کنفرانس ملی رشد زراعت در کابل آغاز شد

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۸/۹/۳ - ۱۳:۳۹
کنفرانس ملی نقش زراعت در تقویت اقتصاد افغانستان آغاز شد

۳ قوس ۱۳۹۸
کنفرانس ملی رشد سکتور زراعت، به منظور تهیه استراتژی‌های پنج ساله و ۱۰ ساله در راستای انکشاف و رشد سکتور زراعت، آبیاری و مالداری در کشور، در مقر وزارت زراعت آغاز به کار کرد.
در این کنفرانس سه روزه که صدها تن از مسوولان نهادهای مربوط به سکتور زراعت، متخصصان، استادان فاکولته‌های زراعت، روسای اداره زراعت ولایات، نماینده‌گان بانک‌های قرضه‌‌دهنده، اتحادیه‌های زراعتی، مالداری، تولیدی و صادراتی حضور دارند، قرار است پس از بحث‌های همه‌جانبه و بررسی دست‌آوردها و چالش‌های موجود، پلان‌های پنج ساله و ۱۰ ساله‌ به منظور چگونه‌گی انکشاف سکتور زراعت تهیه شود.
نصیراحمد درانی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، در آغاز این کنفرانس گفت که در این سه روز، تمام معلومات در زمینه‌های چگونه‌گی رشد و انکشاف زراعت، چالش‌ها و منابع موجود ارایه شده و پس از بحث‌های همه‌جانبه، استراتژی‌های پنج ساله و ۱۰ ساله تهیه خواهد شد. آقای درانی به شرکت‌کننده‌گان این کنفرانس گفت: «از شما عزیزان و خبره‌گان کشور توقع دارم که نظریات عالمانه، تخصصی و عملی‌‌تان با در نظر داشت شرایط عینی کشور با رویکرد جدید مرتبط به پتانسیل منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای شریک بسازید تا با بررسی معیارهایی که منتج به ترتیب یک استراتژی عملی و تطبیقی پلان رفاه کشور شود و از طریق رشد سکتور زراعت و بالاخره به رشد اقتصاد ملی بی‌انجامد.»
وزیر زراعت می‌گوید که بررسی منابع فعلی و تعویض اقلام وارداتی زراعتی در مرحله اول و ارزش‌افزایی به محصولات زراعتی مختص به افغانستان و تبدیل کردن افغانستان به یک کشور صادراتی، بررسی چگونه‌گی جلب توجه سکتور خصوصی برای سرمایه‌گذاری در عرصه‌ی زراعت برای تقویت زنجیره ارزشی محصولات زراعتی، استفاده‌ی موثر از ظرفیت‌ها و منابع موجود و ایجاد ظرفیت‌های جدید از جمله معیارهایی برای ترتیب استراتژی‌های پنج ساله و ده ساله است. او هم‌چنین تاکید کرد کاهش آسیب‌پذیری سکتور زراعت در برابر تغییرات اقلیمی، گذار از زراعت سنتی به زراعت عصری و مدرن، تلاش برای رفع چالش‌ها و یافتن راه‌حل‌ها و استفاده‌ی موثر از فرصت‌های موجود از دیگر معیارها برای تهیه پلان جدید است.
نصیراحمد درانی از محصولات زراعتی مختص به افغانستان شامل جلغوزه، زعفران، هنگ، زیره، آلویه‌ورا و میوه‌های خشک و تازه ارگانیک به عنوان فرصت‌های بالفعل و بالقوه یاد کرد و گفت که این محصولات همین اکنون مارکیت خوب بین‌المللی دارند. آقای درانی می‌گوید که در عرصه زراعت، زمینه‌ی سرمایه‌گذاری به ارزش دو میلیارد دالر وجود دارد و این فرصت زمینه‌ی خوبی برای جلب توجه سکتور خصوصی است. نصیراحمد درانی گفت: «بدون سهم فعال سکتور خصوصی رشد پایدار سکتور [زراعت] ممکن نیست. امیدوارم با نظریات دانشمندانه و عملی تمام شرکایش که در این کنفرانس باهم گرد آمده‌اند، در پایان این کنفرانس وزارت زراعت، آبیاری و مالداری را قادر به ترتیب یک استراتژی رشد سکتور زراعت که منتج به عملی شدن پلان رفاه پنج ساله و ده ساله کشور برای خودکفایی، اشتغال‌زایی پایدار، فقرزدایی، مصونیت و امنیت غذایی و به محور سکتور خصوصی ما را قادر سازد.»
