پروسس ۱۴ هزار لیتر شیر از سوی چهار شرکت لبنی در بلخ

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۱۲/۱۷ - ۱۳:۴۴
پروسس ۱۴ هزار لیتر شیر از سوی چهار شرکت لبنی در بلخ

آب و هوای مناسب و چراگاه‌های فراوان باعث شده است، که مردم در روستاها و ولسوالی‌های ولایت بلخ به مالداری رو بیاورند و از این طریق به شکل سنتی و صنعتی، امرار معاش کنند.
در ولایت بلخ وضعیت مالداری رو به رشد است، از این رو چهار کارخانه لبنیات در این ولایت فعالیت می‌کنند. این چهار شرکت، سالانه به پنج میلیون و ۱۱۰ هزار لیتر شیر را جمع‌آوری، پروسس و به بازار عرضه می‌کنند.

هم‌چنان بیش‌تر از سه هزار نفر در این بخش به گونه مستقیم مصروف‌اند، که از این میان شرکت لبنیات بلخ روزانه شش تا هفت هزار لیتر شیر را پروسس می‌کند.
داکتر همایون مسوول بخش تولید، لبنیات بلخ می‌گوید: «شرکت لبنیات بلخ شیر را از چهار ولسوالی، که شامل
۲۰ قریه‌اند و بالاتر از یک هزار و ۲۰۰ مالدار فعالیت می‌کند، جمع‌آوری می‌کنیم و بعداً به شکل معیاری پروسس می‌کنیم
به گفته‌ی وی، مواد لبنی، که در این شرکت تولید می‌شود به شکل معیاری بسته و به بازار وارد می‌شود و هم‌چنان از سوی مردم این ولایت استقبال می‌شود.
آقای همایون در پاسخ این که روزانه درآمدشان به ده‌ها هزار افغانی می‌رسد، گفت: «وضعیت اقتصاد در کشور چندان خوب نیست و به همین منظور فروش‌ها خوب نیست و روی هم رفته روزانه در حدود
۱۵۰ هزار افغانی درآمد داریم
عبدالمتین مسوول شرکت لبنیات پاکیزه در مورد پروسس و بسته‌بندی شیر در این شرکت می‌گوید: «شرکت لبنیات پاکیزه در این اواخر به خاطر سردی هوا تولیداتش کم‌رنگ شده است، فعلاً ما روزانه در حدود سه تا سه‌ونیم هزار کیلو شیر را جمع‌آوری و پروسس می‌کنیم.»
وی افزود ما در این شرکت لبنی در حدود
۳۰ نفر در کارمند داریم، که روزانه کار می‌کند و هم‌چنان بالاتر از دو هزار مالدار با ما هم‌کاری دارند.
این دو شرکت لبنیات، مواد لبنی مانند شیر، ماست، چکه، پنیر، مسکه، قیماق، دوغ و روغن زرد به گونه معیاری بسته‌بندی و پروسس و همه‌روزه به بازار عرضه می‌کنند و شرکت شیر لبنی شیر سلطان تازه و هم‌چنان شرکت لبنی شیر وطن تنها شیر وارد بازار می‌کند.
فهیم یکی از فروشنده‌گان است، که چند سال قبل لبنیات خارجی می‌فروخت. وی می‌گوید: «سابق من لبنیات خارجی می‌فروختم، چون شرکت‎های داخلی وجود نداشت و حالا تماماً محصولات داخلی خود ما است و مردم خیلی رضایت نشان می‌دهد هر چند اقتصاد مردم خوب نیست.»
فرهاد می‌گوید: «از زمان، که لبنیات در داخل کشور تولید شده است، من لبنیات داخلی را به فروش می‌رسانم چون هم از نگاه کیفیت بالاتر از تولیدات خارجی است و هم تولید وطن خود ما است.»
به گفته‌ی مسوولان زراعت ولایت بلخ، آنان در بخش القاح مصنوعی، تطبیق و کمپین واکسیناسیون و هم‌چنان جلب کمک‌های مؤسسات با تطبیق برنامه‌های موثر برای مالداران همکاری می‌کنند.

خبرهای تازه

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۵/۲۰ - ۱۷:۳۳
Background image

دیدار معین مالی و اداری وزارت زراعت با رئیس و کارمندان ریاست زراعت بادغیس

۲۰ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی نورالدین عمیر معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در جریان سفرش به ولایت بادغیس با رئیس و کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری این ولایت دیدار کرد.. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۵/۲۰ - ۱۷:۳۳
Background image

در ۱۶ ولایت کشور ۴۰۰ قطعه نمایشی شالی ایجاد و تطبیق شد

۲۰ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست توسعه غله‌جات و نباتات صنعتی ریاست عمومی ترویج زراعتی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در چارچوب برنامه‌های انکشافی و ترویجی سال ۱۴۰۵، ۴۰۰ قطعه نمایشی شالی را در ۱۶. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۵/۲۰ - ۱۱:۵۵
Background image

جلسه ماهوار سکتور زراعت و انکشاف دهات در ولایت تخار برگزار شد

۲۰ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
جلسه ماهوار سکتور زراعت و انکشاف دهات ولایت تخار، به ریاست قاری قطب‌الدین دهنوی، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری این ولایت، با حضور نماینده ریاست اقتصاد، آمرین بخش‌های. . .

بازگشت به خبرها