وزیر زراعت در ولایت غور: "تلاشهای ما جهت کسب استقلال و آزادی نتیجه داد، در بخش زراعت نیز موفق میشویم"
۱۰ میزان ۱۴۰۲ ه.ش
مولوی عطاءاللهعمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری در جریان سفر به ولایت غور با کارمندان ریاست زراعت آن ولایت دیدار نموده و گفت که تلاشهایشان جهت دریافت استقلال و آزادی وطن به ثمر نشست؛ به توکل الله"ج" و همت مردم در بخش زراعت، آبیاری و مالداری نیز پیروز میشوند.
این دیدار در ریاست زراعت ولایت غور با حضور مولوی احمدشاه دین دوست والی ولایت غور انجام شد.
مولوی عطاءالله عمری وزیر زراعت در جریان دیدار با کارمندان زراعت، غور را مهد تمدن، تاریخ فرهنگ بیان کرده و از قهرمانیهای و تلاشهای مردم این سر زمین در پیروزی اسلام، توسعه جغرافیای اسلامی و جهاد بر حق مردم در دو دوره اشغال به نیکویی یاد کرد.
آقای عمری اولویتهای کاری وزارت زراعت را به کارمندان اداره زراعت تشریح نموده و از آنها خواست که به مسوولیتهای شان توجه جدی داشته باشند و طرحها، نظریات و پیشنهادات شان را در راستای انکشاف زراعت، آبیاری، مالداری و منابع طبیعی شریک سازند تا روی آن کار شود.
آقای عمری افزود:" غور نقش محوری در خودکفایی افغانستان دارد، با توجه به آب فراوان، خاک حاصلخیز، اقلیم و اراضی مناسب میتوانیم کارهای ثمربخش اقتصادی، زراعتی، آبیاری و مالداری را در غور عملی کنیم تا به مردم سهولت، آسایش و رفاه بیاید".
وزیر زراعت افزود غور در گذشته مرکز تمدن، دین و شریعت بود و حال نیز میتواند در بخش زراعت نیز نقش اساسی داشته باشد "در ۴۵ سال گذشته دشمنان و اشغالگران اجازه متحد شدن به این ملک را ندادند، حال یک چتر واحد آمده، باید روی آبادی و انکشاف وطن کار نمائیم، شما کارمندان زراعت مسوولیت دارید که موضوعات اساسی برای انقلاب زراعتی، مالداری و اقتصادی را مطرح کنید و مردم را تشویق نمائید تا روی ترویج نباتات اقتصادی کار نمایند".
وزیر زراعت همچنان تاکید بر بلند بردن مصونیت غذایی در کشور کرده علاوه کرد " از اشغال امنیتی و استقلال خلاص شدیم، روی رهایی از اشغال غذایی و فقر نیز کار نمائیم، ضرورت است که به مردم آگاهیدهید تا نباتات پر عاید را کشت نمایند، مالداری سنتی را تغییر دهیم تا مواد خوراکه باکیفیت به مردم تهیه کنیم، این مسوولیت از شماست تا غور را به ولایت زراعتی و اقتصادی تبدیل کنید".
وزیر زراعت، آبیاری و مالداری از آغاز پپروژههای جدید به مردم غور خبر داده گفت در سال آینده حدود ۱۲۰ چکدم و ذخیره آب در افغانستان میسازند که مردم غور بخشی از مستفدین این پروژهها میباشند.
در همین حال احمدشاه دین دوست والی غور پیرامون اهمیت زراعتی ولایت غور سخن زد اضافه کرد «ولایت غور دارای اراضی بزرگ و مساعد و آب فراوان میباشد، نیاز است که روی آن کار صورت گیرد تا زندگی مردم تحول مثبت گردد و ما در این بخش متعهد به همکاری در تطبیق پروژههای عمرانی میباشیم».
در همین حال مولوی غلام محمد کاظم رئیس زراعت ولایت گزارش کارکردهای ریاست زراعت را بیان کرده گفت" مصروفیت مردم غور بیشتر متکی به زراعت و مالداری میباش و در گدشته به غور هیچ توجه نشده است اما؛ امید داریم که حال به مردم غور توجه شود و آب دریاهای مرغاب هریرود و فراه رود مدیریت شده و استفاده شود چون مردم زیاد زحمت میکشند ولی حاصل کم میگیرند".
در این مجلس مولوی غلام محمد کاظم رئیس زراعت ولایت غور، مولوی مصباح الدین مستعین رئیس اطلاعات و آگاهی عامه وزارت زراعت و میرویس خوگیانی مشاور مقام وزارت نیز حضور داشتند.
غور از ولایتهای دور افتاده کشور میباشد که مردم آن بیشتر مصروف مالداری و زراعت هستند.