پرگاس؛ شرکتی که ماشینهای جوجهکشی پرندگان مختلف میسازد
صمد صمیم، یک تن از شهروندانی است که برای نخستینبار دستگاههای جوجهکشی پرندگان مختلف را در کشور ساخته است.
او تحقیقاتش در باره چگونگی ساخت دستگاههای جوجهکشی را در سال ۱۳۹۱ شروع کرد و با ساخت نخستین دستگاه جوجهکشی در سال ۱۳۹۳، یک شرکت تولیدی تاسیس کرد.
آقای صمیم میگوید: «برای اولینبار کار تحقیقات ساخت ماشین جوجهکشی مرغ، بودنه، شتر مرغ، فیلمرغ و انواع دیگری از پرندگان را از سال ۱۳۹۱ شروع کردم و در سال ۱۳۹۳ موفق شدم تا نخستین ماشین یا دستگاه جوجهکشی را بسازم. حالا تبدیل به یک شرکت شدیم و در چهار روز یک ماشین میسازیم.»
این مرد میافزاید که در آغاز کارش با مشکلات زیادی روبرو شد ولی امیدش را از دست نداده و به پیش رفت. او حالا برایش فرصت کاری خوبی خلق کرده و در کنار آن چند تن دیگر نیز صاحب کار و شغل شده است.
صمیم میگوید: «برای اولینبار در سال ۱۳۹۵ باسعی و تلاش بیپایان شرکتم را بنام "پرگاس" تاسیس کردم تا بتوانم کارم را رونق دهم. کارم از همین سال بهصورت معیاری شروع شد، فروش ماشینهای جوجهکشی را از همین سال شروع کردم، تاحال موفق شدم تا چهارصد دستگاه جوجهکشی بسازم و به فروش برسانم.»
دستگاههای جوجهکشی که در شرکت پرگاس تولید شده، در ولایتهای کابل، هرات، ننگرهار، غزنی و بلخ به فروش رسیده است. این دستگاهها جوجه بودنه و مرغ نیز تولید میکند. قیمت هر دستگاه آن نظربه ظرفیت متفاوت است. برخی از این دستگاهها قادر است روزانه تا دوهزار جوجه تولید کند. قیمتهای این دستگاهها از ۳۳هزار افغانی تا ۹۵هزار افغانی میرسد.
این دستگاهها توسط برق کار میکند و منبع حرارت آن گاز میباشد.
صمد صمیم میافزاید که شرکت پرگاس را به منظور ایجاد فرصتهای شغلی تاسیس کرده است. او میگوید که ابتدا علاقمند بود تا رشته زراعت را بخواند اما پس از امتحان کانکور، به رشته تربیت بدنی کامیاب شد.
صمد صمیم میافزاید که در سال گذشتهی خورشیدی، حدود سیهزار بال جوجه بودنه تولید و به فروش رسانده است. همینطور در این شرکت روزانه از یکهزاروپنجصد تا دوهزار بیضه تخم مرغ و بودنه تولید میشود.
این دستگاهها قادرند جوجههای مرغ گوشتی، تخمی، کبک، بودنه، مرغابی، شترمرغ، قاز و انواع دیگری از پرندگان زینتی تولید کند.»
مسوول این شرکت میگوید که ماهانه حدود پنجاههزار افغانی خالص درآمد دارد. این شرکت کارش را با سرمایهگذاری چهارصدهزار افغانی شروع کرده و حالا به دو میلیون افغانی رسیده است.