حاصل ممپلی ننگرهار ۱۰ درصد افزایش یافته است

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۷/۲۸ - ۱۶:۲۵
حاصل ممپلی ننگرهار ۱۰ درصد افزایش یافته است

۲۸ میزان ۱۳۹۹
ریاست زراعت ننگرهار می‌گوید که کشت ممپلی (بادام زمینی) در این ولایت افزایش یافته و علاقه‌مندی دهقانان نیز به این کشت، بیش‌تر شده است.
سال گذشته در ننگرهار،‌ روی ۲۰۰ هکتار زمین ممپلی کشت شده بود که ۴۲۰ متریک تن حاصل داد. اما به قول ریاست زراعت ننگرهار، امسال میزان کشت ممپلی در این ولایت به ۳۵۰ هکتار رسیده است که انتظار می‌رود ۱۰ درصد حاصلات آن افزایش یابد.
ریاست زراعت ننگرهار می‌گوید که خاک، آب و هوای ننگرهار برای کشت، نگهداری و پرورش ممپلی مناسب است و به همین خاطر، در این ولایت کشت نبات یاد شده افزایش یافته است.
ممپلی در کنار بازار داخلی، بازار خوب جهانی و بهای مناسب دارد و در این اواخر، کشت این محصول در ننگرهار توسعه یافته است.
ریاست زراعت ننگرهار می‌گوید که با توجه به ارزش بالای ممپلی، این اداره می‌خواهد که در ننگرهار، کشت بادام زمینی را ترویج کند تا از یک سو این کشت جلو کاشت کوکنار را بگیرد و از سوی دیگر اقتصاد دهقانان را رشد پایدار بدهد.
به همین خاطر، ریاست زراعت ننگرهار به ۹۰ دهقان ممپلی در سه ولسوالی، در مورد کاشت، نگهداشت، برداشت، ارزش غذایی، آبیاری، مراحل پخت، جمع‌آوری حاصل، ذخیره‌سازی معیاری و پروسس ممپلی، گل آفتاب‌پرست، نباتات صنعتی و تیلی، آموزش داد.
بادام زمینی یا ممپلی، از خانواده‌ی مغزباب و محصولی خوش‌مزه است و علاقه‌مندان زیادی دارد. درباره‌ی سودمندی‌های مصرف این مغز، گفته‌های زیادی وجود دارد.

حاصل ممپلی ننگرهار ۱۰ درصد افزایش یافته است

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۹/۱۹ - ۱۴:۲۹
Background image

نشست تخنیکی پیرامون هماهنگی در فعالیت‌ها با برنامه عمران سازمان ملل متحد در وزارت زراعت 

نشست تخنیکی تحت رهبری مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری وزارت، زراعت، آبیاری و مالداری و حضور مسوولان برنامه عمران سازمان ملل(UNDP) و روسا و مشاوران سکتور زراعت و آبیاری دایر شد. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۹/۱۹ - ۱۲:۳۳
Background image

توزیع ۴۰۰ قطعه فیل مرغ برای ۲۰ فامیل در ولسوالی خاک‌جبار ولایت کابل 

١٩ جمادی الثانی ١٤٤٧ ه ق / ١٩ قوس ١٤٠٤ ه ش 
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کابل در همکاری موسسه شلتر فار لایف برای ٢٠ خانواده نیازمند به تعداد ٤٠٠ قطعه فیل مرغ نوع برنز و کراس را. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۹/۱۹ - ۱۰:۱۸
Background image

نهال‌های تصدیقی ولایت تخار راهی ولایات کابل، کندز و بدخشان شد

 قاری قطب‌الدین دهنوی رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار، طی سفر کاری به قریه سرای‌سنگ تالقان، از جریان بسته‌بندی و بارگیری نهال‌های تولیدی یکتن از قوریه‌داران که به کابل، کندز و. . .

بازگشت به خبرها