زراعت در کابل؛ این ولایت می‌تواند الگوی زراعتی شود؟

content_admin
Sat, Dec 12 2020 4:20 PM
زراعت در کابل؛ این ولایت می‌تواند الگوی زراعتی شود؟

بیش‌تر شهروندان، کابل را همه به عنوان پایتخت، مرکز سیاست‌گذاری‌ها و محلی برای دست‌رسی بیش‌تر به رفاه اجتماعی می‌شناسند و از همین رو بخشی از شهروندان زادگاه‌شان را در ولایات دیگر ترک گفته و در کابل تجمع کرده‌اند. هدف اصلی تجمع بخش عظیمی از جمعیت کشور در کابل، دست‌رسی به رفاه اجتماعی، فرصت‌های کاری و فعالیت‌های اقتصادی است.
اکثریت کسانی که کابل را به عنوان محلی برای اقامت خود برگزیده‌اند، شاید هم انتظار ندارند که فعالیت‌های غیر از اداری و تجارت‌های خُرد و بزرگ داشته باشند و یا هم برای کارهای زراعتی، باغداری و مالداری به کابل کوچ کنند. چون، اکثراً شاید به این بارو باشند که کابل مکانی برای سیاست‌گذاری‌ها و فعالیت‌های کوچک و بزرگ تجاری است و زمینه‌ی فعالیت‌های زراعتی در این ولایت وجود ندارد.
اما، ریاست زراعت کابل، می‌گوید که طی سال‌های اخیر نوآوری‌ها و فعالیت‌هایی در این ولایت صورت گرفته که می‌تواند کابل را به الگوی فعالیت‌های زراعتی در سطح کشور مبدل سازد.
عمرجان منگل رییس  زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کابل، معتقد است که الگو شدن کابل با توجه و سرمایه‌گذاری بیش‌تر امکان‌پذیر است و فعالیت‌هایی که تاکنون نیز در بخش‌های زراعتی، باغداری و مالداری صورت گرفته است، می‌تواند این ولایت را به الگوی زراعتی مبدل سازد.
ترویج و استفاده از روش‌های نوین کشت، معرفی تکنولوژی‌های زراعتی، اجرای برنامه‌های متعدد انکشافی از سوی وزارت زراعت، بلند رفتن سطح آگاهی دهقانان، ایجاد تسهیلات لازم برای بهبود فعالیت‌های زراعتی، مالداری و باغداری و هم‌چنین ترویج کشت گیاهانی که قبلاً شاید خیلی‌ها با نام آن‌ها آشنایی لازم نداشته‌اند، به گفته‌ی رییس زراعت کابل از مواردی اند که می‌توانند کابل را به عنوان الگوی زراعتی افغانستان معرفی نمایند. عمرجان منگل با تاکید بر این‌که بهبود این فعالیت‌ها به توجه و سرمایه‌گذاری بیش‌تری نیاز دارد، گفت «در تمام ولسوالی‌های کابل فعالیت‌های زراعتی، مالداری و باغداری جریان دارد. کابل هرچند دارای نفوس خیلی زیاد است، اما در اکثر ولسوالی‌ها هم تقاضای مردم برای فعالیت‌های زراعتی خیلی زیاد است و این می‌تواند برای سایر ولایات الگو باشد. چون کابل مرکز است و از نگاه امنیتی هم وضعیت بهتری دارد و تقاضای مردم هم برای فعالیت‌های زراعتی زیاد است. اگر توجه به ولسوالی‌های کابل بیش‌تر شود و اگر شرایط دشوار هم پیش بیاید، می‌توانیم تقاضای نفوس کابل را تا جایی رفع کنیم. بناً اگر توجه بهتر صورت گیرد می‌توانیم الگوی خوبی برای سایر ولایات باشیم.»
عمرجان منگل معتقد است که کابل دارای آب‌وهوای مساعد برای فعالیت‌های زراعتی است و این فعالیت‌ها نتیجه‌ی مطلوب و قناعت‌بخش داشته است. او به ترویج کشت زعفران، هینگ، آلویه‌ورا و برخی دیگری از گیاهانی که قبلاً شهروندان کابل شاهد کشت و پرورش آن نبودند، اشاره می‌کند و می‌گوید که حالا ولایت کابل به یکی از تولیدکننده‌گان خوب پیاز زعفران مبدل شده است.
