در هفته آب و برق؛ کار شماری از پروژه‌های آبیاری آغاز و شماری به بهره‌برداری سپرده شد

content_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۰/۲/۷ - ۱۸:۲۶
در هفته آب و برق؛ کار شماری از پروژه‌های آبیاری آغاز و شماری به بهره‌برداری سپرده شد

 کار چندین پروژه مهم ساخت شبکه‌های آبیاری، تنظیم آب‌ریزه‌ها و هم‌چنین بهره‌برداری از چند شبکه و کانال آبیاری، آب‌رسانی شهری، تمدید لین برق‌رسانی با برگزاری مراسمی در ارگ با حضور محمداشرف‌غنی رییس‌جمهور، امرالله صالح معاون اول ریاست‌جمهوری، فضل‌محمود فضلی رییس عمومی اداره امور ریاست‌جمهوری، فضل‌هادی مسلمیار رییس مجلس سنا، داکتر انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری و تعدادی از اعضای کابینه  رسماً آغاز شد.
این مراسم که به مناسب «هفته آب‌ و برق»، برگزار شده بود، ابتدا داکتر انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، برنامه‌های این وزارت را در زمینه ساخت ۱۲۷ شبکه آبیاری، تنظیم ۱۵۱هزار هکتار آب‌ریزه و همین‌طور آماده بهره‌داری شدن ۱۳۳ شبکه دیگر آبیاری در مناطق مختلف کشور معلومات ارایه کرد. آقای احدی افزود که با ساخت این شبکه‌‌ها بیش از پنجاه‌وشش‌هزار هکتار زمین تحت پوشش آبیاری قرار می‌گیرد.
وزیر زراعت، آبیاری و مالداری گفت که برای ساخت ۱۳۳ شبکه آبیاری، ۴۲۶ میلیون و ۵۲۵هزار و ۵۸۹ افغانی هزینه شده است. او تاکید کرد که انتظار می‌رود ساخت این شبکه‌ها بیست تا سی درصد به افزایش حاصلات زراعتی در این مناطق کمک کند.
انوارالحق احدی هم‌چنین خطاب گفت که وزارت زراعت در سال جاری کار ساخت ۱۲۷ شبکه آبیاری را در چهارده ولایت، شامل بلخ، ننگرهار، کنر، لغمان، کاپیسا، هرات، پکتیا، تخار، سمنگان، بغلان، لوگر، پروان، کابل و کندز آغاز می‌کند.
آقای احدی گفت «مجموع زمینی که تحت آبیاری در نتیجه تطبیق این پروژه‌ها می‌آید، ۵۳هزار و ۹۱۴هکتار زمین می‌باشد و ۶۹هزار و ۹۱ فامیل از این مستفید می‌شوند. بودجه مجموعی این پروژه‌ها سیزده‌صد و هشتادوسه میلیون می‌باشد و بازهم ما توقع داریم که در نتیجه تطبیق این پروژه‌ها حاصلات ما در حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد زیاد شود.» وزیر زراعت هم‌چنین افزود «این پروژه‌ها اهمیت زیاد دارد و یک‌نوع همبستگی را میان قریه‌‌ها به میان می‌آورد و رابطه حکومت را با مردم زیادتر می‌سازد.»
داکتر انوارالحق احدی ابراز داشت که وزارت زراعت در بخش تنظیم‌ آب‌ریزه‌ها نیز برنامه‌های مفید دارد. به گفته‌ی او، تنظیم آب‌ریزه‌ها باعث تقویت آب‌های زیرزمینی گردیده، از سیلاب‌ها جلوگیری کرده و برمحیط‌زیست تاثیرات مثبت می‌گذارد. آقای احدی می‌گوید که با ظرفیت ۱۳۷هزار مترمکعب آب در مناطق مختلف کشور چکدم، به طول ۸.۲ کیلومتر ترانس و ۲۶۹ حوض جذبی برای آب‌های برف و باران ساخته می‌شود. وزیر زراعت گفت که با اجرای این برنامه‌ها ۵۷۵هزار مترمکعب آب ذخیره می‌شود.
هم‌چنین امرالله صالح معاون اول ریاست‌جمهوری، با ابراز خرسندی از راه‌اندازی پروژه‌های جدید آبیاری، آب‌رسانی و برق‌رسانی در مناطق مختلف کشور، گفت که پایداری نظام بستگی به عرضه خدمات دارد. آقای صالح گفت «ما به یک نظام تک‌سوژه‌یی تبدیل نشده‌ایم و نظام بالای تمام موضوعات توجه مساویانه دارد. من بقا، عزت، پایداری، مقبولیت و حمایت‌ از نظام را در جامعه مطلق در محور عرضه‌ی خدمات می‌بینم.»
در همین‌حال، محمداشرف‌غنی رییس‌جمهور، در این مراسم نسبت به تداوم رشد اقتصادی کشور اطمینان داد و گفت «پروژه‌‌‌های امروز در چند بخش است که هرکدام این‌ها تاثیرات فوق‌العاده دارد. اول وزارت محترم زراعت و آبیاری را که آرزوی دیرینه مردم تخار و کندز برآورده شد و دو کانال مهم ما امروز به اکمال رسید تبریکی می‌گویم. تاثیر این دو کانال به مراتب زیادتر از کانال‌های نقاط دیگر خواهد بود.»
رییس‌جمهور گفت که ولایت‌های بدخشان، بغلان، تخار و کندز از مناطق اصلی تولید‌کننده‌ گندم للمی اند و کاهش بارندگی‌ها در این ولایات، دچار مشکل کمبود آب خواهد کرد. رییس‌جمهور می‌‌گوید که افتتاح کانال‌‌های آبیاری ارچی تخار و شهروان کندز می‌تواند جلوی کمبود آب را در سمت شمال کشور بگیرد.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۱ - ۱۰:۱۵
Background image

دیدار معین مالی و اداری وزارت زراعت با اتشه صحی در خارج از کشور

ملا آغا جان آخند «حاجی سالم» معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در دفتر کارش با حاجی عبدالهادی آغا، اتشه صحی امارت اسلامی افغانستان در خارج از کشور، دیدار کرد.
در این. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۵
Background image

افتتاح کمپاین واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک در ولایت پروان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
کمپاین واکسیناسیون علیه مرض طاعون نشخوارکنندگان کوچک (پی پی آر) تحت سرپرستی ریاست زراعت آبیاری و مالداری ولایت پروان آغاز شد.
 در مراسم افتتاحیه این کمپاین، مولوی روح. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۲
Background image

توزیع ۴۵ هزار قطعه مرغ تخمی در ولسوالی‌های واخان و خاش ولایت بدخشان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان به همکاری دفتر کمیته ناروی و پروژه تقویت معیشت و مصئونیت غذائی روستاهای افغانستان، برای یک هزارو۵۰۰  خانواده در ولسوالی‌های. . .

BACK TO NEWS