دومین برنامه رقابتی نوآوران جوان در زراعت راهاندازی شد
۱۸حمل ۱۴۰۰
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، برنامه زنجیرههای ارزشی افغانستان-محصولات زراعتی با ارزش یا USAID AVC-HVC، اداره انکشاف بینالمللی ایالات متحده امریکا، USAID، و دانشکده زراعت پوهنتون کابل، دومین برنامه رقابتی در سکتور زراعت را برای جوانان خلاق سال ۲۰۲۱ راهاندازی کردند.
این برنامه تحت عنوان «کاهش ضایعات پس از رفع حاصل» به منظور ارایهی راههای حل برای جلوگیری از ضایعات پس از برداشت محصولات با ارزش زراعتی در تالار کنفرانسهای دانشکده زراعت پوهنتون کابل با حضور شیرشاه امیری معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، پوهاند غلامرسول فیضی رییس دانشکده زراعت، داکتر وان استرادا، رییس برنامه زنجیرههای ارزشی افغانستان-محصولات زراعتی با ارزشش، معاون علمی پوهنتون کابل زیبا و استادان و محصلین دانشکده زراعت راهاندازی شده بود.
شیرشاه امیری از همکاریهای موثر اداره انکشاف بینالمللی ایالات متحده امریکا با وزارت زراعت ابراز قدردانی کرده گفت که راهاندازی چنین برنامههایی باعث رشد استعداد دانشجویان رشته زراعت میشود. آقای امیری افزود که با استفاده از این برنامهها، دانشجویان قادر خواهند شد تا در باره چگونگی یافتن راه بیرون رفت از مشکلات موجود در عرصه زراعت، تحقیق کنند و تکنالوژیهای موثری را برای کاهش ضایعات محصولات زراعتی و ارزشافزایی آن، ارایه دهند.
معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، تاکید کرد که راهاندازی چنین برنامههای رقابتی به محصلان انگیزه میدهد و زمینهساز فعالیتهای خصوصی میشود.
شیرشاه امیری میگوید دانشجویانی که بتوانند نوآوری مفیدی در زمینه چگونگی جلوگیری از ضایع شدن محصولات پس از رفع حاصل ارایه دهند، طرحشان به عنوان راهحل انتخاب میشود. او گفت: «بعد از شش ماه ما شاهد ابتکارات و نوآوری از محصلین عزیز خواهم بود و آن را یک موفقیت به محصلین میپندارم.»
آقای امیری همچنان علاوه کرد که ضایعات پس از برداشت محصول بر اقتصاد و منافع دهقانان تاثیر منفی گذاشته و وزارت زراعت جهت حل این مشکل در تلاش یافتن راههای حل با استفاده از فنآوریهای جدید است.
شیرشاه امیری همچنین افزود که وزارت زراعت امسال ۲۰۰ فرصت کارآموزی را برای دانشجیوان صنف چهارم در نظر گرفته است تا محصلان یک دوره کاری خود را در پروژهها و فارمهای وزارت زراعت سپری و تجربه لازم کاری اخذ کنند. او از دانشکده زراعت خواست براساس یک برنامه کاری دانشجویان زراعت را به وزرات معرفی نماید.
شیرشاه امیری در عینحال گفت که میزان همکاری بین وزارت زراعت و دانشکده زراعت در بخشهای مختلف افزایش خواهد یافت و وزارت برنامههای تحقیقی مشترکی را با این دانشکده روی دست خواهد گرفت.
همچنین داکتر وان استرادا رییس برنامه زنجیرههای ارزشی افغانستان - محصولات زراعتی با ارزش (AVC-HVC) اداره انکشاف بینالمللی ایالات متحده امریکا نیز، در آغاز برنامه رقابتی نوآوری جوانان در زراعت، گفت که دخیل شدن دانشجویان برای یافتن راهحلی به منظور جلوگیری از ضایع شدن محصولات زراعتی پس از رفع حاصل، با اهمیت است. او افزود که از نبوغ و دانش علمی دانشجویان برای فایق آمدن بر مشکلات باید کار گرفته شود. او گفت: «ما به حمایتهای خویش از دانشجویان جوان در بخش زراعت ادامه داده، ابزار و لوازم مورد نیاز آنها را جهت حل مشکلات که نقش اصلی را در عدم رشد زراعت دارند را فراهم میسازیم.»
در همینحال، پوهاند غلامرسول فیضی رییس دانشکده زراعت پوهنتون کابل، ضمن تشکری از مسوولان برنامه زنجیرههای ارزشی افغانستان - محصولات زراعتی با ارزش، AVC-HVC، راهاندازی چنین برنامه های رقابتی بین دانشجویان دانشکده زراعت پوهنتون کابل و ولایات را ارزشمند خوانده و خواهان سهمگیری فعال دانشجویان در این برنامه شد.
نتیجه این برنامه رقابتی طی چهار ماه آینده مشخص خواهد شد. در این مدت تیمهایی از دانشجویان رشته زراعت از سراسر کشور تحت آموزشهای فشرده قرار میگیرند و در باره نمونههای اولیه نوآوریهایشان راهنمایی میشوند.
در ماه سنبله امسال، ابتکارات و نوآوریهای دانشجویان در زمینه چگونگی جلوگیری از ضایع شدن محصولات با ارزش زراعتی پس از رفع حاصل، به فعالان، سازمانها و نهادهای فعال در عرصه زراعت ارایه میشود.