افزایش علاقمندی مردم به کشت پنبه در بلخ

mail-admin
یکشنبه ۱۴۰۰/۴/۲۰ - ۱۱:۳۷
افزایش علاقمندی مردم به کشت پنبه در بلخ

۲۰سرطان ۱۴۰۰
با احداث چهل هکتار زمین قطعه نمایشی پنبه توسط برنامه حمایت از ملی دوم، SNaPP2، مربوط به وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در ولایت بلخ، میزان علاقمندی باشندگان این ولایت به کشت پنبه بیشتر شده است.
برنامه حمایت از اولویت ملی دوم وزارت زراعت، در جریان ماه ثور امسال 1.4 متریک تُن تخم پنبه از ورایتی‌های اصلاح‌شده «CD-۴۰۱» و «اکالا ۹۹-۱۷-۱۵» برای احداث دوصد قطعه نمایشی پنبه در ساحه چهل هکتار زمین در ولسوالی‌‌های نهرشاهی، دهدادی، شولگره، بلخ، دولت‌آباد، چهاربولک و چمتال توزیع کرد و ۲۰۰ دهقان از آن مستفید شده‌اند.
هدف از ایجاد قطعات ‌نمایشی، ترویج ورایتی اصلاح‌شده پنبه، ظرفیت‌سازی دهقانان در عرصه آماده‌سازی زمین، استفاده معیاری و مدرن زراعتی از زمین، جلوگیری از آفات و امراض مختلف نبات پنبه و مقایسه تفاوت کشت سنتی و مدرن می‌باشد.
پنبه که به طلای سفید در جهان شهرت دارد، پس از زعفران از پرسودآورترین تولیدات نباتی افغانستان به شمار می‌رود و به همین دلیل علاقمندی مردم به کشت و تولید پنبه در ولایت بلخ بیش‌تر است.
به‌منظور آگاهی‌ دهقانان از روش‌های معیاری و درست چیدن و جمع‌آوری، بسته‌بندی و بازاریابی این نبات با ارزش، برای دهقانان برنامه‌ آموزش‌های فنی در بخش تهیه بستر کشت، روش‌های کنترول گیاه هرزه و آفات و امراض و جمع‌آوری پنبه تدویر می‌گردد و بخش سکتور خصوصی برنامه حمایت از اولویت ملی دوم نیز، برای پنبه‌کاران وسایل جمع‌آوری پنبه توزیع می‌کند. به این منظور، موافقت‌نامه‌یی نیز میان پنبه‌کاران و شرکت‌های خریدکننده پنبه به امضا می‌رسد. براساس این موافقت‌نامه، تنبه‌ای که توسط این ۲۰۰ دهقان جمع‌آوری می‌گردد، بیش‌تر از قیمت روز بازار توسط شرکت‌ها خریداری می‌شوند.

خبرهای تازه

شنبه ۱۴۰۴/۶/۲۲ - ۱۵:۲۵
Background image

در ولسوالی نهرشاهی ولایت بلخ برای دهقانان آموزش کشت و برداشت زعفران داده شد

۲۲ سنبله ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۰ ربیع‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری بلخ با همکاری موسسه "دست به دست" برای ۵۰ تن از دهقانان در مناطق شهرک ترکمانیه، اوته‌قل و سیاه‌گرد ولسوالی. . .

شنبه ۱۴۰۴/۶/۲۲ - ۱۴:۴۲
Background image

دکابل خاک جبار ولسوالی کې ۲۳ بېوزلو او معلولو کورنیو ته نسلي وزې ووېشل شوې

۲۲ وږی ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۰ رَبِیعُ الْأَوَّل ۱۴۴۷ هـ.ق
د کابل د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د هڅو په پایله کې، د«ډي.آر.سي» مؤسسې په مالي او د «آر.آر.اې.اې» مؤسسې په تخنیکي همکارۍ د کابل. . .

شنبه ۱۴۰۴/۶/۲۲ - ۱۴:۴۱
Background image

آغاز کمپاین واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک در بدخشان

۲۲ سنبله ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان با همکاری سازمان خوراک و زراعت ملل متحد، کمپاین سراسری واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) را آغاز نمود.
مراسم. . .

بازگشت به خبرها