پروژه «NHLP» با هزینه ۱۹۰ میلیون دالر در هفت سال چه کرد؟

mail-admin
پروژه «NHLP» با هزینه ۱۹۰ میلیون دالر در هفت سال چه کرد؟

 

موخذ: روزنامه هشت صبح

ارتباط: پروژه «NHLP» با هزینه ۱۹۰ میلیون دالر در هفت سال چه کرد؟

پروژه ملی باغ‌داری و مال‌داری «NHLP»، یکی از برنامه‌های مهم وزارت زراعت، آبیاری و مال‌داری برای بهبود وضعیت در عرصه‌‌های زراعتی، مال‌داری و هم‌چنین کمک به افزایش درآمد خانواده‌های نیازمند طی هفت سال اخیر به شمار می‌رفت.

این پروژه که در سال ۲۰۱۳ با هزینه ۱۹۰ میلیون دالری بانک جهانی توسط وزارت زراعت راه‌اندازی شد، در سی‌وچهار ولایت در زمینه‌های مختلف زراعتی، مال‌داری و باغ‌داری فعالیت داشت. پروژه ملی باغ‌داری و مال‌داری که در راستای توسعه سیستم‌ها و ترویج روش‌های نوین زراعتی و مال‌داری فعالیت می‌کرد، در اخیر سال جاری میلادی به کارش پایان می‌دهد.

پروژه ملی باغ‌داری و مال‌داری طی هفت سال فعالیت خود، از پایین به بالا از طریق سیستم ارایه خدمات ترویجی مشارکتی به رهبری دهقانان و باغ‌داران کار می‌کرد تا باغ‌هایی را که محصولات کم‌تر دارد، دوباره احیا و باغ‌های متنوع جدیدی احداث کند. هم‌چنان در سکتور مال‌داری در بخش توسعه و انکشاف خدمات صحت حیوانی، کنترل امراض و ترویج ارایه خدمات مال‌داری فعالیت گسترده داشت. مکانیزه‌سازی سیستم زراعتی، باغ‌داری و مال‌داری، از دیگر فعالیت‌های هفت ساله این پروژه بود. افزایش حاصلات، بهبود وضعیت صحت حیوانی، ارایه تسهیلات لازم برای فروش محصولات زراعتی و حیوانی و کمک به اقتصاد خانواده‌های کم‌درآمد از اهداف مهم این پروژه بود.

دست‌آوردهای باغ‌داری

پروژه ملی باغ‌داری و مال‌داری وزارت زراعت، آبیاری و مال‌داری از سال ۲۰۱۳ تا سال جاری میلادی، دست‌آوردهای خیلی گسترده در عرصه باغ‌داری داشته است. از طریق این پروژه، طی هفت سال اخیر ۴۰ هزار و ۱۳۳ هکتار باغ جدید معیاری و به شکل عصری احداث و هم‌چنین ۸۹ هزار و ۴۰۰ هکتار باغ کهنه احیا و نوسازی شده است. همین‌طور ۶۰۸.۶ هکتار زمین را به باغ‌های انگور به سیستم چیله‌ای تبدیل کرده و ۵۵۰ هکتار باغ میوه‌جات را به شکل متراکم و نیمه‌متراکم احداث کرده است.

هم‌چنین از طریق پروژه ملی باغ‌داری و مال‌داری، هشت‌هزار باغ در ۲۷ ولایت احداث شده است تا دهقانان و باغ‌داران بتوانند در آن نباتاتی مثل زیره، انجه و نخود را نیز به عنوان نبات مابینی کشت کنند. احداث ۸ هزار و ۱۳۶ باغ پسته و ساخت ۲۰۱۰ کشمش‌خانه‌ عصری در مناطقی که انگور تولید می‌کنند نیز شامل دست‌آوردهای NHLP در هفت سال اخیر می‌شود.

از طریق پروژه ملی باغ‌داری و مال‌داری، ۱۵۶هزار و ۵۳۵ باغچه خانه‌گی نیز در مناطق مختلف کشور ساخته شده و ۶۳ بسته پروسس سبزیجات به زنان زراعت‌پیشه توزیع شده است. علاوه بر آن، ۶۷ واحد تولیدی سمارق نیز احداث شده و ۸ هزار و ۹۲۰ سبز‌خانه کوچک، ۲۳۶ سبزخانه بزرگ و ۴۵۸ قطعه زعفران احداث شده است.

این پروژه در بخش ساخت و بازسازی بندهای آب نیز در سراسر کشور فعالیت گسترده انجام داده و ۳۹۹ بند آبی کوچک به صورت پخته و ۳۵۴ بند خاکی ساخته است. هم‌چنین یک‌هزار و ۳۶۰ ذخیره آب نیز ساخته و ۲۸۷ واترپمپ سولری نیز نصب کرده است. در عین حال، از طریق این پروژه ۲۷۴ چاه عمیق حفر و ۲۴۶ مدیریت آب‌ریزه کوچک ساخته شده است.

