زعفران بادغیس ۳۶ درصد افزایش یافت

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ - ۱۴:۱۹
 زعفران بادغیس ۳۶ درصد افزایش یافت

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بادغیس می‌گوید که برنامه‌های حمایتی وزارت زراعت و آب و هوای مناسب در ۱۳۹۸، باعث رشد تولید زعفران در این ولایت شده است.
با ابراز این مطلب، عبدالتواب تائب رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بادغیس، از افزایش ۳۶ درصدی زعفران در سال جاری خبر می‌دهد. آقای تائب می‌گوید: «در سال جاری ساحه کشت زعفران به ۱۰.۴۸۵ هکتار زمین می‌رسد که میزان حاصلات آن به ۵۷.۵۸ کیلو گرام رسیده است؛ در حالی که حاصلات سال قبل، ۳۶.۵ کیلو گرام بود.»
تائب می‌گوید: «همکاری ریاست زراعت در انتخاب پیاز مرغوب، توافق نبات زعفران به آب هوای منطقه، در نظر گرفتن تراکم پیاز زعفران در قسمت کشت زعفران، توزیع لوازم کاشت و برداشت، توزیع کود‌های کیمیایی اداره‌ی وزارت زراعت از دلایل افزایش حاصلات زعفران در سال جاری بوده است.»
زعفران در ولسوالی‌های قادس، مقر، قلعه نو، آب‌کمری و بالامرغاب بادغیس زیادتر کشت می‌شود.
غلام‌ربانی یکی از زعفران‌کاران قریه لنگر شریف ولسوالی قادس ضمن، خرسندی از حاصلات زعفرانش می‌گوید: «حاصلات امسال زعفران خوب بود، ما برداشت خوب داشتیم ما از وزارت زراعت می‌خواهیم که در ترویج و انکشاف زعفران، ما را بیش‌تر همکاری کند.
این زعفران‌کار گفت: «در ولایت ما با داشتن زمین حاصل‌خیز و هوای مناسب زمینه خوب برای کشت زعفران وجود دارد.»
ریاست زراعت بادغیس در نظر دارد تا با راه‌اندازی آموزش‌ها در بخش کشت، تولید، پروسس و بسته‌بندی به شکل معیاری و استندرد و آگاهی‌دهی دهقانان از اهمیت اقتصادی زعفران، زمینه‌ی ایجاد قطعات نمایشی در ساحات مختلف ولایت، غرض بدیل کشت کوکنار ایجاد کند و زمینه‌ی رشد و ترویج زعفران را مهیا سازد.
ولایت بادغیس از ولایت‌های کوهستانی کشور، با داشتن محصولات پسته و خربزه و حالا پس از آن دو، زعفران، مشهور است.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱/۲۸ - ۱۶:۳۹
Background image

دیدار معین زراعت و مالداری با تاجر قرغزستان

مولوی صدراعظم عثمانی، معین زراعت و مالداری، با  ارلیست آکونبکوف«Erlist Akunbekov»  رییس شرکت "بای دهقان" و مسوول هیات مدیره انجمن توسعه کشاورزی جمهوری قرغزستان در دفتر معینیت زراعت و. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱/۲۸ - ۱۳:۴۲
Background image

بازدید وزیر زراعت از کمپلکس فابریکه‌های بخارا و تأکید بر همکاری‌های مشترک در بخش لبنیات

۲۸ حمل ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان، در جریان سفرش به شهر بخارای کشور ازبکستان، از یک کمپلکس بزرگ صنعتی بازدید کرد که شامل ۳۵. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱/۲۸ - ۱۳:۲۶
Background image

بازدید وزیر زراعت از بزرگ‌ترین سبزخانه بخارا و تأکید بر همکاری در بخش تکثیر انساج نباتی

۲۸ حمل ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی عطاءالله عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان در جریان سفرش به شهر بخارای کشور ازبکستان، از یکی از بزرگ‌ترین سبزخانه‌های این شهر بازدید کرد که. . .

BACK TO NEWS