قیماق کوثر وطنی، معیاری و خوشمزهتر از تولیدات خارجی
عبدالباری به فروشگاه سومی در کارتهی سخی میرسد و از صاحب فروشگاه میپرسد: «قیماق کوثر داری؟» صاحب فروشگاه با عصبانیت میگوید: «چی رقم شرکت است، کمی بیشتر که بخواهیم ندارد، پسانتر میآره.»
عبدالباری آن روز یکونیم ساعت بعد دوباره به سوپرمارکیت آمد و قیماق کوثر خرید و خوشحال به خانه برگشت.
عبدالباری میگوید که کودکان و خانوادهاش حالا تنها به دنبال قیماق کوثر هستند و دیگر قیماقهای پگاه ایرانی و ملکپک پاکستانی را نمیخورند. او هم حالا مجبور است هر روز قیماق کوثر پیدا کند.
عبدالباری میگوید که باید تولید و ارایهی قیماق کوثر در بازار بیشتر شود.
او میگوید: «کل ما را خوشمان آمد. قیماق ملکپک یک تایش ۶۰ افغانی است، اما قیماق کوثر ۳۰ تا ۳۵ افغانی، اما قیماق کوثر از ملکپک کرده هم خوشمزهتر است؛ تولیدات پگاه ایرانی که ارزش خوردن را ندارد.»
عبدالباری پس از این که قیماق کوثر را به خانه برده، حالا دیگر اعضای خانوادهاش محصولات پگاه و ملکپک را نمیخورند. او میگوید که ارایهی قیماق کوثر در بازار کم است و باید بیشتر شود.
غلام، مسوول یک عمدهفروشی در پروژهی تایمنی که مواد را ارزانتر از دیگران میفروشد، میگوید که کوثر ارایهاش در بازار کم است. غلام میگوید: «کوثر باید بیشتر تولید و ارایه داشته باشد، ما همان روز که یک مقدار از این قیماق را میآوریم، تا فردا چیزی نمیماند و باز ما و مشتریان منتظر آن هستیم.»
این فروشنده میگوید که خریداران به دلیل مزهی طبیعی قیماقی که کوثر دارد، این محصول را خوش میکنند و پرسان میکنند تا بیشتر خرید کنند.
حفظ کیفیت، از مهمترین اصلهای پایه برای حفظ مشتری است و قیماق کوثر از آنجایی که از تولید شیر وطنی برای ساخت قیماق استفاده میکند، از سوی شهروندان بیشتر استقبال میشود.
فریدالله مصطفا، معاون رییس شرکت تولیدی قیماق کوثر میگوید که شرکت آنان، در یک روز ۷۲ هزار لیتر تولید دارد.
آقای مصطفا به هفتهنامهی دهقان گفت که بستههای قیماق کوثر، در پاکتهای چهارکنجی بستهبندی شده است. به قول معاون رییس کمپنی تولید قیماق کوثر، این محصول آنان، شش ماه پس از تولید، تاریخ انقضاء دارد.
به قول او، این شرکت، تمامی استانداردهای جهانی تولید لبنیات را در فرایند تولید قیماق کوثر رعایت میکند.
آقای مصطفا میگوید که مواد اولیه این قیماق از طریق شیر گاوهای افغانستان فراهم میگردد و توسط مالداران در اختیار شرکت تولید قیماق کوثر، که شاخهای از تولیدات شرکت امید بهار است، قرار میگیرد.
قیماق کوثر، از کیفیت و بهداشتی مناسبی برخوردار است و شهروندان به صورت مطمین میتوانند از آن استفاده کنند. روند تولید این قیماق، توسط دستگاههای «تترا پاک» که مسوولان این کمپنی از سویدن وارد کردهاند، تهیه و پردازش میشود.
معاون رییس این کمپی میگوید: «هموطنان ما میتوانند محصولات ما را با تولیدات دیگر مقایسه کنند، آن وقت میبینند که بهترین کیفیت را داریم و هم از دیگر تولیدات ارزانتر ارایه میکنیم.»
تولید خوب داخلی میتواند خودش مشتری جذب کند، اما حمایت نکردن شهروندان از تولیدات داخلی، ممکن بستهگی به عدم اطمینان به این منابع باشد. در حالی که گذر از مرحلهی واردکنندهگی به مرحلهی صادرکنندهگی، نیاز به کار همهگانی در راه رشد و بالندهگی تولید داخلی دارد. باسطاحمد حافظی، کارشناس مسایل اقتصادی میگوید: «امروزه اکثریت کشورهای دنیا تلاش میکنند تا مازاد تولیدات داخلیشان را به منظور رشد و توسعه اقتصادی و حمایت از تولید کنندهگان داخلیشان به بازارهای خارجی عرضه کنند تا از این طریق بتوانند به مازاد تجارتی دست یابند.»
این آگاه امور اقتصادی میافزاید: «با توجه به این که تولید محور اصلی پیشرفت و توسعه یک کشور است و بستر مناسب برای ایجاد اشتغال و افزایش سطح درآمد ملی را مهیا میسازد، الزامی پنداشته میشود که سهولتهای لازم جهت رشد تولیدات داخلی روی دست گرفته شود.»
به باور او، باید شهروندان تولیدات با کیفیت داخلی را ترجیح بدهند و نگذارند که همسایهها با سیاستهای تجارتی خرابکنندهشان، گلیم بنیادهای نوپای تولید افغانستان را برچینند.