طرح مدیریت محصولات زراعتی؛ کار ۶۴۱ پروژه در ولایت‌های ارزگان، کندز، نیمروز و هلمند آغاز شد

mail-admin

طرح مدیریت محصولات زراعتی؛
کار ۶۴۱ پروژه در ولایت‌های ارزگان، کندز، نیمروز و هلمند آغاز شد

۲۴ ثور ۱۳۹۹
کار عملی‌سازی طرح مدیریت محصولات زراعتی در چهار ولایت، با آغاز کار ۶۴۱ پروژه آغاز شد. این پروژه‌ها شامل ایجاد کشمش‌خانه، ساخت ذخیره‌خانه‌ی پیاز و کچالو، ایجاد سردخانه‌های صفر انرژی سارک و توزیع ماشین‌های آفتابی خشک‌کننده‌ی میوه است.
از این میان ۵۲ پروژه در ارزگان، ۳۲۴ پروژه در کندز، ۳۵ پروژه در نیمروز و ۲۳۰ پروژه در هلمند تطبیق می‌شود.
احمدشاه خیری، رییس زراعت،‌ آبیاری و مالداری ولایت ارزگان گفت که ۵۲ ذخیره‌خانه مختلف‌النوع برای دهقانان و باغداران این ولایت ساخته می‌شود که از یک سو جلو فاسد شدن محصولات زراعتی گرفته می‌شود و از جانب دیگر، در کنار رشد اقتصاد باغداران و دهقانان، باعث اشتغال‌زایی می‌شود.
همین گونه، کار تطبیق ۳۲۴ پروژه با هزینه بیش از ۱۲۷ میلیون و ۳۲۶ هزار افغانی در ولایت کندز شروع شد.
عبدالهادی قرلق رییس زراعت، آبیاری و مالداری کندز، می‌گوید که قرار است ۱۰۴ ذخیره‌گاه پیاز، ۱۵ ذخیره‌گاه کچالو، ۱۰۲ کشمش‌خانه و پنج سردخانه صفر انرژی سارک در طول چند ماه محدود، برای دهقانان و باغداران ساخته شود.
توزیع ۹۸ دستگاه آفتابی خشک‌کننده‌ی میوه و سبزی از دیگر پروژه‌های وزارت زراعت برای مدیریت محصولات زراعتی در کندز است.
در همین حال کار عملی‌سازی ۳۵ پروژه در نیمروز شروع شد.
ذبیح‌الله اولیازاده رییس زراعت، آبیاری و مالداری نیمروز می‌گوید که ۳۵ پروژه در این ولایت عملی می‌شود که شامل ساخت ۲۰ کشمش‌خانه و ۱۵ ذخیره‌خانه‌ی پیاز برای دهقانان در زرنج، مرکز ولایت و ولسوالی‌های چخانسور، خاشرود و چهاربرجک است.
هم‌چنان به منظور مدیریت بهتر محصولات زراعتی، کار اجرایی ۲۳۰ پروژه در هلمند آغاز گردید.
زلمی الکو، رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هلمند می‌گوید که ساخت ۱۵۰ کشمش‌خانه‌ی مدرن، اعمار ۵۰ ذخیره‌خانه‌ی پیاز و توزیع ۳۰ دستگاه خشک‌کننده‌ی میوه و سبزی، پروژه‌هایی‌اند که در این ولایت عملی می‌شوند.
اعمار هزاران ذخیره‌خانه‌ی پیاز و کچالو برای دهقانان، ایجاد صدها سردخانه‌ی صفر انرژی سارک برای نگهداری میوه و ساخت هزاران کشمش‌خانه برای باغداران، در کنار توزیع هزار ماشین خشک‌کننده‌ی میوه و سبزی به دهقانان و باغداران، همکاری با پروسس‌کننده‌گان بزرگ محصولات زراعتی، ممنوعیت احتمالی واردات مشابه به تولید داخلی در فصل برداشت آن در کشور و فراهم‌سازی قراردادهای فروش محصولات زراعتی، از موارد شامل در برنامه‌ی مدیریت محصولات زراعتی است.
پروژه‌های برنامه‌ی مدیریت محصولات زراعتی، که در سراسر کشور عملی می‌شود، ملکیت دهقانان و باغداران است. دهقانان و باغدارانی که از وزارت زراعت بخواهند، از این زیربناها برای‌شان ساخته شود و تنها ۱۰ درصد هزینه را می‌پردازند، زیرا ۹۰ درصد دیگر هزینه را وزارت زراعت برای‌شان کمک می‌کند