از هسته میوه‌جات برای مبارزه با پیامدهای منفی تغییرات اقلیم استفاده کنیم

mail-admin

 

از هسته میوه‌جات برای مبارزه با پیامدهای منفی تغییرات اقلیم استفاده کنیم

هفته‌نامه‌ی دهقان/گپ دهقان
یک تن از شهروندان، با درنظرداشت آغاز فصل میوه‌های خسته/ هسته‌سنگی، طرح جالبی در باره استفاده بهینه و موثر از این هسته‌ها و چگونگی سرسبز ساختن کشور، در یک صفحه‌ی فیسبوکی ارایه کرده است.
این شهروند در صفحه «اعلانات پل‌سرخ»، نوشته است: «شهروندان گرامی فصل میوه‌های خسته‌دار رسیده، مانند شفتالو، آلو، زردآلو، گیلاس و آلبالو...خواهش ما از شهروندان این است که خسته یا دانه این میوه‌جات را دور نیندازید. خسته‌‌ها را بشویید و خشک کنید و آن‌ها را داخل دستمال نگه دارید و به‌جای مناسب بگذارید.» این شهروند توصیه کرده است:‌ «هر وقت که به سیاحت و یا به سفر می‌روید، اگر توانیستید ۷ الی ۱۰ سانتی‌متر زمین را حفر و دانه‌ها را زیر خاک محفوظ دارید، بهتر است که نزدیک به آب باشد، اگر هم آب در نزدیکی نبود مهم نیست شما فقط آن‌ها را به طبیعت تحویل دهید نگهداری آن با خودش.»
این شهروند استدلال کرده که طی سال‌های اخیر، این طرح از سوی شهروندان تایلندی اجرا شده و نتایج خیلی موثری به‌دست داده است. او گفته که شمار درختان میوه در طبیعت تایلند با استفاده از همین روش ازدیاد یافته است. این شهروند می‌گوید: «مالزیایی‌ها هم در این ابتکار عمل به تایلندی‌ها پیوسته‌اند. فعالیت‌های مردمی به این شکل بی‌نهایت موثر است. ایجاد و تکثیر درخت در طبیعت با این روش ساده از فرسایش خاک، جاری شدن سیلاب، تغییر اقلیم، خشک شدن هوا و آلودگی هوا و انتشار گردها جلوگیری می‌کند.»
اجرای این طرح، هیچ هزینه‌ی برای شهروندان در قبال ندارد و هر شهروند هرگاه برای اجرای چنین طرح‌های کم‌هزینه اما نهایت موثر اقدام کنند، مطمیناً این کشور از مواجه شدن با پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی نجات یافته و از تخریب زمین‌های زراعتی و غیرزراعتی در نتیجه سیلاب‌ها و فرسایش خاک جلوگیری می‌شود.
درضمن، حالا آغاز فصل برداشت میوه‌جات تازه است و برخی از این میوه‌جات به وفور در بازارها و مارکیت‌ها یافت می‌شوند. شهروندان خوب، از وفور میوه‌جات تازه و ارگانیک، برای بهبود شرایط اقتصادی خانواده و کشورش استفاده می‌کنند. هرگاه هر شهروند در این زمینه احساس مسوولیت داشته باشند، باید به جای خریداری آب میوه‌های وارداتی و بی‌کیفیت، از میوه‌جات تازه و ارگانیک استفاده کنند.
آب میوه‌‌های وارداتی دارای مواد کیمیاوی نگهدارنده و برای صحت و سلامت هر انسان مضر است. در ضمن، استفاده از این نوشیدنی‌های بی‌کیفیت، برای هر مصرف‌کننده خیلی قیمت تمام می‌شود. امروز قیمت یک پاکت یا قطی آب میوه نام‌دار وارداتی، بیشتر از یک سیر تربُز ارگانیک و خوش‌مزه قیمت دارد. از یک پاکت آب میوه‌، دو نفر بیشتر استفاده نمی‌توانند اما یک سیر تربُز می‌تواند برای تمام اعضای یک خانواده کافی باشد.
با این‌حال، برای این‌که به اقتصاد خانواده و دهقانان خود کمکی کرده باشیم، بهتر است به‌جای استفاده از آب‌ میوه‌های بی‌کیفیت و حاوی مواد کیمیاوی مضر به صحت و سلامت، از میوه‌جات ارگانیک، تازه و خوش‌مزه تولیدات داخلی خود مصرف کنیم.