ورکشاپ آگاهی‌دهی مقاومت میکروبی در ریاست صحت حیوانی برگزار شد

user-admin
چهارشنبه ۱۴۰۱/۵/۲۶ - ۱۶:۳۵
ورکشاپ آگاهی‌دهی مقاومت میکروبی در ریاست صحت حیوانی برگزار شد

 

۲۶ اسد ۱۴۰۱ هـ.ش
ریاست عمومی صحت حیوانی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در هماهنگی به سازمان صحی جهان و پوهنتون کابل ورکشاپ آگاهی‌دهی مقاومت میکروبی  را دایر نمود.
در این برنامه شماری از داکتران وترنر، فارم‌داران مرغ، گاو، ماهی و مالکین شرکت پروسیس کننده لبنیات اشتراک کرده و مدت دو روز ادامه خواهد داشت.
مفتی ذاکرالله رییس عمومی صحت حیوانی وزارت زراعت در این باره گفت:« برنامه آگاهی‌دهی مقاومت میکروبی به‌مدت دو روز راه اندازی شده است و برای فارم‌داران، مالکین شرکت‌ها لبنی و داکتران وترنر خیلی مفید است".
مفتی ذاکرالله افزود: " تجویز و مصرف غیر منطقی داروها،  کمبود دسترسی به آب تمیز و بهداشتی چه برای انسان‌ها و چه برای حیوانات و استفاده غیر منطقی از آنتی‌بیوتیک‌ها از عواملی است که منجر به بروز افزایش مقاومت میکروبی می‌شود".
در همین حال داکتر شیرشاه سادات رییس دانشکده وترنری پوهنتون کابل ضمن تاکید روابط گسترده پوهنتون کابل با وزارت زراعت گفت: پوهنتون کابل یگانه مرجع اکادمیک کشور بوده است این برنامه آگاهی‌دهی خیلی با ارزش است برای همه".
وی علاوه کرد: استفاده نامناسب و بیش از حد از داروهای آنتی میکروبی در انسان‌ها، حیوانات و گیاهان نخستین علت بروز مقاومت میکروبی می‌باشد، وقتي باكتري در معرض آنتي بيوتيك قرار مي‌گيرد، امكان بروز جهش در آن وجود دارد يعني تغيير در اطلاعات ژنتيكي باكتري، توانايي مقاومت به دارو  را به باكتري مي‌دهد.
مقاومت ضد میکروبی (AMR یا AR)  زمانی اتفاق می‌افتد که میکروب‌ها مکانیسم هایی را در خودشان به‌وجود می‌آورند که از آن‌ها در برابر اثرات داروهای ضد میکروبی محافظت می‌کند، همه صنف‌های می‌کروبی می‌توانند مقاومت ایجاد کنند، امروزه مقاومت دارویی، به دلیل استفاده از داروهای ضد میکروبی در انسان و سایر حیوانات رو به افزایش است.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۹ - ۱۴:۱
Background image

رئیس جدید ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندهار معرفی و کارش را آغاز کرد

 

۱۹ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی عبدالرازق ابوالامین به‌عنوان رئیس جدید ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار تعیین گردید و طی یک نشست رسمی به کارمندان این ریاست معرفی شد.
این تعیینات. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۹ - ۱۱:۲۴
Background image

برگزاری ورکشاپ آگاهی‌دهی در مورد مدیریت همه‌جانبه نباتات طبی در غور

۱۹ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غور ورکشاپ آگاهی‌دهی در مورد مدیریت همه‌جانبه نباتات طبی را با اشتراک ده‌ها تن از باشندگان محل در قریه سیاه‌چوب ولسوالی دولینه. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۹ - ۹:۵۷
Background image

توزیع ۷۹ بسته کمکی وسایل مالداری برای مالداران در ولسوالی الفاروق غور

۱۹ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
۷۹ بسته کمکی وسایل و تجهیزات مالداری از سوی مؤسسه ACF، با هماهنگی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غور و سایر ادارات ذی‌ربط، برای مالداران در شش قریه این ولسوالی. . .

BACK TO NEWS