حاصلات گلپی در بلخ، بیش از هفت هزار تُن

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۸/۴ - ۱۴:۲۶
 حاصلات گلپی در بلخ، بیش از هفت هزار تُن

در سال جاری از ۵۱۳ هکتار زمین در سراسر ولایت بلخ، گلپی کشت شده بود که بیش از هفت هزار و ۶۹۵ تن گلپی از از این مزارع، به دست آمده است. با این حساب، حد اوسط از یک هکتار زمین، ۱۵ تا ۲۰ تن حاصل‌ به دست آمده است.
ولسوالی‌های شولگره، بلخ، نهرشاهی، دهدادی، و چهاربولک بیش‌ترین کشت‌زارهای گلپی را دارد.
محمدسالم ساعی رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از افزایش میزان حاصلات گلپی در سال روان سخن می‌گوید: «امسال به خاطر دسترسی به آب، سطح کشت و حاصلات گلپی افزایش یافته، دهقانان از فروش آن مفاد بلند اقتصادی دارند.»
رییس زراعت بلخ افزود: «مارکیت مناسب برای فروش وجود دارد و گلپی حاصل شده افزون بر مارکیت این ولایت، به ولایات جوزجان، فاریاب و سمنگان و سایر ولایات انتقال داده و به قیمت خوبی فروخته می‌شود.
عبدالصبور یک تن از دهقانان ولسوالی دهدادی در این باره چنین گفت: «امسال حاصلات گلپی زیاد شده و بازار فروش هم خوب است، آب امسال زیاد بود و حاصلات نیز بیش‌تر شده است.»
گلپی در اوایل به شکل نمونه‌ای در بلخ کشت می‌شد، اما در پی تلاش‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و توزیع وسایل زراعتی به دهقانان، کشت آن بیش‌تر شده و حاصلات آن افزایش یافته است.
گلپی از سبزیجات باارزشی است که در ولایت بلخ به پیمانه‌ی زیاد کشت می‌شود.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۳ - ۱۵:۱۹
Background image

د ازبکستان له چارواکو سره د کرنې وزیر لیدنه

۲۳ وری ۱۴۰۵ه‍.ش
۲۵ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۷ه‍.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزیر، مولوي عطاءالله عمري د ازبکستان د اندیجان ولایت له والي عبدالرحمنوف شخرتک، په کابل کې د ازبکستان له. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۳ - ۱۴:۱۸
Background image

د ننګرهار کوز کونړ کې ۴۷ راستنو شوو او اړمنو کورنیو ته د هګیو چرګانو وېش

۲۳ وری ۱۴۰۵ه‍.ش
۲۵ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۷ه‍.ق
د ننګرهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په همغږۍ او د ستاسو غږ مؤسسې په مالي او تخنیکي ملاتړ، د کوز کونړ ولسوالی ۴۷ راستنو شوو. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۳ - ۹:۵۰
Background image

د هلمند دکرنې رییس د چرګانو سکټور د تنظیم او همغږۍ په موخه د اتحادیې له مسؤلینو سره ناسته ترسره کړه

۲۳ وری ۱۴۰۵ه‍.ش
۲۵ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۷ه‍.ق
د هلمند ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ رییس مولوي شیراحمد رفیع د دې ولایت د چرګانو اتحادیې له غړو او اړوندو کاروباریانو سره ناسته. . .

بازگشت