و پروسس زعفران توزیع می‌شود.
با ایجاد این مزرعه‌های نمایشی، زمینه آموزش عملی برای ۲۶۰ زعفران‌کار در مزرعه‌های نمایشی فراهم می‌شود که در نهایت به ترویج کشت بهتر زعفران می‌انجامد.
زمینه‌ی رشد و نموی زعفران در شرایط آب‌و‌هوایی و خاک ولایت بادغیس مساعد است و از این رو از سال‌های ۱۳۹۴ بدین‌سو برنامه‌های توسعه‌ای متعدد از جانب وزارت زراعت در این ولایت روی دست گرفته شده است.
افغانستان بهترین زعفران جهان را تولید می‌کند و در دو سال اخیر، به دومین صادرکننده‌ی زعفران تبدیل شده است. برنامه‌های وزارت زراعت، شامل پشتی‌بانی‌های فنی و آموزشی از زعفران‌کاران به خاطر رشد تولید و کیفیت زعفران، هم‌چنان ادامه دارد.

خبرهای تازه

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۶/۲۵ - ۱۲:۲۳
Background image

آغاز کار پروژه بازسازی قوریه‌ها و سرسبزی در لغمان

۲۵ سنبله ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۳ ربیع‌الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لغمان اعلام کرد که کار عملی پروژه بازسازی قوریه‌ها و سرسبزی مربوط این ریاست در چوکات بودجه داخلی وزارت زراعت،. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۶/۲۵ - ۱۱:۵۶
Background image

ریاست زراعت ننگرهار: به ولسوالی‌های آسیب‌دیده از حوادث طبیعی در بخش زراعت و مالداری توجه ویژه صورت می‌گیرد

۲۵ سنبله ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۳ ربیع‌الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
مولوی محمد ولی محسن رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار با دانیال مسؤول عمومی بخش پاسخ‌گویی به حوادث اضطراری اداره غذا و زراعت سازمان ملل. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۶/۲۵ - ۱۰:۱۰
Background image

آغاز کمپاین دواپاشی برای وقایه مرض تب کانگو در فاریاب

۲۵ سنبله ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۳ ربیع‌الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فاریاب اعلام کرد که کمپاین دواپاشی برای جلوگیری از شیوع مرض خطرناک تب خون‌دهنده کانگو (CCHF) در این ولایت آغاز. . .

بازگشت به خبرها