سفر وزیر زراعت به ننگرهار: افتتاح پروژه‌ها، نمایشگاه زراعتی، لابراتوارهای تثبیت کیفیت و دیدار با نماینده‌گان فعالان زراعتی

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۱۱/۶ - ۱۶:۲۸
سفر وزیر زراعت به ننگرهار: افتتاح پروژه‌ها، نمایشگاه زراعتی، لابراتوارهای تثبیت کیفیت و دیدار با نماینده‌گان فعالان زراعتی

۶ دلو ۱۳۹۹
انوارالحق احدی ‌وزیر زراعت، آبیاری و مالداری در ادامه‌ی سفرهای ولایتی‌اش، در سفری به منظور بهره‌برداری شماری از پروژه‌های آبیاری و زراعتی، یک لابراتوار تثبیت کیفیت عسل، افتتاح نمایشگاه بزرگ زراعتی و دیدار با فعالان زراعتی و نماینده‌گان دهقانان و شوراهای انکشافی، به ولایت ننگرهار رفت.
در جریان دو روز سفر آقای احدی به ننگرهار، وی با ضیاءالحق امرخیل، مشاور ارشد رییس جمهور و والی ننگرهار، موی‌سفیدان، مسوولان شوراهای انکشافی مردمی و نماینده‌گان دهقانان و باغداران دیدار کرد. هم‌چنان وزیر زراعت ۱۹۲ سبزخانه و قوریه، ۲۰ کانال آبیاری و لابراتوار تثبیت کیفیت عسل را به بهره‌برداری سپرد و هم‌چنان نمایشگاه زراعتی بزرگ و کمپین نهال‌شانی درختان میوه‌دار را در ننگرهار افتتاح کرد.
وزیر زراعت۲۰ کانال آبیاری را به ارزش ۱۱۲ میلیون افغانی به بهره‌برداری سپرد.
این پروژه‌های آبیاری در ۱۷ ولسوالی و مرکز ولایت ننگرهار توسط پروژه‌های زراعت و مالداری به اشتراک مردم یا «CLAP»، رشد زراعت و انکشاف روستایی یا «CBARD» و هم‌چنین برنامه حمایت از اولویت ملی دوم «SNAPP2» با هزینه ۱۱۲ میلیون افغانی  تطبیق شده است. این پروژه‌های آبیاری بیش از ۱۲ ‌هزار و ۵۰۰ جریب زمین را آبیاری و نزدیک به ۲۰ درصد از ضایعات آب جلوگیری می‌کند.
وزیر زراعت در مراسم افتتاح این پروژه‌ها گفت که آبیاری یکی از سکتورهای کلیدی وزارت زراعت است و سالانه، پروژه‌های زیاد آبیاری در ولایت‌های مختلف از جمله ولایت ننگرهار تطبیق می‌شود. انوارالحق احدی گفت: «اولویت اساسی ما این است که زمین‌های بیشتری تحت کشت قرار بگیرد تا زمینه برای افزایش تولید و خودکفایی در بخش‌های مختلف مساعد شود.»
هم‌چنین ضیاءالحق امرخیل، مشاور ارشد رییس جمهور و والی ننگرهار نیز، در مراسم افتتاح این پروژه‌های آبیاری گفت که با ساخت شبکه‌ها و کانال‌های جدید آبیاری، ساحات بیش‌تری تحت پوشش آبیاری قرار گرفته و میزان حاصلات افزایش یافته است.
انوارالحق احدی ۱۹۲ سبزخانه را در ولسوالی بهسود ننگرهار، به بهره‌برداری سپرد. در مراسم بهره‌برداری از این سبزخانه‌ها، ضیاءالحق امرخیل، مشاور ارشد رییس جمهور و والی ولایت ننگرهار نیز حضور داشت.
وزیر زراعت گفت: «این سبزخانه‌ها در مرکز و ولسوالی‌های مختلف ولایت ننگرهار توسط پروژه‌های زراعت و مالداری به اشتراک مردم «CLAP»، رشد زراعت و انکشاف روستایی یا «CBARD» و هم‌چنین برنامه حمایت از اولویت ملی دوم یا «SNaPP2» با هزینه بیش از ۱۰۰ میلیون افغانی ساخته شده است.»
