زمینهی سرمایهگذاری در چهار مسلخ عصری از طریق مشارکت عامه و خصوصی در افغانستان فراهم شده است

وزارت زراعت در نظر دارد برای ۱۰ سال، مسلخهای عصری تازهساختش را به اساس روش امتیاز بهرهبرداری مشارکت عامه و خصوصی به سکتور خصوصی به قرارداد بسپارد.
پیش از این، جا و یا مسلخهای خاص برای ذبح حیوانات در کشور وجود نداشت و هنوز حیوانات در فضای آزاد (خانهها و یا سرکهای عمومی) ذبح میشوند که این امر باعث بروز امراض مختلف شده و به محیط زیست نیز آسیب میرسانَد.
به شکل اوسط، سالانه در کابل حدود ۲۴۰٫۰۰۰ (۴۴۰ هزار) حیوان بزرگ (گاو) و ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ (یک میلیون حیوان کوچک (گوسفند و بز)) ذبح میشود که تقاضا به گوشت صحی و خوشکیفیت روزبهروز در حال افزایش است. از این رو سرمایهگذاری در مسلخها از طریق مشارکت عامه و خصوصی فواید هنگفتی را به بار میآورَد.
چهار مسلخ عصری که کار ساختمانی آنها نیز به اتمام رسیده است. دولت برای سکتور خصوصی به کارگیری و یا فعالسازی مسلخهای اعمار شده برای ۱۰ سال به قرارداد میسپارد. توسط فعالسازی مسلخهای ذکر شده مشکلات موجود در عرصه ذبح حیوانات کاهش مییابد و از مواد اضافی ناشی از ذبح حیوانات (خون، پوست و استخوان) محصولات ارزشمند تولید میگردد که باعث رشد و انکشاف تولیدات صنعتی میشود.
باید گفت که با در نظر داشت خطرات احتمالی امنیتی و سیاسی، سکتور خصوصی علاقهمند به سرمایهگذاری در عرصه بهرهبرداری مسلخ نبودند، از این رو سرمایهگذاری دولت در زمینهی اعمار مسلخها و تسلیمی آن به سکتور خصوصی غرض بهرهبرداری از طریق مدل اجاره، خطرات احتمالی پروژه را کاهش میدهد و باعث علاقهمندی سکتور خصوصی میگردد.
مسلخهای اعمار شده قرار ذیل، آماده سپردن به قرارداد اند:
• مسلخ کابل (ریشخور): موقعیت چهارآسیاب ساحهی گلباغ که حدود ۱۴ کیلومتر از شهر کابل فاصله دارد.
• مسلخ کابل (شکردره): موقعیت شکردره ساحه کاریز میر که حدود ۱۲ کیلومتر از شهر کابل فاصله دارد.
• مسلخ مزارشریف: واقع دشت شور که حدود ۱۴ کیلومتر از شهر مزار شریف فاصله دارد.
• مسلخ هرات: موقعیت جوار سرک اسلامقلعه که حدود ۱۲ کیلومتر از شهر هرات فاصله دارد.
پروژههای یادشده به داوطلبی سپرده میشود و سرمایهگذاران داخلی و خارجی میتوانند پروپوزلهایشان را با در نظر داشت نیازمندیهای آن ترتیب کنند و به مراجع ذیربط بسپارند.