۶۴ سردخانه صفر انرژی سیب در کابل به بهره‌برداری سپرده شد

content_admin
۶۴ سردخانه صفر انرژی سیب در کابل به بهره‌برداری سپرده شد

۲۱ میزان ۱۳۹۹

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، ۶۴ سردخانه صفر انرژی سیب را در ولایت کابل که از طریق پروژه‌ی مدیریت محصولات زراعتی ساخته شده، امروز رسماً به بهره‌برداری سپرد.

۳۵ باب این سردخانه‌های سیب در ولسوالی پغمان، ۱۲ سردخانه در ولسوالی خاک جبار، ۱۲ سردخانه در ولسوالی شکردره، چهار سردخانه در ولسوالی چهارآسیاب و یک سردخانه‌ی دیگر در ولسوالی بگرامی ولایت کابل ساخته شده است. هر یک از این سردخانه‌ها، با هزینه بیش‌تر از دو میلیون و ۶۲۲هزار افغانی به صورت پخته و اساسی ساخته شده است. ۱۰ درصد از این هزینه‌ها از سوی باغداران مستفیدشونده و متباقی آن توسط وزارت زراعت، آبیاری و مالداری پرداخت شده است. هر یک از این سردخانه‌ها ظرفیت نگهداری ۲۵ متریک تُن سیب را دارد.

حشمت‌الله غفوری معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در مراسم افتتاح بهره‌برداری سردخانه‌های صفر انرژی سیب در ولسوالی پغمان، گفت که با آغاز بهره‌برداری این سردخانه‌ها، پس از این باغداران مجبور نیستند که محصولات‌شان را به قیمت پایین بفروشند. او گفت: «امروز به سلسله آغاز بهره‌برداری از پروژه‌های مربوط به برنامه مدیریت محصولات زراعتی، ۶۴ باب سردخانه‌ی صفرانرژی سیب را در کابل به بهره‌برداری سپردیم که در هر یک از این سردخانه‌ها ۲۵ الی ۴۰ تُن محصول سیب نگهداری می‌شود. ۶۴ سردخانه، بیش از ۱۶۵ میلیون افغانی هزینه برداشته و قرار است که از این سردخانه‌ها باغداران کابل به خاطر نگهداری سیب‌شان استفاده بکنند

آقای غفوری با بیان این‌که در این سردخانه‌ها می‌توان تا شش ماه سیب را نگهداری کرد، افزود: «سیب در وقت رفع حاصل، قیمتش بسیار پایین می‌آید، به دلیل این‌که باغداران مکان مناسب برای نگهداری این محصولات نداشتند، اما پس از این باغداران مجبور نیستند که محصول‌شان را به ۴۰ یا ۸۰ افغانی بفروشند. برای همان مدتی که لازم است نگهداری می‌شود و تقاضا در مارکیت بلند می‌رود، نرخ مناسب می‌شود و باغداران می‌توانند از سردخانه‌ها به مارکیت عرضه بکنند

در همین حال، نعیم ابراهیمی ولسوال پغمان، از آغاز بهره‌برداری سردخانه‌های سیب در این ولسوالی ابراز خرسندی کرده می‌گوید که طی سال‌های اخیر در عرصه‌های مختلف زراعتی و آبیاری توسط وزارت زراعت کارهای زیادی صورت گرفته است. او در عین حال اما خواستار توجه بیش‌تر وزارت زراعت برای بهبود فعالیت‌های زراعتی و هم‌چنین مهار آب‌های این ولسوالی شد.

هم‌چنین عزت‌الله یک تن از باغداران در ولسوالی پغمان نیز، از آغاز بهره‌برداری از سردخانه‌های سیب ابراز خرسندی کرده می‌گوید که این پروژه‌ها تغییرات زیادی را در شرایط باغداری و زنده‌گی دهقانان ایجاد خواهد کرد. او که مالک یک باغ سیب با دوهزار و ۵۰۰ درخت است، گفت که نظر به شرایط اقلیمی سالانه از هفت‌ تا دوازده هزار سیر حاصل می‌گیرد. این باغدار افزود که پس از این، می‌تواند حدود هفت‌هزار سیر از محصول باغش را در سردخانه نگهداری کند.

همین‌طور حاجی عبدالستار مبارز یک باغدار دیگر و عضو شورای انکشافی پغمان نیز، گفت که با بهره‌برداری سردخانه‌های سیب در کابل، قیمت این محصول دو یا سه ماه بعد به چند برابر می‌رسد. او در عین حال تاکید کرد که ساخت ۳۵ سردخانه سیب برای ولسوالی پغمان کافی نیست.

برنامه مدیریت محصولات زراعتی نزدیک به چهار ماه قبل از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سراسر کشور راه‌اندازی شد.

حشمت‌الله غفوری می‌گوید که از طریق این برنامه ۱۱ هزار پروژه‌ی مختلف‌ و نظر به تولیدات زراعتی و باغداری ولایات و ولسوالی‌ها در سراسر کشور راه‌اندازی شده و بخشی از این پروژه‌ها به بهره‌برداری سپرده شده است.

معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت افزود که از طریق برنامه مدیریت محصولات زراعتی، تنها در ولایت کابل ۴۴۰ پروژه مختلف زراعتی با هزینه بیش از ۳۶۰ میلیون افغانی راه‌اندازی شده و تا یک هفته دیگر، تمام این پروژه‌ها به بهره‌برداری سپرده می‌شوند.