آقای احدی افزود: «در ساخت این سبزخانه‌ها ۸۵ درصد وزارت زراعت و تنها ۱۵ درصد مستفیدشونده‌گان هزینه کرده‌اند.»
وزارت زراعت در سال مالی ۱۳۹۹، بیش از ۷۵۸ میلیون افغانی در زمینه‌های مختلف زراعتی، مالداری، باغداری و آبیاری در ولایت ننگرهار به مصرف رسانده است.
وزیر زراعت هم‌چنان کمپین غرس نهال‌های میوه‌دار را نیز در ننگرهار کلید زد.
وزارت زراعت در سال مالی ۱۴۰۰، دو هزار جریب باغ میوه از جمله ستروس و املوک، شفتالو و دیگر میوه‌جات را در ولسوالی‌های مختلف ولایت ننگرهار ایجاد می‌کند. ارزش مجموعی ساخت این باغ‌ها، ۷۷ میلیون افغانی است.
انوارالحق احدی وزیر زراعت کشور هم‌چنان با شماری از سرمایه‌گذاران، تاجران، فارم‌داران و صنعت‌کاران، دهقانان و مسوولان شوراهای انکشافی ملاقات کرد.
همین گونه نمایشگاه بزرگ زراعتی توسط آقای احدی در ننگرهار افتتاح شد. در این نمایشگاه ۱۷۴ غرفه محصولات زراعتی را به نمایش گذاشته‌اند.
افتتاح بهره‌برداری از لابراتوار تثبیت کیفیت عسل و لابراتوار تثبیت کیفیت دانه‌ی مرغ، از دیگر فعالیت وزیر زراعت در این سفر بود. لابراتوار تثبیت کیفیت عسل به ارزش ۲.۷ میلیون افغانی برای شرکت پروسس و بسته‌بندی عسل «سیزن» و لابراتوار تثبیت کیفیت دانه‌ی مرغ برای شرکت حبیب حسام به ارزش ۱۰۰ هزار دالر امریکایی و هر دو به کمک اداره انکشاف بین‌المللی ایالات متحده امریکا «USAID» ساخته شده است.
ننگرهار یکی از ولایت‌های گرم‌سیر کشور است و به دلیل تولید میوه از درختان همیشه سبز یا ستروس، جایگاه ویژه‌ای در زراعت کشور دارد.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۲:۴۵
Background image

آغاز کمپاین مبارزه میخانیکی علیه مور پتدار و خیمه‌ساز در ولسوالی نجراب کاپیسا

۳ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کاپیسا کمپاین مبارزه میخانیکی علیه مور پتدار و خیمه‌ساز را در ولسوالی نجراب آغاز کرد. 
این برنامه به اساس پلان عملیاتی ریاست حفاظت. . .

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۰:۵۳
Background image

بررسی چالش‌ها و فرصت‌های زراعتی در ولسوالی دشت ارچی کندز

۳ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
محفلی به منظور بررسی چالش‌ها و فرصت‌های زراعتی ولسوالی دشت ارچی ولایت کندز با حضور والی، رئیسان ادارات ملکی و نظامی، بزرگان قومی، علما و دهقانان برگزار شد.
 در این نشست،. . .

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۰:۵۲
Background image

آموزش و تطبیق استفاده از قارچ مفید ترایکودرما در ولسوالی‌های خاشرود و دلارام نیمروز

۳ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت نیمروز برنامه‌ای را برای آموزش و تطبیق قارچ مفید ترایکودرما در ولسوالی‌های خاشرود و دلارام به موفقیت اجرا کرد. این برنامه به همکاری. . .

BACK TO NEWS