حاصلات آلوبخارای غزنی به بیش از دوهزار تُن رسید

mail-admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۷/۳ - ۲۲:۳۰
حاصلات آلوبخارای غزنی به بیش از دوهزار تُن رسید


۳ میزان ۱۳۹۹
گیتی محسنی
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غزنی، می‌گوید که امسال از ۲۶۰ هکتار باغ آلوبخارا، بیش از دوهزار  متریک‌تُن حاصل به‌دست آمده است.
عبدلولی کوچی آمر امور زراعتی ریاست زراعت غزنی، می‌گوید که در غزنی چهار نوع آلوبخارا پرورش داده می‌شود و مشهورترین آن نوع «دل گنجشک» است و بازار جهانی دارد. به گفته‌ی او، آلوبخاری غزنی به بیرون از کشور، به هند، پاکستان، امارات متحده عربی، انگلستان، امریکا و کانادا نیز صادر می‌شود.
حیات‌الله شفاهی مسوول شرکت «پدیده غزنه»، می‌گوید که آلوبخارا در ولایت غزنی نظر به ولایت‌های دیگر بیشتر تولید می‌شود. او گفت آلوبخارای این ولایت قیمت بالاتری دارد و در حال حاضر یک کیلو آلوبخارای خشک در بازار غزنی بیش از دوصد افغانی به فروش می‌رسد.
آقای شفاهی افزود که بسته‌بندی، عمده‌ترین مشکل در تولید و پروسس آلوبخارا در غزنی است. او گفت که این مشکل باعث شده تا آلوبخارا به صورت غیرمعیاری و با قیمت پایین در بازارهای بیرون از کشور به فروش برسد.
شرکت «پدیده غزنه»، در زمان فصل برداشت محصول، به صورت متوسط روزانه صد سیر آلوبخارا پروسس می‌کند و در پروسس این محصول، زنان نقش اصلی دارند.
فریبا مهرزاد یکی از زنانی است که در این شرکت در بخش پروسس آلوبخارا مصروف است. او می‌گوید که با کار در این شرکت، توانسته به بخشی از مشکلات اقتصادی خانواده‌اش رسیدگی کند.
در سطح کشور، ۴هزار و ۲۹۴ هکتار باغ آلوبخارا است و حاصل فی‌هکتار آن، هفت متریک‌تُن تخمین زده می‌شود.
آلوبخارا در ولایت‌های کابل، غزنی، لوگر، پروان، کندهار، زابل و میدان‌وردک تولید می‌شود. در این میان، غزنی بیشترین و باکیفیت‌ترین آلوبخارا تولید می‌کند.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۱۲ - ۱۰:۱۴
Background image

رییس جدید ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لغمان رسماً معرفی شد

۱۲دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

۱۳ شعبان‌المعظم ۱۴۴۷ هـ.ق

رییس جدید ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لغمان، مولوی سلیمان ایمن، از سوی معاون ولایت لغمان حافظ انزرگل عبدالله به کارمندان این ریاست معرفی. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۱۲ - ۱۰:۱۲
Background image

تلاش‌ها برای مهار آب‌های بارانی؛ کار ساخت چک‌دم جدید در ژړۍ کندهار ۵۰ درصد تکمیل شد

۱۲ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

۱۳ شعبان‌المعظم ۱۴۴۷ هـ.ق

با تمویل بودجه انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و تحت رهبری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندهار، کار ساخت یک چک‌دم جدید به ارزش ۶. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۱۲ - ۱۰:۹
Background image

پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه تعمیر ساحه حفاظت‌شده ولسوالی درقد

۱۲ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری تخار اعلام کرد که کار پروژه تعمیر ساحه حفاظت‌شده ولسوالی درقد به ۹۰ درصد پیشرفت فزیکی رسیده است.

بر اساس گزارش آمریت منابع طبیعی،  یک. . .

بازگشت به خبرها