پروژه ملی باغ‌داری وزارت زراعت، به منظور بهسازی و اصلاح خاک و همین‌طور تولید محصولات ارگانیک، ۵۱ واحد تولیدکننده «رومی کمپوست» ساخته است. ساخت ۲۲۰ کلینیک سیار نباتی در سراسر کشور به منظور مجادله با آفات و امراض نباتی برای حمایت از دهقانان و توزیع ۱۹هزار و ۲۰۲ وسیله مهم از قبیل لباس‌های محافظتی و سایر مواد ضروری از دیگر فعالیت‌های این پروژه است.

از طریق این پروژه به ۲۷ هزار و ۳۳۵ دهقان پیش‌قدم شامل زن و مرد، روش‌های موثر تولید میوه‌جات و سبزیجات آموزش داده شده است و این دهقانان و زراعت‌پیشه‌گان، روش‌های جدید آموخته‌شده را در مناطق‌شان برای گروپ‌های دهقانان دیگر آموزش داده‌اند. همین‌طور ۴۰۸ هزار و ۲۶۳ جلسه مکتب ساحه‌ای دهقانان برگزار و در آن روی موضوعات مختلف زراعتی و باغ‌داری بحث شده است.

طی هفت سال اخیر، پروژه ملی باغ‌داری و مال‌داری، ۱۴۳ انجمن مولدین محصولات زراعتی نیز تأسیس کرده است که در این انجمن‌ها ۲۷ هزار و ۳۳۵ زراعت‌پیشه به شمول زنان حضور دارند. این انجمن‌ها شانزده نوع میوه تولید می‌کنند. از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰، در نتیجه تلاش پروژه ملی باغ‌داری و مال‌داری، ۱۴هزار و ۸۵۷.۶۵ متریک تُن محصولات زراعتی نیز به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شده است.

دست‌آوردهای مال‌داری

یکی از مهم‌ترین دست‌آوردهای پروژه‌ ملی باغ‌داری و مال‌درای در بخش مال‌داری، توزیع مرغ‌های تخمی و گوشتی به خانواده‌های بی‌بضاعت و کم‌درآمد بوده است. طی هفت سال فعالیت این پروژه‌، به هر یک از ۲۷ هزار و ۲۵۶ خانواده، سی قطعه مرغ تخمی، به هر یک از سه‌هزار و پنج‌صد خانواده دیگر صد قطعه مرغ تخمی توزیع شده و هم‌چنین برای ۴۵۸ خانواده‌ هم فارم‌‌های مرغ گوشتی پنج‌صد قطعه‌ای ساخته شده است. علاوه بر ساخت این فارم‌ها و توزیع مرغ‌های تخمی و گوشتی، برای هر یک از فارم‌داران خُرد و بزرگ جهت پرورش و حفظ صحت مرغ‌ها ابزارهای لازم و مواد غذایی نیز توزیع شده است. هدف از توزیع و ساخت این فارم‌ها، از یک طرف بهبود وضعیت اقتصادی زنان مربوط به خانواده‌های فقیر و کم‌درآمد و از جانب دیگر بهبودبخشیدن صنعت مرغ‌داری بوده است.

از طریق پروژه ملی باغ‌داری و مال‌داری، به منظور رشد صنعت ماهی‌پروری بیش از یک میلیون جوجه ماهی نیز به طور رایگان در اختیار سرمایه‌گذاران بخش ماهی‌پروری قرار گرفته است. در عین‌ حال این پروژه ۱۲۰ فارم تجارتی ماهی و چهار فارم تولید و تکثیر جوجه ماهی ساخته است و با ساخت این فارم‌ها سالانه ۳۲۴ متریک تُن گوشت ماهی و هشت میلیون جوجه تولید می‌شود.

ساخت ۲۵ مرکز جمع‌آوری شیر در مناطق مختلف نیز شامل فعالیت‌های NHLP می‌شود. از طریق این مراکز به طور اوسط روزانه ۳.۸ متریک تُن شیر جمع‌آوری می‌شود. توزیع پنج‌صد صندوق زنبور عسل و تولید سالانه ۱۳ متریک تُن عسل از این صندوق‌ها، واکسن‌کردن بیش‌تر از هفده میلیون حیوان کوچک و بزرگ در برابر بیماری‌های حیوانی از جمله بروسلوز و ساخت ۹۲۹ واحد ساحه‌ای وترنری نیز شامل فعالیت‌های پروژه‌ ملی باغ‌داری و مال‌داری می‌شود. از طریق این واحد‌های ساحه‌ای وترنری، سه‌هزار و ۱۵۷ کارمند ترویجی، ۲۰۷ هزار و ۳۵۰ مال‌دار زن و مرد، از تکنولوژی توسعه و ترویج مال‌داری مستفید شده‌اند. هم‌چنین این پروژه از زمان فعالیت خود تاکنون ۱۸۶ هزار و ۸۰۴ جلسه «FFS» برگزار کرده است.