آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی

mail-admin

معرفی آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعت :

ترویج زراعتی یکی از اشکال بسیار مهم تعلیم و تربیه برای باشندگان است. زیرا تعلیم و تربیه ترویجی، که به‌ صورت فردی، گروپی و یا دسته‌ جمعی صورت می‌گیرد، قسماً بی‌سوادی را کم ساخته و برای باشندگان دهات می‌آموزاند، که چطور راحت و آرام زندگی کرده و حاصلات خود را جهت رفع نیازمندی‌های‌شان بلند ببردند. تعلیمات ترویجی که یادگرفتن با عملی کردن می‌باشد عملیه آموختن باشنیدن، دیدن و عملی کردن به‌صورت مکمل انجام می‌شود. تعلیمات ترویجی قدرت تولیدی دهقانان را با معرفی تمرینات عملی تخنیکی بلند برده و در رشد اقتصاد و ازدیاد محصولات زراعتی اهمیت خاص دارد. از طرف دیگر سرعت پیشرفت تکنالوژی زراعتی ضرورت به تعلیم و تربیه باشندگان دهات‌ بدون درنظر گرفتن سویه تعلمیات رسمی آنها دارد. ترویج زراعتی وسیله‌ی موثری است که این تعلیمات علمی-تخنیکی را به‌شکل داوطلبانه در بین مردم مروج ساخته و آنها را با روش‌های اگروتخنیک معاصر مجهز می‌سازد .آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی ریاست عمومی ترویج و انکشاف زراعت جهت بلندبردن ظرفیت دهقانان، باغداران، مالداران کشور و مامورین ترویج ساحوی و مرکزی در ولایات، در ابتدا تثبیت و تشخیص ضرورت‌های دهقانان، مامورین ترویج ساحوی و مرکزی و دهقانان، باغداران و مالداران کشور در تمام بخش‌های زراعت و مالداری، سفر کارمندان به ولایات و ارتباط با آمرین خدمات زراعتی ترویجی و مدیران ترویج ۳۴ ولایت کشور داشته است.

آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی ریاست عمومی ترویج ارتقای ظرفیت دهقانان پیش‌قدم، باغداران و مالداران کشور را از طریق چاپ کتاب، نشریه، بروشور، پامپلیت، پیام‌های ترویجی و توزیع آن به ۳۴ ولایت کشور.

آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی وظیفه تهیه و تولید مواد زراعتی و مالداری را برای برنامه رادیویی (زراعت و مالداری) به‌عهده دارد.  برنامه متذکره که هفته دو بار از امواج رادیو افغانستان به‌ روزهای شنبه از ساعت ۰۰-۵ الی ۳۰-۵ و به‌ روزهای سه‌شنبه از ساعت ۳۰-۵عصر الی ۰۰-۶ شام از طریق مدیریت عمومی روزنه رادیو افغانستان به‌ منظور روشن ساختن اذهان دهقانان کشورو هم‌چنان معرفی تکنالوژی جدید زراعتی به آنها در سراسر کشور به نشر می‌رسد.

هم‌چنان وظیفه ثبت برنامه‌های تلویزیونی (زراعت و مالداری) به همکاری پرودیوسر برنامه زراعت و مالداری تلویزیون ملی را دارد. برنامه تلویزیونی زراعت و مالداری به روز‌های پنج‌شنبه از ساعت ۰۰-۴ عصر الی  ۳۰-۴ عصر و تکرار آن به روزهای شنبه ساعت ۹ قبل از ظهر از طریق مدیریت عمومی روزنه رادیو تلویزیون ملی در سراسر کشور به نشر می‌رسد. فلم‌برداری از جریان ورکشاپ‌ها، سمینارها که از طرف ریاست ترویج در مرکز و ولایات دایر می‌گردد. آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی ریاست عمومی ترویج و انکشاف زراعت هم‌چنان جهت بلند بردن ظرفیت دهقانان، مالداران، باغداران و مامورین ترویج ساحوی و مرکزی از طریق تدویر کورس‌ها، سیمینارها ،ورکشاپ‌ها و بازدید آموزشی تخنیکی و تدریس بالای مزرعه در داخل و خارج کشور.

دست‌آورد‌ها :

- پلان پنج ساله آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی از سال ۲۰۱۷ الی ۲۰۲۱ و ارسال آن به ریاست دفتر مقام وزارت جهت ارایه گزارش به جلسه بن.

- call center   جهت مشکلات دهقانان و مالداران کشور و برنامه معلوماتی شبکه روشن ۲-۳-۴

- میکانیزم ایجاد انستیتوت ملی زراعت، سیستم آموزشی آنلاین، سیستم آموزشی فوق لیسانس.

- مراکز آموزشی و معلوماتی دهقانان (FLRC  ) در سراسر افغانستان که در 5 ولسوالی ایجاد گردیده است به حیث نماینده‌گی وزارت زراعت و تطبیق برنامه‌های آن .

- مواد نشراتی (کتاب، نشریه، بروشور) روش پایدار زمین‌داری، چاپ رساله فصلی، چاپ رساله علمی خاکسترک تاک، غذاهای جدید یا کلید بلندبردن محصولات، دلیرو (بامیه)، کرنه تولید او غذایی اهمیت،  دگازرو تولید او غذایی اهمیت، معرفی سمارق، انکشاف جامعه دهات، کشت و پرورش کچالو، طرح علمی برای پیاده نمودن زراعت، تولید و تنظیم حاصلات بادنجان رومی، پلانگذاری نظارت و ارزیابی مشارکتی، اهمیت سبزیجات، پرورش زردآلو. از هر رساله به تعداد ۵۰۰ جلد چاپ و ۳۴ ولایت کشور مستفید گردید.

