مالداری در جوزجان روبه توسعه است

mail-admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۹/۶ - ۱۱:۴۳
مالداری در جوزجان روبه توسعه است

۶قوس ۱۳۹۹
جوزجان یکی از ولایت‌های مهم برای مالداری و پرورش مواشی است. این ولایت بیش از یک‌ میلیون و شش‌صد هزار مواشی دارد.
جوزجان دارای علفچرهای وسیع می‌باشد و برای پرورش مواشی مساعد است. دشت لیلی، بیانغر، طلاکل، التی چناق، سیاکمر و تورلی از مهم‌ترین ساحات علفچر در جوزجان می‌باشد. ساحات دشت لیلی یکی از بزرگ‌ترین چراه‌گاه‌های زمستانی و تابستانی نه تنها برای مالداران این ولایت است، بلکه برای مالداران ولایات سرپل، فاریاب و غور نیز علفچر مناسب می‌باشد. چوپان‌های این ولایات در فصل زمستان از این چراگاه برای تغدیه مواشی‌شان استفاده می‌کنند. در جوزجان جمعاً یک‌میلیون و ۶۱۶هزار و ۶۹۸ راس حیوان خانه‌گی مختلف‌النوع تحت پرورش قرار دارند که اکثریت این مواشی را گوسفندان نسل قره‌قُل تشکیل می‌دهند.
پوست قره‌قُل، شیر، گوشت و پشم تولیدات عمده‌ی حیوانی جوزجان می‌باشد. پوست قره‌ُقُل جوزجان شهرت جهانی دارد.
وضعیت مالداری در جوزان در مقایسه با سال‌های گذشته بهبود یافته است. اما، خشک‌سالی سال ۱۳۹۷ به وضعیت مالداری در این ولایت خساراتی سنگینی وارد کرد و در حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد مواشی به‌دلیل خشک‌سالی و کمبود خوراکه حیوانی کاهش یافتند.
اما طی دو سال گذشته به اثر بارندگی کافی و فراوان وضعیت علفچرها بهبود یافت و مالداران از وضعیت مالداری‌ رضایت دارند. سکتور مالداری خوشبختانه روبه انکشاف می‌باشد و ‌می‌توان گفت که نسبت به سال‌های قبل وضعیت مالداری بهبود یافته ‌و مالداران دریک وضعیت خوب‌تری قراردارند.
در همین‌حال، ریاست زراعت آبیار و مالداری جوزجان در تشکیلات خویش یک باب فارم تکثیری و تحقیقاتی جهت ترویج و تکثیر نسل گوسفندان قره‌قُل دارد و همه ساله یک تعداد قوچ بره‌های نسلی به مالداران علاقمند توزیع می‌کند. این اقدام باعث شده تا از یک طرف نسل اصیل قره‌قُل کشور مان حفظ گردد و از جانب دیگرعلاقمندی مالداران جلب نموده و روز به روز مالداری در حالت انکشاف می‌باشد.

 

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۶ - ۱۴:۴۳
Background image

به‌منظور تنظیم بهتر روند جمع‌آوری عشر و زکات و بهبود امور، نشست در ولایت بغلان برگزار شد

۱۶ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۹ ذُو ٱلْقَعْدَةِ ۱۴۴۷ هـ.ق
به‌منظور تنظیم بهتر روند جمع‌آوری عشر و زکات و بهبود هرچه بهتر امور، نشستی از سوی آمریت جمع‌آوری عشر و زکات در چوکات ریاست زراعت، آبیاری و. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۶ - ۱۴:۱۶
Background image

ننګرهار کې بزګرانو ته د ناروغیو مخنیوي اوبڼونو ښه مدیریت په موخه روزنه ورکړل شوه

۱۶ غویی ۱۴۰۵ه‍.ش
۱۹ ذُو ٱلْقَعْدَةِ ۱۴۴۷ه‍.ق                                                                    
 د ننګرهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست اړوند د خوږیاڼو، ګوشتې،. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۶ - ۱۳:۴
Background image

رئیس زراعت بدخشان به ولسوالی ارغنجخواه سفر کرد

۱۶ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی امان‌الله حسن رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان به‌منظور بررسی وضعیت مدیریت خدمات زراعتی به ولسوالی ارغنجخواه این ولایت سفر کرد.
رئیس زراعت بدخشان در. . .

بازگشت به خبرها