حاصلات امسال پسته سمنگان به حدود ۶۹ تن رسیده است

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۶/۳ - ۱۱:۳۷
حاصلات امسال پسته سمنگان به حدود ۶۹ تن رسیده است
۳ سنبله ۱۳۹۹، حجت‌الله قاضی‌زاده
بیش از ۴۲ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین در ولایت سمنگان، بستر باغ‌های پسته است. حاصلات این پسته‌زارها که شامل درختان طبیعی و غرس شده توسط وزارت زراعت است، امسال به حدود ۶۹ متریک رسیده است.
محمدرحمن ارغندیوال رییس زراعت ولایت سمنگان می‌گوید: «در ولایت سمنگان دو نوع پسته (للمی و آبی) وجود دارد که بعد از بادغیس، سمنگان دومین تولیدکننده پسته در سطح کشور است و حاصلات امسال ما ۶۹ متریک تن می‌باشد.»
وی اضافه کرد: «ما تلاش می‌کنیم که پسته‌زارها را وسعت ببخشیم و باغ‌های پسته‌ی بیش‌تر بسازیم، برنامه‌ی بزرگی را در نظر داریم که تنظیم آب‌ریزه و گسترش ساحات پسته است؛ ما ۱۶۰ هزار نهال پسته تولید می‌کنیم تا ساحات باغ‌های پسته را گسترش دهیم.»
آقای ارغندیوال گفت در گذشته‌ها درختان پسته توسط مردم قطع می‌شد، ولی در حال حاضر از قطع جنگل‌ها و درختان پسته جلوگیری شده و پسته‌زارها نیز در حال گسترش است، ما برای بهبود حاصلات ۱۶ هزار و ۵۰۰ نهال را پیوند کردیم که سبب افزایش تولید پسته می‌شود.
حاجی نورآغا یک‌تن از باغداران در پیگتاش ایبک ولایت سمنگان است که باغ او، به همکاری وزارت زراعت ساخته شده است. او می‌گوید: «شش‌هزار و ۳۰۰ نهال پسته غرس کردیم، قبلاً گندم کشت می‌کردیم، اما حاصل خوب نداشت، وزارت زراعت همراه ما همکار است و نصف کار احداث آن را با ما انجام داده است، در آینده امیدواریم که این باغ حاصل خوب بدهد، چون حالا نو ساخت است.»
باید گفت که وزارت زراعت آبیاری و مالداری بیش از پنج هزار و ۲۰۰ جریب زمین پسته‌زار را در سراسر ولایت سمنگان ایجاد کرده است. هم‌چنان برای گسترش و به خاطر افزایش‌دهی حاصلات سالانه تعداد زیاد درخت پسته را برای باغداران از طریق شوراها توزیع می‌کند.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۸ - ۱۲:۲۹
Background image

اشتراک رئیس زراعت پروان در برنامه آموزشی پلان‌گذاری برای تقویت کمیته انکشافی ولایتی

۱۸ دلو ۱۴۰۳ هـ.ش
مولوی روح‌الله روحانی رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پروان در برنامه آموزشی دو روزه‌ای که به هدف تقویت کمیته انکشافی ولایتی برگزار شده بود، اشتراک کرد.
این برنامه. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۸ - ۱۲:۱۰
Background image

دیدار رئیس زراعت بلخ با مسئول دفتر پاملرنه درباره تطبیق پروژه‌های زراعتی

۱۸ دلو ۱۴۰۳ هـ.ش
حافظ محمدموسی مبین، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ، با گراهام دویسن، مسئول عمومی دفتر مرکزی پاملرنه، و تیم کاری این نهاد در بلخ دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست،. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۸ - ۱۲:۸
Background image

معین زراعت و مالداری با مسوولین شرکت‌های وارداتی جوجه مرغ دیدار کرد

۱۸ دلو ۱۴۰۳ هـ.ش
معین زراعت و مالداری با مسوولین شرکت‌های وارداتی جوجه مرغ دیدار کرده و پیرامون وضعیت واردات و تولید داخلی این صنعت گفتگو کرد.
مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری. . .

BACK TO NEWS