آغاز برنامه کنترول بیولوژیکی امراض نباتی در چهار ولسوالی ولایت بدخشان

mail-admin
یکشنبه ۱۴۰۴/۷/۲۷ - ۱۴:۲۳
آغاز برنامه کنترول بیولوژیکی امراض نباتی در چهار ولسوالی ولایت بدخشان

۲۷ میزان ۱۴۰۴ هـ.ش
بر اساس پلان ریاست حفاظت نباتات و قرنطین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، برنامه کنترول بیولوژیکی امراض نباتی از طریق ایجاد مکتب مزرعه در چهار ولسوالی ولایت بدخشان آغاز شد.
در این برنامه، احمد حسیب فیضی متخصص تشخیص و تنظیم آفات میوه‌جات ریاست حفاظت نباتات، احمد مایل یوسفی مدیر عمومی حفاظت نباتات و قرنطین، و کارمندان مسلکی مربوطه، جهت تطبیق برنامه به ولسوالی‌های کشم، بهارک، جرم و مرکز فیض‌آباد معرفی گردیدند.
به گفته مسئولان، هدف این برنامه کاهش خسارات ناشی از امراض نباتی و ترویج روش‌های سازگار با محیط زیست است. در جریان معرفی، درباره اهمیت کنترول بیولوژیکی و نقش آن در حفاظت از نباتات و افزایش حاصل‌دهی با مسئولان ولسوالی‌ها و دهقانان گفتگو شد و سپس کار عملی از طریق آگاهی‌دهی دهقانان آغاز گردید. قرار است این برنامه تا ده روز ادامه یابد.
در سال‌های اخیر، استفاده از عوامل بیولوژیکی به‌جای ادویه‌های کیمیاوی برای مبارزه با امراض قارچی و خاک‌زی نباتات مورد توجه قرار گرفته است. یکی از عوامل مؤثر در این زمینه، قارچ ترایکودرما (Trichoderma spp.) است که در لابراتوار وزارت زراعت تولید می‌شود و در برابر قارچ‌های مضره مانند Fusarium، Rhizoctonia، Sclerotium و Pythium فعالیت ضدقارچی دارد.
از این قارچ به‌ویژه برای جلوگیری از بیماری فیوزاریم (پوسیدگی ریشه) و افزایش حاصل‌خیزی خاک همراه با کود عضوی استفاده می‌گردد.

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۴ - ۱۵:۲۲
Background image

پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی پروژه چکدم در ولسوالی خانچهارباغ فاریاب

۲۴ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت فاریاب از پیشرفت قابل ملاحظه پروژه ساخت چکدم در ولسوالی خانچهارباغ این ولایت خبر می‌دهد.
بر اساس گزارش نظارتی هیأت تخنیکی این ریاست،. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۴ - ۱۴:۳۲
Background image

برگزاری جلسه هماهنگی آغاز مرحله دوم تفتیش مزارع در بلخ

۲۴ حمل ۱۴۰۵ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از برگزاری جلسه‌ای به‌منظور آغاز و هماهنگی مرحله دوم تفتیش مزارع دهاقین با اشتراک مسئولان و نمایندگان چهار نهاد دولتی و ۲۳ شرکت. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۴ - ۱۴:۳۱
Background image

اجرای عملیات دواپاشی در جنگلات پسته طبیعی ولسوالی نهرشاهی بلخ

۲۴ حمل ۱۴۰۵ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از اجرای عملیات دواپاشی در جنگلات پسته طبیعی ولسوالی نهرشاهی خبر می‌دهد. این اقدام به‌منظور حفاظت، تقویت و جلوگیری از شیوع آفات. . .

بازگشت به خبرها