بشیراحمد، زراعت‌پیشه‌ای که از تجربه و دانش خود کارش را رونق داد

mail-admin
بشیراحمد، زراعت‌پیشه‌ای که از تجربه و دانش خود کارش را رونق داد
۲۴جوزای ۱۳۹۹
بشیراحمد صدیقی یک تن از زراعت‌پیشه‌گان است که با استفاده از تجربه و دانش‌ زراعتی، توانسته با ساخت شش سبزخانه، برای خود و برای خیلی‌های دیگر زمینه‌ کارهای آزاد خلق کند.
بشیراحمد صدیقی باشنده اصلی ولسوالی محمدآغه ولایت لوگر می‌باشد و در سال ۱۳۸۵ از دانشگاه فارغ شده است. او که تجربه‌ی کاری با موسسات و پروژه‌های مختلف داخلی و خارجی را دارد، نزدیک به سه سال می‌شود که به فعالیت‌های زراعتی روی آورده است. این زراعت‌پیشه می‌گوید: «پس از فراغت از دانشگاه در سال ۱۳۸۵، در موسسات و پروژه‌های مختلف وزارت زراعت مصروف کار شدم، سه سال می‌شود که کار رسمی ندارم، در بخش زراعت و مالداری و کارهای آزاد می‌کنم.»
بشیراحمد صدیقی می‌افزاید پس از اینکه بی‌کار شد، با هزینه پنجاه‌هزار افغانی یک سبزخانه ساخت و به تدریج، با فروش محصولات آن پنج سبزخانه دیگر ساخت. او اکنون از سبزخانه‌های خود در دو فصل حاصل می‌گیرد و از هر سبزخانه، نزدیک به صدهزار افغانی درآمد دارد. آقای صدیقی گفت: «از این سبزخانه‌ها سال دو مرتبه حاصل می‌گیرم، در بهار و تابستان بادرنگ، بادنجان و در فصل زمستان سبزیجات زمستانی کشت می‌کنم. از هر سبزخانه حدود هشتاد تا صدهزار افغانی عاید خالص به‌دست می‌آورم، البته مصارف دیگرش را کشیده این مقدار پول حاصل من و خانواده‌ام می‌شود.»
بشیراحمد دو جریب زمین را در بدل پنجاه‌هزار افغانی اجاره گرفته است. او با تجربه‌ی طولانی کار با بخش‌های مختلف وزارت زراعت، می‌‌گوید که این تجارب باعث شد تا او به فعالیت‌های شخصی زراعتی رو بیاورد. بشیراحمد صدیقی می‌افزاید: «هفده سال است که در بخش‌های مختلف وزارت زراعت کار کردم، مدتی بی‌کار ماندم و کار شخصی را شروع کردم. از حاصل آن ۶ سبز خانه ساختیم. تجربه کار من در وزارت زراعت باعث شده من چیزهایی بیاموزم، چند سالی در بخش ساخت‌وساز سبزخانه کار کردم، از همین‌جا تجربه گرفتم و خودم سرمایه‌گذاری کردم.»
بشیراحمد پنجاه راس گوسفند نیز نگهداری می‌کند و یک نفر در بخش مراقبت و نگهداری از گوسفندان و دو نفر دیگر در سبزخانه‌ها همرایش همکاری دارند. خودش بیشتر در بخش بازاریابی و فروش محصولات سبزخانه‌هایش مصروف است.