شکوفه با پروسس سبزی زندهگی خود و ۱۰ محصل دیگر را بهبود بخشید

۵ اسد ۱۳۹۸
شکوفه محصلی است که با ایجاد یک مرکز تولید و پروسس سبزیجات زندهگی خود و ۱۰ محصل دیگر را بهبود بخشید.
شکوفه ابراهیمی ۲۷ سال دارد و باشندهی قریه سیوشان ولسوالی گذره ولایت هرات است.
شکوفه داستان زندهگیاش را چنین حکایت میکند: «در فامیل ۱۰ نفری که تنها نانآور آن پدرم است، زندهگی میکنم، زمانی که از مکتب فارغ شدم، پول کافی نداشتم که به تحصیلاتم ادامه بدهم، چون وضعیت اقتصادی خانوادهیمان خوب نبود، چهار جریب زمین داریم، پدرم مصروف کشتوپرورش گندم، شالی و سبزیجات است، که سالانه در حدود ۵۰ هزار افغانی از زمینها حاصل میگرفت.»
«با عایدی که پدرم داشت نمیتوانستم به تحصیلاتم ادامه بدهم ولی خودم همیشه در آرزوی این بودم که بتوانم برای یک کار خوب ایجاد کنم تا خرج و مصارف تحصیلم را فراهم کنم و در حدود یکسال در جستوجوی کار بودم، چون کار کردن در جامعهای که ما زندهگی میکنیم برای دختران و زنان بسیار مشکل است و همیشه به این فکر بودم که دخترها بیرون از خانه کار کرده نمیتوانند که این یک مشکل جدی برای ما خانمها شمرده میشود.»
شکوفه و دوستانش، علاقهی فراوانی به کشتوپرورش سبزیجات داشتند. به همین خاطر، او و دوستانش از طریق نهادی به نام مشعل هدایت به پروژهی سازگاری با تغییر اقلیم یا ((CCAP وزارت زراعت معرفی شدند.
بعد از فراگیری چند دوره آموزش در بخشهای پروسس و تولید سبزیجات از طرف پروژه سازگاری با تغییر اقلیم و فراهم ساختن وسایل و ابزار پروسس سبزیجات، شکوفه با ۱۰ دختر دیگر که همه محصل بودند یک مرکز تولید و پروسس سبزیجات ساختند.
این «پروسسسنتر» در بخشهای تولید و پروسس سبزیجات، میوهجات، مربای سیب، زردک، انجیر، آلوبالو و انواع ترشیها شامل ترشی بادنجان رومی، مرچ، سیر، بامیه، چتنی، سرکه، خیار شور، سالاد شور و ترشی دلمه کار میکند.
دخترانی که محصل نیز هستند، در این مرکز پروسس محصولات مورد نظرشان را تولید میکنند. تمام این محصولاتشان را در بازارهای محلی میفروشند و ماهانه شش هزار افغانی که سالانه در حدود ۱۲۰هزار افغانی میشود، درآمد دارند که از عاید این محصولات، میتوانند هم مصرف خودشان و هم هزینههای خانوادههایشان را تامین کنند.
پروژه حمایت از سازگاری با تغییر اقلیم وزارت زراعت برای تولید محصولات این مرکز، وسایل و ابزار پروسس تولیدات از جمله بوتل، ماشینهای خُرد، دیگ، کپسول گاز و بعضی وسایل ابتدایی دیگر کمک کرده است. وضعیت زندهگی فعلی شکوفه با تیمی که در این پروسسسنتر کار میکند بسیار بهبود یافته است و در پهلوی کار، مصروف فراگیری درس و تحصیلش نیز هست.
این دختر خانمها میگویند مشکلاتی که آنان در این مرکز دارند، کمبود وسایل مدرن و پیشرفته برای پروسس سبزیجات است.
آنان میگویند: «ما با وسایل دست داشتهیمان این محصولات را تولید می کنیم و هدف ما این است که بتوانیم این پروسسسنتر را به یک شرکت تولیدی بدل کنیم و تعداد کسانی که در این مرکز کار میکنند را افزایش بدهیم و به اقتصاد خود و خانوادههایمان کمک بیشتر کنیم.»