امسال بیش از هشتهزار و ششصد هکتار ساحه هنگ و شیرین بویه احیا شده است

۲۷قوس ۱۳۹۸
ریاست علفچرهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، طی سال جاری ۸هزار و ۶۸۰ هکتار ساحه مربوط به نبات هنگ و شیرین بویه را در ولایتهای سمنگان، بغلان، تخار، بلخ، بدخشان و کندز احیا و حفاظت کرده است. این ساحات توسط ۴۴ انجمن تنظیم علفچر و نباتات طبی، احیا و حفاظت شده است.
احیا و حفاظت از این ساحات، ۷۴.۴ میلیون هزینه برداشته و از تطبیق آن ۴هزار و ۳۴۰ خانواده به صورت مستقیم مستفید شدهاند.
برنامه احیا و حفاظت از ساحات مربوط به نباتات طبی، از طریق پروژه «تنظیم همهجانبه و ارزشافزایی محصولات نباتات طبی مبنیبر مشارکت جامعه» به پیش برده میشود.
ریاست علفچرها بهمنظور احیا و قرنطین ساحات هنگ و شیرین بویه، بستههای کاری احیا و ارزشافزایی محصولات نباتات طبی هنگ و شیرین بویه را که شامل کراچی دستی، بیل، کلنگ، بشکه، آبپاش، دستکش و دیگر وسایل مورد نیاز است، به ۴هزار و ۳۴۰ تن از اعضای انجمن علفچرها و نباتات طبی کرده است.
احمدخالد صاحبزاده، سرپرست ریاست علفچرهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگوید که در بدل احیا و حفاظت ۸هزار و ۶۸۰ هکتار ساحه مربوط به هنگ و شیرین بویه، ۲۱۷ پروژه کوچک عایدادتی که شامل گاو و بز شیری میشود، به ۴هزار و ۳۴۰ تن از اعضای انجمنها توزیع شده است. آقای صاحبزاده اهمیت اقتصادی پروژههای کوچک عایداتی را برای بهبود معیشت خانوادههای روستایی اثراگذار توصیف کرده میگوید با استفاده از این روش برعلاوهی اینکه محصولات نباتات طبی هنگ و شیرین بویه در سالهای آینده افزایش مییابد، بخشی از در آمد خانوادهها از فروش محصولات حیوانی پروژه کوچک عایداتی افزایش مییابد.
نباتات طبی از جمله اقلام صادراتی با ارزش کشور و یکی از منابع مهم تامین کننده معیشت جوامع روستایی به شمار میرود که در ده سال آخیر میزان صادرات محصولات نباتات طبی نقش بسیار خوبی در انکشاف تولیدات ناخالص کشور داشته است.