هم‌چنان اجمل احمدی سرپرست وزارت صنایع و تجارت، می‌گوید که نزدیک به ۶۰ درصد شهروندان افغانستان مصروف کار در عرصه‌ی زراعت هستند و زراعت نزدیک به ۳۰ درصد از ساحات مربوط به کشور را تشکیل می‌دهد. او هم‌چنین گفت که محصولات زراعتی بیش‌ترین اقلام صادراتی افغانستان را تشکیل می‌دهند. وی افزود با وجود آن، میزان صادرات و واردات کشور نامتوازن است و افغانستان سالانه حدود هفت میلیارد دالر واردات و نزدیک به یک میلیارد دالر دیگر صادرات دارد. او از بیلانس تجارتی به عنوان بزرگ‌ترین مشکل یاد کرد.
در عین حال، شکیب شریفی رییس عمومی پلان و هم‌آهنگی برنامه‌ها در وزارت زراعت نیز، گفت که در پایان این کنفرانس سه روزه، نقشه راه رشد زراعت مشخص خواهد شد. وی گفت: «دیدگاه تمام شرکت‌کننده‌گان نقشه راه رشد زراعت را تشکیل خواهد داد. به این معنا که ما تمام دیدگاه‌ها را موبه‌مو، ثبت می‌کنیم و در ترتیب نقشه راه از آن استفاده می‌کنیم.»
هم‌چنین، عبدالحمید هلمندی مشاور ارشد رییس‌جمهور در امور زراعت و انکشاف، در آغاز این کنفرانس گفت که افغانستان در راستای رشد و انکشاف زراعت ظرفیت خوب دارد. به گفته‌ی او، هنوز هم چهار میلیون هکتار زمین زراعتی بدون کشت باقی می‌ماند و ۷۰ درصد آب‌های این کشور به بیرون می‌رود.
در بخش نخست این کنفرانس سه روزه، عبدالولی سالاری استاد زراعت از دانشکده‌ی زراعت دانشگاه کابل درباره‌ گذار از زراعت سنتی به زراعت عصری و هدف صنعتی شدن زراعت در کشور، محبوب‌الله ننگ سرپرست معینیت زراعت و مالداری وزارت زراعت از اهمیت عوامل تولید و نقش آن در افزایش محصولات زراعتی و هم‌چنین غلام‌علی فرزام و محمداسماعیل جویا از وزارت امور خارجه، درباره کارکردها این وزارت در راستای امضای اسناد دو و چندجانبه با کشورها به منظور گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی معلومات لازم ارایه کردند.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۱ - ۱۰:۱۵
Background image

دیدار معین مالی و اداری وزارت زراعت با اتشه صحی در خارج از کشور

ملا آغا جان آخند «حاجی سالم» معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در دفتر کارش با حاجی عبدالهادی آغا، اتشه صحی امارت اسلامی افغانستان در خارج از کشور، دیدار کرد.
در این. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۵
Background image

افتتاح کمپاین واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک در ولایت پروان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
کمپاین واکسیناسیون علیه مرض طاعون نشخوارکنندگان کوچک (پی پی آر) تحت سرپرستی ریاست زراعت آبیاری و مالداری ولایت پروان آغاز شد.
 در مراسم افتتاحیه این کمپاین، مولوی روح. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۲
Background image

توزیع ۴۵ هزار قطعه مرغ تخمی در ولسوالی‌های واخان و خاش ولایت بدخشان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان به همکاری دفتر کمیته ناروی و پروژه تقویت معیشت و مصئونیت غذائی روستاهای افغانستان، برای یک هزارو۵۰۰  خانواده در ولسوالی‌های. . .

BACK TO NEWS