درآمد یک میلیونی عبدالحکیم از زمینی که قبلاً گززار بود

content_admin
درآمد یک میلیونی عبدالحکیم از زمینی که قبلاً گززار بود

۵ اسد ۱۳۹۸
عبدالحکیم نام دارد و ساکن شهر ایبک، مرکز ولایت سمنگان است. عبدالحکیم ۳۰ جریب زمین از اجداد خویش به میراث برده است.

زمین او، که در یک تپه واقع شده، در گذشته اکثراً با بته‌های گز پوشیده بود.
او اما آرام ننشست و با پشت‌کاری که داشت، بته‌های گز را به مرور زمان از زمین خویش دور کرد و این زمین را به باغ بدل کرد. باغ عبدالحکیم به گفته‌ی او، از سوی پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت در سال ۲۰۱۵ ایجاد شد و این سال سوم است که به حاصل‌دهی شروع کرده است.
عبدالحکیم می‌گوید امسال تنها از دَرَک فروش حاصل بادام خود، بیش‌تر از یک میلیون افغانی پول به دست آورده است که در گذشته تا این میزان درآمد، در تصورش هم نمی‌گنجید.
عبدالحکیم می‌گوید گرچند در سال جاری بیماری «شاتول» اکثریت باغ‌های بادام در ولایت سمنگان را متضرر کرده، اما او توانست تا اندازه‌های زیادی، باغش را از این بیماری نجات بدهد و نگذارد که حاصلاتش کم شود.
او می‌گوید مشورت‌های تخنیکی کارمندان پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت در ولایت سمنگان را به گونه درست عملی ساخته و توانسته هم از باغ بادام و هم سایر میوه‌جات وی که عبارت از گیلاس و زردآلو می‌باشد، پول خوبی به دست بیاورد.
سمنگان در شمال افغانستان از شمار ولایت‌هایی به حساب می‌آید که همه ساله هزاران تن بادام به بیرون از کشور صادر می‌گردد.
بادام ستاربایی سمنگان در جهان از نام و آوازه‌ی بلند برخوردار است.
پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت به غیر از عبدالحکیم، نزدیک به
۱۰ هزار جریب زمین را در ولایت سمنگان به باغ‌های عصری و معیاری میوه‌جات بدل کرده است. نزدیک به اکثریت باغ‌های تازه ساخته شده به حاصل‌دهی شروع کرده‌اند.
عبدالحکیم که از حاصلات باغ بادام خویش شگفت‌زده شده می‌گوید که پروژه‌ای که توانسته خدمات بسیار شایسته را برای طبقه دهقان و مالدار در ولایت سمنگان عرضه، پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت است.
او می‌خواهد این خدمات ضمن ادامه یافتن گسترش بیش‌تر نیز پیدا کند.