هرات امسال هشت هزار تن انجیر تولید خواهد کرد

mail-admin
چهارشنبه ۱۳۹۹/۵/۲۹ - ۱۳:۳۲
هرات امسال هشت هزار تن انجیر تولید خواهد کرد
 
۲۹ اسد ۱۳۹۹
مسوولان ریاست زراعت ولایت هرات از افزایش حاصلات انجیر در این ولایت خبر می‌دهند.
شکرالله امینی مدیر عمومی باغداری ریاست زراعت هرات می‌‌گوید حاصلات انجیر هرات امسال به ۸۰۰۰ تن خواهد رسید که این رقم افزایش هفت درصدی را نسبت به سال پار نشان می‌دهد.
آقای امینی با بیان این‌که کشت انجیر در هرات رشد چشم‌گیری داشته، می‌گوید که ۳۷۰ هکتار زمین در این ولایت باغ‌های انجیر است.
مدیر عمومی باغداری هرات می‌افزاید که بیش‌ترین باغ‌های تحت کشت انجیر در ولسوالی‌های زنده‌جان، انجیل، غوریان و گذره این ولایت است که حدود ۹۰ درصد آن تنها در ولسوالی زنده جان تولید می‌شود.
وی عنوان کرد: به دلیل سریع‌الفساد بودن این میوه، حدود ۸۰ درصد آن به شکل تازه به بازار‌‌های هرات و ولایات همجوار عرضه می‌شود و ۲۰ درصد آن نیز پروسس و خشک می‌شود.
انجیر از نظر اقتصادی، جایگاه خوبی را در بازار به خود اختصاص داده است و قیمت فروش آن در مقایسه با سایر میوه‌جات متمایز است. معمولاً قیمت اوسط هر کیلو انجیر در بازار هرات ۶۰ افغانی است.
مدیر عمومی باغداری زراعت هرات می‌گوید نژادهای مشهور انجیر، شامل نژاد محلی به نام انجیر زرد و سیاه است که نوع سیاه آن بیش‌ترین ساحه و بازار را در این ولایت دارد.
در همین حال شماری از انجیرپروران در این ولایت با ابراز خرسندی از افزایش حاصلات انجیر در هرات، تاکید بر حمایت تولیدات و محصولات داخلی دارند.
از سوی دیگر شماری از آگاهان زراعتی می‌گویند اهمیت غذایی و دارویی بلند، انجیر را به عنوان یکی از محصولات زراعتی مهم در هرات مطرح ساخته است و از همین رو کشت این میوه در هرات سالانه رو به افزایش است و توجه باغداران زیادی را به خود جذب کرده است.
جمعه گل یکی از باغداران انجیر‌کار ولسوالی انجیل می‌گوید: «از چند سال به این سو مصروف کاشت‌وبرداشت انجیر هستم که خوشبختانه هر سال حاصلات باغ ما رو به افزایش است و سبب بلند رفتن رشد اقتصاد خانواده ما شده است.»
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هرات همه ساله به منظور انکشاف تولید انجیر و حمایت از تولیدکننده‌گان این میوه، گام‌های اساسی می‌بردارد که می‌توان از ایجاد باغ‌ها و مراکز پروسس و بسته‌بندی، توزیع وسایل، جمع‌آوری و برداشت، تدویر برنامه‌های آموزشی برای دهقانان و غیره نام برد.
قابل تذکر است که در افغانستان ۱۶ اکسیژن انجیر در کلکسیون میوه‌جات ولایت‌های قندهار و جلال‌آباد وجود دارد که هدف آن، حفظ جرم پلازم انجیر و تحقیق و تکثیر بهترین انواع آن در بین باغداران سراسر کشور است.
مینا افسری، گزارش‌گر وزارت زراعت

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۳:۲۶
Background image

توزیع مساعدت نقدی برای مهاجرین در ولسوالی کشنده ولایت بلخ

۲۰ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
برای ۳۰۰ تن از افراد نیازمند در ولسوالی کشنده ولایت بلخ از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ در همکاری موسسات همکار مساعدت نقدی صورت گرفت.
این برنامه از سوی. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۳:۲۵
Background image

رئیس زراعت کندز با مسئول مؤسسه توانمندسازی اجتماعی افغانستان دیدار کرد

۲۰ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۲ رمضان المبارک ۱۴۴۷ هـ.ق
مولوی نیاز محمد عابد، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز، در دفتر کار خود با عبدالبصیر وهاج، مسئول مؤسسه توانمندسازی اجتماعی افغانستان. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۲:۴۶
Background image

کمپاین نهال‌شانی در ولسوالی‌های زیباک، بهارک و وردوج ولایت بدخشان

۱۸ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
کمپاین نهال‌شانی با غرس هزار اصله نهال مثمر شامل چهارمغز، سیب، توت و زردآلو در ولسوالی زیباک ولایت بدخشان برگزار شد. این برنامه تحت پروژه تغییر اقلیم با حمایت مالی. . .

بازگشت به خبرها