سمنگان بیشترین ساحه للمی هینگ را دارد

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - ۱۳:۳۱
سمنگان بیشترین ساحه للمی هینگ را دارد

۱۰ حوت ۱۳۹۹
سمنگان از جمله ولایاتی است که بیش‌ترین ساحه للمی هینگ را دارد.
عبدالرحمان ارغندیوال رییس زراعت، آبیاری و مالداری سمنگان، می‌گوید که در این ولایت بیش از ۱۹ هزار و ۷۰۲ هکتار هینگ به صورت للمی کشت شده است. آقای ارغندیوال گفت که ده‌ها هزار هکتار زمین دیگر به شکل آبی نیز هینگ کشت شده است. آقای ارغندیوال تاکید کرد که تنها در سال گذشته ۷۰۰ هکتار زمین للمی هینگ در این ولایت احیا و برای ۸۰۰ نفری که در این بخش فعالیت داشتند، بسته‌های زراعتی شامل پانزده قلم وسایل به شمول تخم هینگ توزیع شده است.
هم‌چنان رییس زراعت سمنگان می‌گوید که در سال جاری نیز برای ۸۰۰ نفر بسته‌های زراعتی برای کاشت و برداشت حاصلات گیاه هینگ در دو ولسوالی سمنگان توزیع می‌شود.
آقای ارغندیوال تاکید دارد که میزان علاقه‌مندی دهقانان به کشت و تولید هینگ در حال افزایش است. او گفت با صادرات گیاه هینگ از کشورهای همسایه از طریق افغانستان به هند و همین‌طور برنامه‌های دولت برای گسترش کشت و تولید این گیاه، توجه دهقانان این گیاه جلب شده است.
او گفت: «ولایت‌هایی مثل بلخ، بغلان، سمنگان و سایر ولایاتی که در شمال و شمال‌شرق قرار دارند، اکثریت دهقانان‌شان برای کشت هینگ رو آورده‌اند. هم دولت در این راستا تلاش‌های خود را دارد و هم علاقه‌مندی خوبی را که دهقانان به این دارند؛ چون این گیاه یکی به آب کم ضرورت دارد و می‌شود همان باران‌های تابستانی و بهاری‌ای که داریم این رشد خوبی دارد. دوم این که هم می‌شود این گیاه را به شکل آبی کشت بکنیم که ما در سمنگان به شیوه‌های مختلف کشت شده است.»
باید گفت که کشت‌زارهای هینگ به اساس آمار ریاست احصائیه و معلومات وزارت زراعت در ولایت سمنگان جمعاً در سال ۱۳۹۹ به حدود ۷۰ هزار هکتار رسیده است.

خبرهای تازه

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۸/۲۷ - ۱۴:۵۹
Background image

برگزاری نشست در ریاست اراضی وزارت زراعت برای بررسی استملاک و تعیین قیمت زمین‌های بند للندر (شاه‌توت)

۲۷ عقرب  ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۷ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
در ریاست ع اراضی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، نشست مهمی به منظور بررسی استملاک زمین‌ها، تعیین قیمت و موضوعات مربوط به اعطای بدیل ملکیت. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۸/۲۷ - ۱۴:۵۶
Background image

دیدار رئیس عمومی تحقیقات زراعت با رئیس زراعت کندز


۲۷ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۷ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
رئیس عمومی تحقیقات زراعت وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، مولوی نصرت‌الله طلحۀ، همراه با یک هیئت در سفر خود به ولایت کندز، با مولوی نیاز. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۸/۲۷ - ۱۴:۵۱
Background image

به بهره‌برداری دو چکدم در ولسوالی نوزاد ولایت هلمند پس از تکمیل کار ساخت

۲۷ لړم ۱۴۰۴ هـ.ش

۲۷ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
به همکاری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هلمند و مؤسسات همکار، و براساس نیازها و درخواست‌های مردم، دو چکدم برای مهار و مدیریت مناسب آب. . .

بازگشت به خبرها