- منول ترویجی به تعداد ۳۰۰ چلد چاپ و اداره زراعت ۳۴ ولایت کشور مستفید گردید.

- ثبت برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی در بخش زراعت و مالداری و تهیه کلیپ.

- مصاحبه با ۹۶ تن از متخصصین زراعت و ۱۸۰ تن دهقان کشور بالای مزرعه، ثبت ۷۲ برنامه زراعتی و نشر آن از تلویزیون ملی.

- پروپوزل‌های کورس آموزشی زراعتی برای دهقانان‌، باغداران   در بخشی میوه‌جات و سبزیجات (انگور، زردالو، بادام، سیب، کچالو، رومی و‌ پیاز) برای ۵۴۰ نفر دهقان و باغدار ۲۶ ولایت کشور در ولایت کابل.

- پروپوزل بازدید آموزشی تخنیکی زراعتی و تدریس بالای مزرعه میوه‌جات و سبزیجات برای ۵۴۰ نفر دهقان و باغدار ۲۶ ولایت کشور در ولایت کابل.

- کانسبت پروپوزل بازدید تخینکی و تبادل تجارب از فارم‌های زراعتی باغداری در مناطق خشک از کشور دوست تاجکستان برای ۵۰ نفر مامور فنی ترویج مرکزی و ساحوی کشور.

-  کانسبت پروپوزل سیرعلمی ورکشاپ و تبادل تجارب از فارم‌های مزارع پنبه و دستگاه‌های پروسس پنبه کشور دوست ازبکستان برای 30 نفر مامور فنی ترویج مرکزی و ساحوی  کشور.

- کانسبت پروپوزل بازدید تخینکی و تبادل تجارب ازفارم‌های زراعتی باغداری کشور دوست ترکمنستان برای ۴۰ نفر مامور ترویج فنی مرکزی و ساحوی  کشور.

هدف آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی :

بلندبردن ظرفیت دهقانان، مالداران، باغداران و مامورین ترویج ساحوی و مرکزی کشور، معرفی تکنالوژی جدید زراعتی، ترویج سیستم‌های جدید زراعتی و مالداری، بلندبردن سطح حاصلات زراعتی اقتصادی، بلند بردن اقتصاد دهقانان و فامیل‌های دهقانان، مارکیتنگ و بازاریابی از طریق تدویرکورس‌ها، سیمینارها، ورکشاپ‌ها و بازدید آموزشی تخنیکی و تدریس بالای مزرعه در داخل و خارج کشور. چاپ کتاب، نشریه، بروشورها، پامپلیت‌ها، پیام‌های ترویجی و توزیع آن به ۳۴ ولایت کشور .

آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی وظیفه تهیه و تولید مواد زراعتی و مالداری را برای برنامه رادیویی (زراعت و مالداری ) به عهده دارد  برنامه متذکره که هفته دوبار از امواج رادیو افغانستان به نشر می‌رسد.

ثبت برنامه‌های تلویزیونی (زراعت و مالداری ) به همکاری پرودیوسر برنامه زراعت و مالداری تلویزیون ملی را دارد.

دورنمای آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی :

آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی ریاست عمومی ترویج و انکشاف زراعت همیشه در تلاش است از طریق تدویرکورس‌ها، سمینارها، ورکشاپ‌ها، بازدید آموزشی تخنیکی و تدریس بالای مزرعه در داخل و خارج کشور، چاپ کتاب، نشریه، بروشورها، پامپلیت‌ها، پیام‌های ترویجی و نشر برنامه‌های زراعتی رادیو و تلویزیون ملی تا بتوانند دهقانان، مالداران و باغداران کشور را به سیستم‌های جدید زراعتی تشویق نمایند تاهم اقتصاد کشور و هم اقتصاد دهقانان مالداران و باغداران و فامیل‌های‌شان، سطح حاصلات اقتصادی زراعتی، بلند برده شود.

آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی ریاست عمومی ترویج و انکشاف زراعت پلان‌های یک ساله و پنج ساله داشته که همه ساله آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی در داشتن بودجه حدود ۵۰۰ دهقان و ۱۲۰ مامور ترویج ساحوی و مرکزی کشور را در بخش‌های مختلف زراعت و مالداری در داخل وخارج کشور ارتقای ظرفیت مسلکی‌شان را از طریق تدویر کورس‌های و سمینارها بلند ببرند.

آمریت تعلیمات و تبلیغات زراعتی جهت تشویق دهقانان و مالداران کشور به اگروتخنیک جدید زراعتی چاپ (کتاب، نشریه، بروشورها، پامپلیت‌ها، پیام‌های ترویجی) و نشر برنامه‌های زراعتی رادیو تلویزیون ملی درسراسرکشور، تابتواند از این طریق سطح حاصلات اقتصادی زراعتی کشور و هم اقتصاد کشور و دهقانان را بلند برده و دهقانان و مالداران را به سیستم‌های جدید اگروتخنیک زراعتی تشویق نموده و کشور را به خودکافایی سوق دهد.