صادرات انجیر خشک قندهار به بازارهای جهانی؛ برای نخستین‌بار ۱۰۰ تُن به هند ارسال شد

mail-admin
یکشنبه ۱۴۰۴/۶/۹ - ۹:۱۹
د کندهار وچ انځر د نړۍوالو بازارونو پر لور؛ لومړی ځل هند ته ۱۰۰ ټنه صادرات

۹ سنبله ۱۴۰۴ هـ.ش
۷ ربیع‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
امسال برای نخستین‌بار از ولایت قندهار ۱۰۰ تُن انجیر خشک به ارزش ۷۰۰ هزار دالر امریکایی به کشور هند صادر شد. این اقدام گامی مهم در راستای بازاریابی جهانی محصولات زراعتی افغانستان به‌ویژه انجیر خشک قندهار دانسته می‌شود.
این صادرات با تلاش‌های پی‌گیر مقام ولایت قندهار، ریاست زراعت، آبیاری و مالداری، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری و با حمایت مالی یک تاجر ملی افغان عملی شد. مقام‌ها می‌گویند این نخستین‌بار است که انجیر خشک افغانستان از طریق ایران به هند صادر می‌شود.
صادرکننده انجیر خشک می‌گوید: «این صادرات در حالی انجام می‌شود که به دلیل تنش در روابط سیاسی هند و پاکستان، مسیر بندر واگه مسدود است.» به گفته او، در صورتی که این بندر باز شود، دروازه‌های بازارهای جهانی برای دهقانان افغان بیشتر گشوده خواهد شد و اقتصاد آنان به‌گونه قابل ملاحظه رشد خواهد کرد.
رئیس اتحادیه دهقانان، محمد خالد زعفران، می‌گوید موفقیت این صادرات نتیجه تلاش‌های مشترک والی قندهار، مسئولان ریاست زراعت، نمایندگان اتاق تجارت و تاجران ملی است. او می‌افزاید که در آینده، انجیر خشک قندهار نه‌تنها به هند و کشورهای عربی، بلکه به کشورهای اروپایی نیز صادر خواهد شد.
مقام‌های قندهار و تاجران ملی تلاش دارند که در کنار انجیر خشک، صادرات جهانی سایر محصولات زراعتی را نیز گسترش دهند. تنها دو هفته پیش، از قندهار ۱۰۰ تُن انجیر خشک به امارات متحده عربی و عربستان سعودی نیز صادر شده بود.
قندهار یکی از بزرگ‌ترین مراکز تولید میوه خشک، به‌ویژه انجیر، به‌شمار می‌رود. شرایط اقلیمی این منطقه سبب شده تا کیفیت این محصول در سطح بالا قرار گیرد. از سوی دیگر، بازارهای جهانی روزبه‌روز تقاضای بیشتری برای محصولات طبیعی و بدون مواد کیمیاوی دارند، که این امر برای دهقانان افغان یک فرصت بزرگ اقتصادی محسوب می‌شود.
به باور کارشناسان، اگر مسیرهای مناسب ترانزیتی و بسته‌بندی معیاری برای بازارهای جهانی فراهم گردد، انجیر خشک افغانستان می‌تواند سهم مهمی در اقتصاد کشور داشته باشد و علاوه بر تقویت عاید دهقانان، سطح عواید ملی را نیز افزایش دهد.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۷/۷ - ۱۵:۳۳
Background image

دیدار رئیس عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت با مسئولان سازمان غذایی جهان

۶ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی عبدالعلی عمری رئیس عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در دیداری با مسئولان سازمان غذایی جهان (WFP)، در مورد گسترش همکاری‌ها، هماهنگی. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۷/۷ - ۱۵:۳۱
Background image

رئیس مالی و حسابی وزارت زراعت روند مدیریت و جمع‌آوری عواید در بلخ را بررسی کرد

۷ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۶ رَبیع‌الثانی ۱۴۴۸ هـ.ق
مولوی ضیاءالدین واقف، رئیس مالی و حسابی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در جریان سفر رسمی خویش به ولایت بلخ، با مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۷/۷ - ۱۴:۴۷
Background image

جلسه هماهنگی ریاست عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت با مسئولان ولایتی برگزار شد

۶ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
جلسه آنلاین هماهنگی ریاست عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با حضور مسئولان پلان و پالیسی، احصائیه زراعتی، انکشاف سکتور خصوصی، نظارت و. . .

BACK TO NEWS