حاصلات کچالوی نورستان ۲۰ درصد افزایش یافته است

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۸/۲۵ - ۱۵:۲۷
حاصلات کچالوی نورستان ۲۰ درصد افزایش یافته است


مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری نورستان می‌گویند که امسال حاصلات کچالو نسبت به سال قبل افزایش داشته و میزان تولید آن به چهار هزار و ۵۱۰ تن رسیده است.
عبدالوهاب نسیمی رییس زراعت ولایت نورستان بازار خوب کچالو را در این ولایت و انتقال کچالو به ولایت کنر و دیگر ولایات را دلیل افزایش تولید کچالو در سال جاری می‌داند و می‌‌گوید: «امسال ساحه کشت کچالو تا ۳۰ هکتار افزایش یافته و در حدود ۲۰۵ هکتار تحت کشت این محصول می‌باشد و میزان تولید هم بیش‌تر از ۲۰ درصد نظر به سال پار افزایش را نشان می‌دهد.» آقای نسیمی می‌افزاید: «بیش‌ترین برداشت کچالو از پارون، مرکز این ولایت صورت گرفته است.»
این در حالی است که سال پار به خاطر خشک‌سالی ساحه‌ی کشت کچالو در نورستان ۱۷۵ هکتار و میزان تولید آن سه هزار و ۴۸۰ تن بود.

دهقانان این ولایت علت افزایش محصولات‌شان را علاقه‌مندی به کشت کچالو، بازار خوب کچالو و مشوره‌های فنی ریاست زراعت می‌دانند. عبدالله یک‌تن از این دهقانان در قریه پرولز مرکز نورستان می‌گوید: «ریزش باران‌ها در سال جاری باعث شد که ما کچالوی بیش‌تر کشت کنیم و هم‌چنان توزیع کود کیمیایی و مشورت‌هایی که از ریاست زراعت به ما داده شد، باعث گردید امسال حاصلات ما زیاد شود.»

نورستان از ولایت‌هایی است که به خاطر دشوارگذر بودن راه‌های آن، محصولات زراعتی‌اش کم‌تر به مرکز و خارج از کشور صادر می‌‌گردد. از همین رو بیش‌ترین محصولات آن در همان ولایت و ولایت‌های همجوار فروخته می‌شود.

در این ولایت قیمت یک سیر (۷ کیلو) کچالو در حدود ۸۰-۱۰۰ افغانی بود است. حاصلات خوب کچالو، دهقانان این ولایت را از عواید آن راضی ساخته است. دهقانان این ولایت زمین‌های‌شان را برای کشت کچالو مناسب می‌دانند و خواهان توجه بیش‌تر وزارت زراعت برای افزایش ساحه کشت و تولید این محصول در نورستان‌اند تا بتوانند درآمد بیش‌تری داشته باشند.

رییس زراعت نورستان می‌‌گوید که هرسال از طریق این ریاست به منظور افزایش حاصل کچالو به دهقانان مشورت‌های فنی کشت، آبیاری، خیشاوه، کودپاشی، کنترول امراض و آفات داده می‌شود.

او گفت که برنامه‌هایی دارند که حاصلات کچالو را در نورستان افزایش بدهند.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۵/۲/۶ - ۱۵:۵۱
Background image

آغاز کمپاین کنترول امراض و آفات نباتی در ولسوالی رخه

۶ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پنجشیر در  ولسوالی رخه کمپاین کنترول و جلوگیری از امراض و آفات نباتی را در شماری از قریه‌جات این ولسوالی آغاز کرد.
این. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۲/۶ - ۱۵:۴۹
Background image

دیدار رئیس زراعت پنجشیر با مسئول کمیته صلیب سرخ پیرامون تداوم همکاری‌ها در بخش زراعت

۶ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
قاری فضل‌الله دیوبند رئیس زراعت، آبیاری و مالداری در یک دیدار رسمی با هدایت‌الله ساحل مسئول کمیته صلیب سرخ و هیئت همراهش در مقر این ریاست دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۲/۶ - ۱۵:۴۸
Background image

سفر هیئت تخنیکی به کندز برای سروی و تثبیت چراگاه‌ها

۶ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
هیئتی تخنیکی از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به‌منظور سروی، تشخیص و تثبیت چراگاه‌های ولایات شمالی کشور، پس از ولایت بغلان به ولایت کندز سفر کرد. 
این هیئت به رهبری. . .

بازگشت به خبرها