تربوز؛ دومین میوه از لحاظ تولید بیشتر

content_admin
دوشنبه ۱۴۰۰/۴/۲۱ - ۱۷:۶
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.

۲۱ سرطان ۱۴۰۰
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن  ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.
نیمروز، فراه و بادغیس از تولیدکننده‌گان اصلی تربوز در سطح کشور به شمار می‌روند. سال گذشته ولایت نیمروز شاهد برداشت ۱۵۰ هزار و ۸۹۲ تُن، فراه ۱۳۷ هزار و ۲۰۷ تُن و بادغیس ۱۱۳ هزار و ۵۱ متریک‌تُن تربوز بود.
امسال نیز با وجود خشک‌سالی در اکثر ولایت‌ها، میزان تولید تربوز خوب بوده، اما جنگ و ناامنی سبب شده تا این حاصلات برداشت درست نشود.
 شماری از دهقانان نیمروز، کندز، فراه، هرات، قندهار، بلخ و بادغیس می‌گویند که آنان به‌ دلیل جنگ نتوانسته‌اند محصولات‌شان را به‌درستی جمع‌آوری کنند. این دهقانان نگران فاسد شدن محصولات‌شان هستند.
محمداسماعیل، یکی از باشنده‌گان مرکز ولایت فراه، می‎گوید که حاصلات تربوز امسال با وجود خشک‌سالی و کمبود آب خوب است، اما نبود امنیت و بازار فروش، قیمت این محصول را پایین آورده است. او گفت که قیمت یک کیلوگرام تربوز تا چهار افغانی رسیده است.
مسوولان ریاست‌های زراعت در این ولایات نیز می‌گویند که ناامنی، انتقال این محصول به دیگر ولایات را دشوار ساخته است.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۳:۲۶
Background image

توزیع مساعدت نقدی برای مهاجرین در ولسوالی کشنده ولایت بلخ

۲۰ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
برای ۳۰۰ تن از افراد نیازمند در ولسوالی کشنده ولایت بلخ از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ در همکاری موسسات همکار مساعدت نقدی صورت گرفت.
این برنامه از سوی. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۳:۲۵
Background image

رئیس زراعت کندز با مسئول مؤسسه توانمندسازی اجتماعی افغانستان دیدار کرد

۲۰ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۲ رمضان المبارک ۱۴۴۷ هـ.ق
مولوی نیاز محمد عابد، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز، در دفتر کار خود با عبدالبصیر وهاج، مسئول مؤسسه توانمندسازی اجتماعی افغانستان. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۲:۴۶
Background image

کمپاین نهال‌شانی در ولسوالی‌های زیباک، بهارک و وردوج ولایت بدخشان

۱۸ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
کمپاین نهال‌شانی با غرس هزار اصله نهال مثمر شامل چهارمغز، سیب، توت و زردآلو در ولسوالی زیباک ولایت بدخشان برگزار شد. این برنامه تحت پروژه تغییر اقلیم با حمایت مالی. . .

بازگشت به خبرها