رییس  زراعت ولایت کابل می‌گوید که بخش باغداری در ولایت کابل در مقایسه با بخش‌های زراعتی و مالداری طی سال‌های اخیر رشد بیش‌تر شده و متقاضیان فعالیت در این عرضه افزایش یافته‌اند. او تاکید کرد که در سایر بخش‌ها نیز تغییرات عمده‌ی طی سال‌های اخیر به وجود آمده است. آقای منگل گفت «از چند سالی که مسوولیت زراعت کابل را به عهده دارم، در چند بخش تغییرات عمده آمده است؛ خصوصاً در بخش باغداری فعالیت‌های زیادی انجام داده‌ایم. مردم از فعالیت‌ها در بخش باغداری خرسند هستند و حاصلات‌شان هم زیاد و تلاش دارند که باغ‌های جدید احداث کنند و تقاضای‌ مردم از ما در این زمینه خیلی زیاد است. بناً علاقه‌مندی مردم به زراعتی طی سال‌های اخیر بیش‌تر شده است.»
عمرجان منگل با بیان این‌که فعالیت‌های زراعتی و مالداری حتی در داخل شهر کابل گسترش یافته افزود که بیش‌تر گوشت مرغ مورد نیاز شهروندان، در خود کابل تولید می‌شود. به گفته‌ی او، بادرنگ و سمارق که قبلاً در داخل شهر کابل تولید نمی‌شد، تولید آن طی سال‌های اخیر در داخل این شهر ترویج یافته است. آقای منگل گفت که تنها در داخل شهر کابل نزدیک به سه‌هزار و ۵۰۰ سبزخانه بادرنگ وجود دارد.
هم‌چنین القاح مصنوعی حیوانات خانه‌گی و اصلاح نسل این حیوانات نیز میزان علاقه‌مندی مردم به گاوداری در شهر کابل را بالا برده است. به گفته‌ رییس زراعت ولایت کابل، همین اکنون دو مرکز القاح مصنوعی حیوانات در کابل فعالیت دارد.
ساخت مراکز جمع‌آوری شیر، ترویج روش‌های نوین کشت و برداشت محصولات زراعتی، باعث شده تا میزان زنان علاقه‌مند به فعالیت‌های زراعتی نیز در کابل افزایش یابد. بیش‌تر این زنان در باغچه‌های خانه‌گی کوچک فعالیت دارند. رییس زراعت کابل گفت که تنها در جریان امسال، برای یک‌هزار و ۷۰۰ زن در کابل، توسط وزارت زراعت باغچه‌های خانه‌گی کوچک ساخته شده است.
با این حال، ولایت کابل به عنوان پایتخت و مرکز سیاست‌گذاری‌ها، ظرفیت خوبی برای فعالیت‌های زراعتی، مالداری و باغداری نیز دارد.

Latest news

Mon, Jul 01 2024 8:57 AM
Background image

د خوست کرنې ریاست څېړنیز فارم کې زده کړیالانو ته د عملي زده کړې زمینه برابره شوې

۱۱ چنګاښ ۱۴۰۳ه‍.ش
۲۴ ذی‌الحِجّة ۱۴۴۵ه‍.ق
د خوست ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست اړوند څېړنیز فارم کې د کرنې پوهنځۍ زده کړیالانو ته په عملي او نظري ډول د زده کړې زمینه برابره. . .

Thu, Mar 02 2023 7:16 PM
Background image

Meeting of the Minister of Agriculture with the Ambassador of Turkey


 2 March 2023
Mawlavi Ataullah Omari, the Minister of Agriculture, Irrigation and Livestock, met with Jihad Ergin Ay, the Turkish Ambassador to Afghanistan, and discussed bilateral. . .

Wed, Aug 11 2021 5:29 PM
Background image

Holding a Meeting on Collecting Horticultural Products

Asad 20; August 11, 2021
A meeting on how to collect horticultural products was held at the Ministry of Agriculture campus with presence of Shirshah Amiri, deputy minister of. . .

BACK TO NEWS