پروژه حمایت از سازگاری با تغیر اقلیم (CCAP)
پروژه حمایت از سازگاری با تغییر اقلیم (CCAP) یک پروژه ۵ ساله مشترک وزارت زراعت آبیاری و مالداری در چهار ولایت افغانستان بلخ، هرات ،ارزگان و پنجشیر در بخش های بلند بردن ظرفیت تخنیکی دهاقین، بهبود معیشت بدیل و اعمار و احیای بند های آبی، ساختن دیوار های استنادی، ذخیره های آب و ترمیم کانال ها از طریق شورای های محلی و شرکت های دوا طلب در روستا های این ولایات تطبیق می شود.
هدف
رشد و تقویه انعطاف پذیری جوامع در برابر تغییرات اقیلم. هدف دیگر این پروژه گزینه های معیشتی در روستا ها به منظور تنظیم خطرات حوادث ناشی از تغییر اقلیم و بلند بردن ظرفیت تخنیکی دهاقین و انکشاف اقتصاد محلی میباشد.
ولایات
- بلخ
نهر شاهی و دهدادی
- هرات
انجیل، ادرسکن، غوریان، زنده جان، گزره و کرخ
- ارزگان
ترینکوت
- پنجشیر
بازارک، دره پریان، انابه، رخه و افشار
شرکا
اداره ملی حفاظت محیط زیست، وزارت احیا و انکشاف دهات، وزارت انرژی و آب، پوهنتون کابل، اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث و وزرات امور زنان.
فعالیت ها
برنامه ریزی
پروژه CCAP همراه با شرکاء خویش از طریق ارزیابی نیازمندی دقیق و شناسایی خلا ها در مدیریت آب و معیشت، خطر تغییرات و تنوع اقلیمی را در برنامه ها و بودجه ملی را تلفیق میکند. پروژه ظرفیت آگاهی شرکاء دولتی (وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، وزارت انرژی و آب، اداره حفاظت از محیط زیست) را در بخش های برنامه ریزی در انطباق تغییرات اقلیمی تقویت میبخشد.
معیشت بدیل
پروژه CCAP برای جوامع آسیب پذیر از اثر تغییر اقلیم فرصت های درآمد را افزایش و متنوع میسازد تا امنیت غذایی این جوامع افزایش یابد. پروژه CCAP گلخانه ها، باغ های چیله انگور، سرد خانه های تجارتی برای حفظ و نگهداشت سبزیجات، میوه جات و کشمش خانه ها بخاطر بلند بردن اقتصاد محلی و بهبود معیشت بدیل برای مستفیدین خود ساخته است. برگزاری آموزش های فنی از در بخش های صنایع دستی، پروسس و تولید لبنیات، پروسس میوه و سبزیجات به مربا ها و ترشی باب در سطح روستا ها و مراکز در بلند بردن سطح آگاهی مردم و اقتصاد محلی خانواده ها و خانم های بی بضاعت از فعالیت های کلیدی این پروژه است.
بهبود محیط زیست و احیای جنگل با گونه های بومی نیز شامل فعالیت های معیشت CCAP میباشد.
زیربنا
پروژه CCAP به هدف تقویت ظرفیت نگهداری آب، آماده گی ها برای خشکسالی، جلوگیری از ضایع شدن آب و تغذیه آب های زیرزمینی زیربنا های آبی را در ولایت های بلخ، هرات، پنجشیر و ارزگان اعمار و احیا میکند. این زیربنا ها در بهبود تولید زراعتی و انعطاف پذیری در برابر تغییرات اقلیمی موثر میباشد. این زیربنا های شامل ذخایر آب، کانال ها، آب گردان، کاریز سربند ها و دیوار های استنادی میباشد.
دستاورد ها
اعمار ۲۲ دیوار استنادی در ولایت های بلخ ، هرات ، ارزگان و پنجشیر
اعمار ۱۶ ذخیره آب
اعمار ۲۶ آب گردان
احیا ۲۵ کانال های کاریزی
اعمار ۲۲ باب گلخانه
به تعداد ۶۳۹۵۱ مستفید شونده
ساختن ۵۰ باغچه خانگی در ولایت ارزگان
ساختن مراکز تولید و پروسس لبنیات برای ۴۰ در ولایت ارزگان
ساختن مراکز پروسس میوه جات برای ۱۵۰ نفر در ولایت پنجشیر
ایجاد فرصت های کاری برای ۶۰ خانم در بخش صنایع دستی در ولایت ارزگان
ایجاد مراکز تولید و پروسس مربا ها و ترشی باب برای ۲۰ نفر در ولایت ارزگان