جوانی که پس از سالها بیکاری حالا ۶۸ کارگر را مدیریت میکند

«یافتن کار صِرف برایم یک امید بود، گاهی کار پیدا میکردم و گاهی هم برای روزها در بیکاری به سر میبردم، هر طرف سراسیمه در جستوجوی کار میگشتم. بیکاری کاسه صبر و حوصلهام را لبریز ساخته بود. در یکی از روزهای بهاری در بین مردم قریه ما زمزمه و آوازهای بلند شد، یکی به دیگری میگفت: کمربند سبز ۳۰۰ نفر را برای یکسال در کار روزمزد استخدام میکند. ابتدا نام این برنامه برایم کاملاً ناآشنا بود. با شنیدن هر بار (کمربند سبز) به فکر کمربند «ورزشی سبز» میافتادم، اما دیری نگذشت دوستانم دربارهی آن برایم گفتند که پروژه کمربند سبز کابل یک برنامه مهم دولتی است که به منظور سرسبزی محیط زیست و اشتغالزایی توسط دولت جمهوری اسلامی افغانستان در چوکات ریاست عمومی منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری ایجاد شده است و فعالیتهای تنظیم آبریزهها و سرسبزی را در تپههای بند قرغه و در سایر ساحات کابل آغاز کرده است.»
حمیدالله ۳۹ ساله حالا بیشتر از سه سال میشود در این پروژه، کمر همت به کار بسته است و مشغول است. او از این طریق معیشت خانواده نُه نفریاش را فراهم میسازد. او حالا دیگر نگران بیکاری نیست، تلاش، صداقت، عشق و علاقهی فراوان وی نسبت به سرسبزی محیط زیست، باعث آن شده که او همه فعالیتهای تخنیکی در بخش تنظیم آبریزهها و سرسبزی را از متخصص سرسبزی این پروژه به خوبی یاد بگیرد.
حمیدالله حالا یک کارگر نه بلکه یک کارفرمای خوب در ساحه سبز بند قرغه است و روزانه ۶۸ نفر کارگر را در کارهای ساخت چکدم، احداث تراسها و آبیاری منظم نهالها کمک و مدیریت میکند.
حمیدالله میگوید که پروژه کمربند سبز کابل نه تنها سالانه برای صدها نفر کار فراهم میسازد، بلکه این پروژه صدها کارگر را در بخش اجرای فعالیتهای تخنیکی و تنظیم آبریزهها و چگونهگی احیا و گسترش فضای سبز نیز آموزش میدهد.
«زمانی که پروژه کمربند سبز کابل فعالیتهای تنظیم آبریزهها و سرسبزی را در ساحه ۲۸۰ هکتار در تپههای بند قرغه آغاز کرد، بیشتر از ۳۰۰ نفر کارگر در اعمار چکدمها، احداث تراسها، حفر چُقُرکها و نهالشانی استخدام شدند که از لحاظ اقتصادی و بهبود معیشت جوامع محلی، نقش اساسی را ایفا کرده است.»
حمیدالله کارهای انجام شده در بخش گسترش ساحه سبز پایدار در تپههای بند قرغه را بیسابقه میداند و میگوید که پلان درازمدت کمربند سبز این است که تپههای بند قرغه تا چند سال آینده به یک تفریحگاه سبز و قشنگ بدل شود و خانوادهها از همهجا برای سپردی کردن اوقات خوششان به اینجا تشریف بیاورند که این تلاشها سرانجام باعث تقویت اقتصاد کشور و ایجاد فرصتهای کاری برای مردم محل نیز خواهد شد.
حمیدالله تنها شخصی نیست که پروژه کمربند سبز کابل برایش زمینهی کاری درازمدت را فراهم ساخته، بلکه این پروژه طی سه سال گذشته فرصتهای کاری زیادی را برای هزاران تن از افراد نیازمند در ساحات مختلف شهر کابل فراهم کرده است.