امسال در کشور بیش از ۴.۵۴ میلیون متریک تُن گندم تولید شده است

mail-admin
شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۷ - ۸:۵۶
سږ کال په هېواد کې له ۴.۵۴ میلیون مټریک ټنو څخه ډېر غنم تولید شوي 

بر اساس آمار ریاست احصاییه و معلومات زراعتی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در سال جاری در مجموع ۴.۵۴ میلیون متریک تُن گندم در کشور تولید شده است که از این میان ۴.۱۳ میلیون متریک تُن گندم آبی و ۴۰۴ هزار متریک تُن گندم للمی می‌باشد.
در سال جاری، ۱.۸۹ میلیون هکتار زمین در سراسر کشور تحت کشت گندم قرار گرفته که حدود ۱.۳۳ میلیون هکتار آن زمین آبی و ۵۶۲ هزار هکتار آن زمین للمی بوده است. در مقایسه با سال گذشته، ساحات تحت کشت گندم آبی ۴ درصد و گندم للمی ۲۴ درصد کاهش یافته است.
خشک‌سالی، آفات زراعتی مانند ملخ، سیلاب، سرخی، سیاه‌قاق و کفشک از عوامل اصلی کاهش حاصلات گندم در سال جاری عنوان شده است. همچنان، نبود باران‌های موسمی و به‌موقع نیز بر سطح تولید تأثیر منفی گذاشته است.
در برخی ولایات از جمله بغلان، سمنگان، پکتیکا، میدان وردک و نیمروز افزایش اندکی در ساحات تحت کشت گندم مشاهده شده است. طبق تحلیل‌های احصایی، در سال جاری به‌طور اوسط، ۳.۱۲ تُن گندم آبی و ۰.۷۲ تُن گندم للمی در هر هکتار برداشت گردیده است.
نیاز سالانه کشور به گندم ۶.۸۷ میلیون متریک تُن برآورد شده که از این میان، ۴.۵۴ میلیون تُن آن در داخل کشور تولید و ۲.۳۳ میلیون تُن دیگر از خارج تأمین می‌گردد.
به اساس معلومات ریاست احصایه و معلومات زراعتی وزارت زراعت، ولایات کندهار، هلمند، نیمروز، فراه، تخار و کندز در سال جاری دارای گندم مازاد بوده‌اند و مقادیر قابل‌توجهی از حاصلات آنان توسط وزارت خریداری و در سیلوها ذخیره شده است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید که برای افزایش تولید گندم در سال آینده، برنامه‌های توزیع کود کیمیاوی، تخم اصلاح‌شده بذری، وسایل زراعتی و مشوره‌های تخنیکی را در سطح کشور ادامه خواهد داد.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۱۱:۴۹
Background image

بر تسریع روند تطبیق پروژه‌های انکشافی وزارت زراعت تأکید شد

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
جلسه‌ای به منظور تسریع روند تطبیق پروژه‌های انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به ریاست مولوی نورالدین عمیر، معین مالی و اداری این وزارت، برگزار شد.
در این نشست،. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۹:۵۷
Background image

در مرکز شهرنه پکتیکا، ماشین‌های خشک‌کن میوه و سبزیجات برای ده‌ها دهقان توزیع شد

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
۲ محرم الحرام ۱۴۴۸ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پکتیکا با حمایت مالی سازمان خوراک و زراعت ملل متحد و همکاری تخنیکی مؤسسه اکشن‌اید، روند توزیع ماشین‌های خشک. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۹:۳۲
Background image

پروژه بدیل کشت کوکنار به ارزش ۱.۳ میلیون دالر در کندهار تکمیل شد؛ هزاران دهقان و مالدار تحت پوشش قرار گرفتند

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
۲ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۸ هـ.ق
پروژه دوساله توسعه بدیل کشت کوکنار و حمایت از دهقانان و مالداران به ارزش ۱.۳ میلیون دالر امریکایی در چهار ولسوالی ولایت کندهار با موفقیت. . .

بازگشت به خبرها