بازار گرم پیاز تخار

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۸/۴ - ۱۴:۲۱
بازار گرم پیاز تخار

ولایت تخار آب و هوای مناسب برای زراعت دارد، اکثر باشنده‌گان این ولایت مصروف کشاورزی هستند. پیاز تخار، یکی از محصولات با درآمد خوب برای دهقانان این ولایت به شمار می‌رود. از این رو این ولایت یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده پیاز به شمار می‌رود.
دهقانان تخار در سال جاری ساحه‌ی پنج زار جریب زمین را پیاز کشت کرده بودند. حاصلات به دست آمده از این کشت‌زارها، به بیش‌تر از ۶۰هزار تُن می‌رسد.
سراج‌الدین مهربان رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار می‌گوید: «امسال پیاز بازار بسیار گرم دارد، به گونه‌ای که هر سیر پیاز را دهقانان در مقابل هشتاد تا ۱۲۰ افغانی می‌فروشند.
این در حالی است که به گفته‌ی آقای مهربان، «سال‌های پیش، یک سیر (هفت کیلو) پیاز را در بدل حدود ۵۰ افغانی می‌فروختند و از این طریق بخش‌ اعظم از معیشت زنده‌گی‌شان را تامین می‌کنند.»
به گفته‌ی رییس زراعت ولایت تخار، «کارمندان اداره زراعت در بسیاری موارد با دهقانان همکاری می‌کنند، تشویق دهاقین، ذهنیت‌دهی، انتخاب نژاد (ورایتی)، کشت، مسایل اگروتخنیک، آفت‌ها و امراض و آگاهی‌دهی درباره‌ی کشت پیاز از موضوعاتی بوده است که ریاست زراعت برای رشد کشت‌وکار پیاز انجام داده است.»
نظر به ارزیابی‌هایی که صورت گرفته، از هر جریب زمین در حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سیر پیاز برداشت می‌شود.
پیاز تخار نه تنها نیازمندی‌های این ولایت و ولایت‌های هم‌جوار را تامین می‌کند؛ بلکه بازرگانان این محصول را به پاکستان و هندوستان نیز صادر می‌کنند. به تازه‌گی پیاز افغانستان به امارات متحده‌ی عربی و آذربایجان نیز صادر شده است.

مارکیت‌های جدید برای پیاز وانار
سمیر رسا، مسوول روابط عامه مشاوریت ارشد مقام عالی ریاست جمهوری در امور مالی و بانکداری نوشته است: «اخیراً وزارت صنعت وتجارت درهم آهنگی با سکتور خصوصی برای نخستین بار ۱۵۰ متریک تُن پیاز را از طریق چهار کانتینر از بندر عباس ایران به امارات متحده عرب صادر کرده است و قرار است تا آخر ماه روان میلادی حدود ۸۵۰ متریک تُن پیاز به امارات متحده عرب صادر شود.»
او گفته است: «این در حالی است که حدود یک هفته پیش افغانستان از طریق دهلیز هوایی سه تُن پیاز را به امارات متحده عرب صادر کرده بود که با استقبال گرم سرمایه‌گذاران عربی روبه‌رو شد و سرمایه‌گذاران عربی خواهان به دست آوردن بیش‌تر پیاز افغانی شده‌اند.»
آقای رسا در ادامه نوشته است: «امسال هندوستان صادرات پیازش را به امارات متحده عرب متوقف ساخته است تا نیازمندی داخلی‌اش را برآورده کند واینیک فرصت خوب برای افغانستان است تا برای پیازش مارکیت جدید پیدا کند.»

فواید استفاده از پیاز
مصرف این محصول سودمندی‌های صحی فوق‌العاده‌ی و بی‌شماری دارد، چه به صورت خام و یا پخته‌ی آن همراه غذا. به گونه‌ی نمونه، پیاز خام در هضم غذاهایی که ثقیل است، موثر تمام می‌شود و بدن را قوی می‌کند. مردم در ولسوالی‌ها از پیاز خام برای سفر نیز استفاده می‌نماید، چون پیاز خاصیت ضد باکتری دارد باعث می‌شود بدن را در مقابل مکروب‌ها محافظت نماید و هم‌چنان پیاز را برای خوش‌مزه کردن غذاها به گونه فروان در همه‌جا مورد استفاده قرار می‌دهند.
با وجود افزایش چشم‌گیر تولید پیاز در تخار، اما دهقانان به دلیل نبود سردخانه و پایین بودن قیمت‌ها در سال‌های گذشته، به کشت پیاز علاقه‌مندی از خود نشان می‌دهند. اما، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در پاسخ به این نگرانی‌ دهقانان، در نظر دارد سال آینده یک سردخانه‌ی ۵۰۰ تنی به منظور نگهداری سبزیجات و میوه‌جات در تالقان مرکز ولایت تخار بسازد.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۳/۵/۷ - ۱۵:۵
Background image

د ننګرهار درېیو ولسوالیو کې ۲۶۰ بېوزله کورنیو ته د کورني اقتصاد پیاوړتیا په موخه خوسۍ ووېشل شوې

۷ زمری ۱۴۰۳ه‍.ش
۲۲ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۶ه‍.ق
د ننګرهار د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست سره په همغږۍ د ډاکار خیریه مؤسسې په تخنیکي همکارۍ او  ډانېډا په ۶.۵ میلیونه افغانیو مالي لګښت. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۵/۷ - ۱۴:۵۴
Background image

د ننګرهار دکرنې رییس؛ تردې وروسته به د کرنې په سکتور کې د اړتیا په اساس پروژې ډیزاین او پلي کېږي

۷ زمری ۱۴۰۳ه‍.ش
۲۲ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۶ه‍.ق
د ننګرهار د اقتصاد رییس مولوي عطاالرحمن فاتح او ورسره مل پلاوي د ننګرهار کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ رییس مولوي محمد ولي محسن سره د کرنې او. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۵/۷ - ۱۳:۵۱
Background image

د پکتیکا د کرنې ریاست تخنیکي ټیم د هلتو مؤسسې له فعالیتونو څخه څارنه وکړه

۷ زمری ۱۴۰۳ه‍.ش
۲۲ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۶ه‍.ق
د پکتیکا د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست تخنیکي ټیم برمل او ګیان ولسوالیو کې د هلتو مؤسسې له فعالیتونو څخه څارنه وکړه او د یادې مؤسسې. . .

بازگشت