ایجاد ۱۰۸ انجمن جنگل‌داری جلغوزه و چهارمغز در سه ولایت

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۹/۳۰ - ۱۵:۴۴
 ایجاد ۱۰۸ انجمن جنگل‌داری جلغوزه و چهارمغز در سه ولایت

۳۰ قوس ۱۳۹۸
ریاست عمومی منابع طبیعی، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سال روان، ۱۰۸ انجمن جنگل‌داری جلغوزه و چهارمغز را غرض تولید نهال، احیا و حفاظت ساحات در ۱۵ ولسوالی ولایت‌های خوست، پکتیا و پکتیکا ایجاد کرده است.
این انجمن‌ها، جمعاً یک‌هزار و ۸۰ خانواده را شامل می‌شوند و برای ساخت قوریه‌های خانه‌گی جلغوزه و چهارمغز به ریاست‌های زراعت، ولایت مربوطه معرفی و پس از کسب آموزش‌های فنی، بسته‌های زراعتی را دریافت کردند.
پروژه قوریه‌های خانه‌گی جلغوزه و چهارمغز، یکی از پروژه‌های انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری است که در مطابقت به استراتژی تنظیم منابع طبیعی طرح گردیده است. این پروژه از سوی دولت جمهوری اسلامی افغانستان تمویل می‌شود و هدف اصلی آن رشد اقتصاد ملی و سهم‌گیری فعال جوامع محلی در راستای احیا و حفاظت جنگل‌های طبیعی به خصوص جنگل‌های جلغوزه و چهارمغز است.
پروژه احداث قوریه‌های خانه‌گی طی دو سال آینده (۱۳۹۹ و ۱۴۰۰) حدود شش میلیون نهال جلغوزه و چهارمغز را برای احیای هشت هزار و ۷۰ هکتار ساحه جنگلی از بین رفته، تولید می‌نماید که این رقم هر سال نظر به مقدار تولید نهال بالا خواهد رفت.
محمد امان امانیار، رییس جنگلات در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گوید که تطبیق پروژه قوریه‌های خانه‌گی در کوتاه‌مدت ( یک تا دو سال) سبب اشتغال و معیشت برای یک هزار و ۸۰ خانواده و در میان‌مدت با غرس حدود شش میلیون نهال در ساحه، برای هزاران نفر زمینه‌ی کار ایجاد خواهد کرد.
آقای امانیار هر چند احیای مجدد جنگل‌های جلغوزه را در مقایسه به سایر جنگل‌های میوه‌دار نسبتاً طویل‌مدت توصیف می‌کند، اما تاکید می‌ورزد که با احیای مجدد جنگل‌های تخریب‌شده زمینه معیشت پایدار برای هزاران تن از جوامع محلی فراهم خواهد شد.
بر اساس طرزالعمل این پروژه، نهال تولید شده در سه قسط از قوریه‌داران خانه‌گی خریداری می‌شود و بعد از آن توسط انجمن‌های مربوطه در ساحه‌ی اصلی جنگل غرس، حفاظت و نگهداری می‌شود.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۳۲
Background image

د امارتي ادارو ګډ پلاوي د ځمکو د شخړو د څېړنې په موخه د پکتیکا تروې ولسوالۍ ته سفر وکړ

  ۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
د پکتیکا د کرنې رئیس مولوي محمدزمان عمري، د سرحدونو وزارت مرستیال شیخ محمد اسماعیل غزنوي او د خوست د کرنې رئیس مولوي شیرمحمد ذبیح د. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۳۱
Background image

ننګرهار کې د انجې کرکېله ډېره شوې

۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
ننګرهار کې د بزګرانو اقتصادي پياوړتیا په موخه د انجې طبي بوټي ترویج پيل شوی. د مسوولینو په خبره د دغه ولایت په بهسود، سره رود، ګوشتې،. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۲۹
Background image

نورستان کې د سبو ننداریزې کروندې جوړې شوي

۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
د نورستان دکرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست چارواکي وایي، چې د یاد ریاست په انګړ کې د بادرنګو، کچالو، مټر، سره ملۍ، پالک او یوشمېر نورو. . .

بازگشت