یک سردخانه‌ی بزرگ محصولات زراعتی در کابل به بهره‌برداری سپرده شد

mail-admin
یک سردخانه‌ی بزرگ محصولات زراعتی در کابل به بهره‌برداری سپرده شد

۳۰ عقرب ۱۳۹۸

در مراسم بهره‌برداری از سردخانه‌ی "سفید‌چهر" نصیراحمددرانی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، تاجران و سرمایه‌گذاران میوه و شماری  از باغ‌داران حضور داشتند.

این سردخانه دو هزار متریک تن ظرفیت و فابلیت نگهداری میوه از شش ماه تا ۱۰ ماه را دارا است. این سردخانه به هزینه دو میلیون دالر سرمایه‌گذاری سکتور خصوصی، در منطقه کوتل خیرخانه و برابر با معیارهای امروزی ساخته شده است. مساحت آن چهار جریب است.

نصیراحمد درانی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری ضمن سپاس‌گزاری از سرمایه‌گذاری سکتور خصوصی در این سرخانه، گفت: "سهم سکتور خصوصی در همه عرصه‌ها خیلی موثر و ارزش‌مند است. بدون سکتور خصوصی دولت به تنهایی نمی‌تواند پیش برود، آرزو دارم که تاجران دیگر نیز به این عرصه توجه کنند. سردخانه‌ها در ارزش زنجیره‌ای و عمر مصرفی محصولات نقش خیلی مهم دارد و عمر مصرفی وابسته به سردخانه می‌باشد."

حاجی حبیب‌الله رییس این سردخانه گفت: "با ساختن این سردخانه برای صدها تن به صورت مستقیم زمینه کار مساعد و از فاسد شدن میوه و سبزی‌های وطنی جلوگیری می‌شود."

آقای حبیب می‌افزاید که پلان دارند که ساخت سردخانه‌ها را توسعه دهند.

"در حال حاضر در این سردخانه میوه‌های ولایات کابل و هم‌جوار آن در این سردخانه نگهداری می‌شود، این سردخانه را به صورت آزمایشی ساختیم، خوشبختانه نتیجه داده و پلان‌داریم در ولایت‌های دیگر چون لوگر، لغمان، ننگرهار و میدان‌وردک نیز چنین سردخانه‌‌ها را بسازیم."

مالک این سردخانه هم‌چنان آماده‌گی‌اش را برای تهیه میوه‌ و سبزی ادارات دولتی اعلان کرد و نیز از حکومت خواهان همکاری و حمایت در این عرصه شد.

  حسیب رحیمی رییس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کابل نیز در افتتاح این سردخانه گفت: "تولید و صادرات از عمده‌ترین موارد زنجیره ارزشی و خودکفایی افغانستان است؛ این سردخانه می‌تواند در عرصه نگهداری میوه و سبزی‌ داخلی کمک کند و از فاسد شدن میوه و ترکاری جلوگیری کند."

به قول او،  "عمده‌ترین مشکل باغداران و سبزی‌کاران ما فاسد شدن میوه‌های‌شان می‌باشد، سالانه ۲۰ تا ۴۰ فی‌صد به دلیل نبود سردخانه ضایع می‌شود، هم‌چو سردخانه‌ها نقش موثری در جلوگیری از فاسد شدن میوه و کنترل بازار و قیمت دارد."

 حاجی اختر رییس مارکیت میوه شهر کابل گفت: "امروز، روز خوشبختی برای دهقانان و باغداران می‌باشد، ساخت سردخانه ما را به خودکفایی می‌رساند، ما می‌توانیم با ساخت سردخانه‌ها بازار داخلی و خارجی را در اختیار داشته باشیم."

رییس مارکیت میوه شهر کابل افزود نیاز است که بیش‌تر از این نوع سردخانه‌ها ساخته شود تا از فاسد شدن میوه و ترکاری جلوگیری شود.

 در همین حال، نصیراحمد درانی در حمایت از سکتور خصوصی یادآور شد: "من در حمایت از شما قرار دارم و در برابر مافیای زراعتی ایستاده‌گی کردیم و می‌کنیم، بارها من و خانواده‌ام از این ناحیه تهدید شدیم، ولی ترس ندارم، آرزوی همکاری شما را نیز دارم، تعهد من به خداوند"ج" مردم و کشورم است و در برابر هر زور گو ایستاده‌ام، در این زمینه دستاوردهایی داشته‌ایم."

وزیر زراعت گفت این وزارت حاضر است در بخش قرضه‌دهی و تحقیق با تاجران و سرمایه‌گذار همکاری کند.

وزیر زراعت گفت، "رییس صاحب جمهور وعده داده که صدمیلیون دالر از بانک ملی برای دهقانان و باغداران قرضه بدهد، در ضمن هفته آینده کنفرانسی داریم در وزارت زراعت و روی استراتژی زراعت کار می‌کنیم، استادان متخصصان و مسوولان زراعت از ولایات و مرکز به این کنفرانس دعوت شده‌اند تا نظریات‌شان را مطرح سازند و در استراتژی گنجانیده شود."

باید گفت در جریان کم‌تر از ۱۰ روز، این دومین سردخانه‌ای است که به بهره‌برداری سپرده می‌شود. پیش از این، سردخانه‌ی زیارت‌جایی با ظرفیت ۵۰۰ تن توسط وزیر زراعت به بهره‌برداری سپرده شد.