ورکشاپ آگاهی‌دهی مقاومت میکروبی در ریاست صحت حیوانی برگزار شد

user-admin
چهارشنبه ۱۴۰۱/۵/۲۶ - ۱۶:۳۵
ورکشاپ آگاهی‌دهی مقاومت میکروبی در ریاست صحت حیوانی برگزار شد

 

۲۶ اسد ۱۴۰۱ هـ.ش
ریاست عمومی صحت حیوانی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در هماهنگی به سازمان صحی جهان و پوهنتون کابل ورکشاپ آگاهی‌دهی مقاومت میکروبی  را دایر نمود.
در این برنامه شماری از داکتران وترنر، فارم‌داران مرغ، گاو، ماهی و مالکین شرکت پروسیس کننده لبنیات اشتراک کرده و مدت دو روز ادامه خواهد داشت.
مفتی ذاکرالله رییس عمومی صحت حیوانی وزارت زراعت در این باره گفت:« برنامه آگاهی‌دهی مقاومت میکروبی به‌مدت دو روز راه اندازی شده است و برای فارم‌داران، مالکین شرکت‌ها لبنی و داکتران وترنر خیلی مفید است".
مفتی ذاکرالله افزود: " تجویز و مصرف غیر منطقی داروها،  کمبود دسترسی به آب تمیز و بهداشتی چه برای انسان‌ها و چه برای حیوانات و استفاده غیر منطقی از آنتی‌بیوتیک‌ها از عواملی است که منجر به بروز افزایش مقاومت میکروبی می‌شود".
در همین حال داکتر شیرشاه سادات رییس دانشکده وترنری پوهنتون کابل ضمن تاکید روابط گسترده پوهنتون کابل با وزارت زراعت گفت: پوهنتون کابل یگانه مرجع اکادمیک کشور بوده است این برنامه آگاهی‌دهی خیلی با ارزش است برای همه".
وی علاوه کرد: استفاده نامناسب و بیش از حد از داروهای آنتی میکروبی در انسان‌ها، حیوانات و گیاهان نخستین علت بروز مقاومت میکروبی می‌باشد، وقتي باكتري در معرض آنتي بيوتيك قرار مي‌گيرد، امكان بروز جهش در آن وجود دارد يعني تغيير در اطلاعات ژنتيكي باكتري، توانايي مقاومت به دارو  را به باكتري مي‌دهد.
مقاومت ضد میکروبی (AMR یا AR)  زمانی اتفاق می‌افتد که میکروب‌ها مکانیسم هایی را در خودشان به‌وجود می‌آورند که از آن‌ها در برابر اثرات داروهای ضد میکروبی محافظت می‌کند، همه صنف‌های می‌کروبی می‌توانند مقاومت ایجاد کنند، امروزه مقاومت دارویی، به دلیل استفاده از داروهای ضد میکروبی در انسان و سایر حیوانات رو به افزایش است.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۷/۲۴ - ۱۳:۱۵
Background image

برنامه‌های آموزشی آگاهی‌دهی درباره تغییرات اقلیمی برای ۱۵۰ دهقان در سمنگان

۲۴ میزان ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۳ ربیع‌الثانی ۱۴۴۷ هـ.ق
به ابتکار «ریاست سازگاری سکتور زراعت و مالداری با تغییرات اقلیمی» وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در مرکز ولایت سمنگان و چهار ولسوالی این. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۷/۲۴ - ۱۱:۳۳
Background image

نصب و فعال‌سازی سیستم برق آفتابی در فارم تحقیقاتی جوارسل خوست

۲۴ میزان ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۳ ربیع‌الثانی ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت خوست سیستم برق آفتابی را برای فارم تحقیقاتی جوارسل که مربوط به آمریت امور زراعتی این ریاست است، نصب و. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۷/۲۴ - ۱۱:۲۶
Background image

برداشت ده ورایتی کچالو از فارم تحقیقات زراعت ولایت غور

بخش تحقیقات ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غور کشت آزمایشی ده ورایتی کچالو را در فارم تحقیقاتی میدان هوایی این اداره برداشت و مورد ارزیابی قرار داد.
بر اساس نتایج این تحقیق، سه. . .

بازگشت به خبرها