پیش‌رفت ۵۰ درصدی کار پروژه‌های مدیریت محصولات زراعتی در تخار

mail-admin
شنبه ۱۳۹۹/۶/۱۵ - ۲۱:۲۹
پیش‌رفت ۵۰ درصدی کار پروژه‌های مدیریت محصولات زراعتی در تخار
 
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری تخار، می‌گوید که پروژه‌های جدید زراعتی که از طریق برنامه‌ی مدیریت محصولات زراعتی در ولایت تخار راه‌اندازی شده است، در حدود ۵۰ درصد به پیش رفته است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، از طریق پروژه‌ی مدیریت محصولات زراعتی‌اش، پروژه‌های جدید زراعتی را در تخار راه‌اندازی کرده است. هدف از تطبیق این پروژه، جلوگیری از فاسد شدن محصولات دهقانان و باغداران، افزایش درآمد دهقانان و اشتغال‌زایی است.
سراج‌الدین مهربان رییس زراعت تخار می‌گوید: «در قالب مدیریت محصولات زراعتی در دوره کرونا در ولایت تخار در کل ۲۶۵ پروژه در نظر گرفته شده و در حال تطبیق است.»
آقای مهربان افزود که این پروژه‌ها شامل ۱۵۰ ذخیره‌خانه پیاز، ۱۰۰ ذخیره‌خانه‌ی کچالو و ۱۵ سردخانه میوه‌جات و سبزیجات در ۱۴ ولسوالی تخار است که عملاً کار این پروژه‌ها جریان دارد.
هزینه‌ی مجموعی این پروژه‌ها ۱۵۷ میلیون و ۲۶۹ هزار و ۱۴۰ افغانی است. کار این پروژه‌ها تا یک ماه دیگر تکمیل خواهد شد.
محمد نادر یک تن از دهقانان قریه «ختایان» مرکز ولایت تخار است که برایش یک ذخیره‌خانه پیاز ساخته می‌شود. محمد نادر گفت، «در صورتی که ذخیره‌خانه‌های پیاز با کیفیت ساخته شود، نتیجه خوب دارد. سابق که ذخیره‌خانه پیاز نداشتیم، مستقیم بعد از برداشت حاصل، آن را به قیمت پایین به بازار عرضه می‌کردیم، هر سیر (هفت کیلو) پیاز را ۵۰ افغانی به فروش می‌رساندیم، تشکر از وزارت زراعت که ذخیره‌خانه‌ی پیاز را به ما جور می‌کند، مشکلات زیاد ما رفع می‌شود و پیاز را ذخیره می‌کنیم و در وقت مناسب به بازار عرضه می‌داریم و به قیمت مناسب می‌فروشیم.»
در همین حال، محمد نعیم یک تن دیگر از دهقانانی است در قریه «دلگیرسایی» مرکز ولایت تخار که برایش یک سرد‌خانه میوه ساخته می‌شود. او می‌گوید که من ۱۳ جریب باغ انگور، شفتالو، گیلاس و سیب دارم. کار سرد‌خانه میوه ۲.۵ متر خشت‌کاری آن به پیش رفته است. سردخانه میوه ۱۰۰ فی صد برای ما دهقانان، که میوه‌های‌مان را نگهداری کنیم، مهم و حیاتی است، امید است که این سردخانه‌ها با کیفیت ساخته شود. و از فاسد شدن میوه‌های‌مان بتوانیم جلوگیری کنیم.»
او هم‌چنان خواستش از وزارت زراعت، ایجاد دواخانه زراعتی است که دواهای خوش‌کیفیت داشته باشند.
دهقانان و باغداران بنا بر وافر بودن آب و هوای مساعد از حاصلات سالانه‌ی‌شان در ولسوالی‌های فرخار، ورسج، بهارک، دشت قلعه، ینگی‌قلعه، خواجه بهاءالدین، درقد، چاه آب، بنگی اشکمش، کلفگان و مرکز که پروژه‌های مدیریت محصولات زراعتی تطبیق می‌شود، خوش‌بین‌اند. هم‌چنین این پروژه‌ها برای باشنده‌گان ولایت تخار زمینه کاریابی را نیز مساعد کرده است.
این ولایت دارای باغ‌های مثمر و زینتی زیاد بوده است که حاصلات آن شامل سیب، آلوگیلاس، ناک، شفتالو، زردآلو، انگور، بهی و ... است. بخشی از حاصلات سیب ولایت تخار، قرار است در ذخیره‌خانه‌های سارک، که از طریق وزارت زراعت در قالب پروژه‌ی مدیریت محصولات زراعتی ساخته شده است، نگهداری شود.
اکثر ولسوالی‌های تخار، سرشار از آب است و مالداری در ولسوالی‌های فرخار و ورسج بیش‌تر به علت آب فراوان، رشد کرده است.
تخار یکی از ولایت‌های زراعتی است و اقتصاد اکثر مردم آن به زراعت، مالداری و باغداری متکی است. این ولایت ١٣٠ هزار هکتار زمین آبی و ٣٠٠ هزار هکتار زمین للمی دارد که اکثراً در دو فصل کشت می‌شود. محصولات عمده‌ی آن را برنج، گندم، جو و جواری تشکیل می‌دهد.
هفته‌نامه‌ی دهقان، محمدتمیم صدیقی

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۳ - ۱۱:۴
Background image

کندهار ته د کرنې وزیر او ورسره مل پلاوي سفر

۳ سلواغه ۱۴۰۳ھ.ش
۲۲ رَجَب المُرَجَّب ۱۴۴۶ه‍.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزیر مولوی عطاء الله عمري کندهار ولایت ته دخپل سفر په ترڅ کې د ښارجوړونې وزیر شیخ مولوی حمدالله نعماني، د. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۳ - ۱۰:۳۳
Background image

د کندهار غورک کې سلګونه بزګران وروزل شول

۳ سلواغه ۱۴۰۳ھ.ش
۲۲ رَجَب المُرَجَّب ۱۴۴۶ه‍.ق
د کندهار دکرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست له خوا د ملګرو ملتونو دخوړو او کرنې ادارې په مالي او د اکټېډ مؤسسې په تخنیکي همکارۍ د غورک. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۳ - ۱۰:۱۶
Background image

د کندهار ژړۍ کې سلګونه بیوزله بزګرانو ته د غنم اصلاح شوي تخم او کیمیاوي سره ووېشل شوه

۳ سلواغه ۱۴۰۳ھ.ش
۲۲ رَجَب المُرَجَّب ۱۴۴۶ه‍.ق
د کندهار دکرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په هڅه، د ملګرو ملتونو د خوړو او کرنې ادراې(ایف. اې. او) په مالې او د (او،اچ،ډبلیو) مؤسسې په. . .

بازگشت